ΣΗΜΑΙΑ
Αγνωστο παραμένει τι προηγήθηκε και ο μαθητής που είναι και ο ίδιος αλβανικής καταγωγής προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση.

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες σε σχολικό συγκρότημα στη Μαγνησία, όταν μαθητής γυμνασίου, εν ώρα μαθήματος, σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από τον χώρο και ανάρτησε στα κάγκελα του προαύλιου χώρου την αλβανική σημαία.

Αγνωστο παραμένει τι προηγήθηκε και ο μαθητής που είναι και ο ίδιος αλβανικής καταγωγής προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, σε σχολικό συγκρότημα δήμου της Μαγνησίας, όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.

Τάξη του γυμνασίου είχε μάθημα στο προαύλιο, στο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων. Ηταν εκείνη τη στιγμή, που ο συγκεκριμένος μαθητής, έβγαλε από την τσάντα του την αλβανική σημαία και την κρέμασε στα κάγκελα του προαυλίου.

Μαθητές του συστεγαζόμενου ΕΠΑΛ που επέστρεφαν στο σχολικό συγκρότημα από εργαστήριο, είδαν την κίνηση του μαθητή και ανέφεραν το συμβάν στον διευθυντή του ΕΠΑΛ.

Αμεσα κινήθηκαν διαδικασίες. Κλήθηκε ο καθηγητής που είχε εκείνη την ώρα μάθημα να εξηγήσει τι έγινε, πώς ξέφυγε ο μαθητής και προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υποκίνηση του μαθητή να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη πιθανόν για να δηλώσει το «παρών» της αλβανικής κοινότητας στην περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο σε σχολικό προαύλιο, μολονότι δεν υπάρχουν δείγματα μη ομαλής συνύπαρξης Ελλήνων και Αλβανών είτε στη σχολική κοινότητα είτε στην κοινωνία.

Με αφορμή το συμβάν, στις 12 σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται σχολικό συμβούλιο στο σχολείο, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος μάλιστα διέταξε προκαταρκτική για το περιστατικό.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει πως διέφυγε ο μαθητής της προσοχής του καθηγητή, τι σημαίνει η πράξη του αυτή και αν υποκινήθηκε και για ποιο λόγο ο μαθητής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Λύματα στο Ηράκλειο
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία