συναυλία
Το υπουργείο Παιδείας να πάρει εδώ και τώρα πίσω τα άθλια σχέδιά του! - Μαθητική συναυλία Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 19:00 2ο ΓΕΛ Ικτίνου

Μαθητική συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο 2ο ΓΕΛ Ικτίνου.

Όπως τονίζει ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, μνεία γίνεται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στο Εθνικό Απολυτήριο και στον αγώνα που η εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζει να δίνει.

Η ανακοίνωση

«Μετά από 3 εβδομάδες συνεχόμενων αγώνων, συνελεύσεων, συζητήσεων και καταλήψεων στα σχολεία μας είμαστε ήδη νικητές γιατί έχουμε το πιο δίκαιο αίτημα:

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ €ΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ!

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με την διοργάνωση ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ και την συνέχεια πολύμορφων δράσεων με πανό, συνθήματα με τσάντες, συνελεύσεις και καταλήψεις στα σχολεία μας γιατί:

1. Γιατί έχουμε δίκιο και δεν κάνουμε πίσω. Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι αδικία και δε θα περάσουν!

Δεν ανεχόμαστε για τους πολλούς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ατελείωτες εξετάσεις για να έχουμε δικαίωμα στις σπουδές που ονειρευόμαστε και για όσους έχουν λεφτά Ελάχιστη Βάση Πληρωμής και πρόσβαση στα ΑΕΙ, στις σπουδές και στο μέλλον χωρίς εξετάσεις! Τα πανάκριβα Ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή για εμάς και τις οικογένειές μας και απορρίπτονται!

2. Για να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το “Εθνικό Απολυτήριο”, δηλαδή να δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα!

Θέλουν, για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ να μετρά ο βαθμός των μαθημάτων κάθε τάξης, ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια ακόμα να κάνουμε;;;

Με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αφήσει στα χαρτιά ή καθυστερήσει σχέδια και νόμους! Θα το ξανακάνουμε!

3. Γιατί το Υπ. Παιδείας μας κάνει bullying, αλλά στους μαθητές δεν πιάνουν οι απειλές!

Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, αφού πρώτα έγινε Υπουργείο “Ιδιωτικής” Παιδείας και Υπουργείο “εξετάσεων”, τώρα γίνεται και Υπουργείο “απειλών”.

Αντί να μας ακούσουν και να κάνουν πράξη τα αιτήματά μας, μας εκβιάζουν με webex και αποβολές ενώ έστειλαν ακόμα και αστυνομία για να σπάσουν την κατάληψη σε σχολεία που είχαν πάρει συλλογικά απόφαση για αυτό! Δε ντρέπονται λίγο;

Δεν τους είδαμε να νοιάζονται όταν δε γίνεται μάθημα επειδή έχουμε κενά σε καθηγητές, όταν βρέχει και πλημμυρίζουμε ή όταν έχει πάγο και κρυώνουμε!

Το μόνο που τους νοιάζει είναι εμείς να δεχόμαστε αμάσητα να μας κλέβουν το μέλλον, όσο κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ οι αλυσίδες φροντιστηρίων, οι κολλεγιάρχες και οι έμποροι πτυχίων!

4. Γιατί είμαστε με τους πολλούς και οι πολλοί έχουν δύναμη!

Παίρνουμε δύναμη από τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε μαζί. Από τους καθηγητές μας που μας ενημερώνουν και στέκονται στο πλευρό μας. Από όλο το λαό που μας λέει ΜΠΡΑΒΟ!

ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ:

  • Όλα τα σχολεία της πόλης, με συνελεύσεις όλων των μαθητών και με συνεδριάσεις 5μελών και 15μελών παίρνουμε αποφάσεις συνδιοργάνωσης της ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ για να δώσουμε και με αυτό τον τρόπο την απάντηση μας στο Υπουργείο Παιδείας, συλλέγουμε! Δηλώνουμε τις συμμετοχές στα 6986971608 ή 6979663926 , στα 15μελή μας και ηλεκτρονικά στο mathites_thessaloniki.
  • Βάζουμε πανό με συνθήματα που αποφασίζουμε στο σχολείο μας, κάνουμε καθιστικές διαμαρτυρίες, συνθήματα με τσάντες .. κάνουμε γενικές συνελεύσεις στο σχολείο μας!»
συναυλία

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα