Θάνατος φοιτητή στα Σπάτα
Νέα στοιχεία «φωτιά» για το θάνατό του 19χρονου Νικόλα, στα Σπάτα, αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου του ήταν η αυτοκτονία και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας

Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου του 19χρονου Νικόλα, φοιτητή στα Σπάτα, τον Ιούλιο του 2022,  ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στην ντουλάπα του δωματίου του.

Νέα στοιχεία «φωτιά» στην υπόθεση που προκύπτουν από μαρτυρίες αλλά και την ιατροδικασική έκθεση για το θάνατό του, αμφισβητούν ότι ως αιτία θανάτου την αυτοκτονία και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» o πατέρας του 19χρονου Νικόλα, η μητέρα του και ο δικηγόρος που έχει διοριστεί στην υπόθεση υποστήριξαν ότι υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο νεαρός φοιτητής στραγκαλίστηκε πριν απαγχονιστεί.

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια»

Ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή – βοηθού ιατρικών εργαστηρίων, με την βοήθεια του νομικού του συμβούλου προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να ρίξει φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση και να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον γιο του.

Δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας στη μήνυση που κατέθεσε η μητέρας του άτυχου φοιτητή ενώ διόρισε ως τεχνικό σύμβούλο τον ιατροδικαστή Χαράλαμπο Κούτση προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε νεκρός ο γιος του ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να καταθέσει και εκείνος μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κατά αγνώστων.

«Έχω πλέον πειστεί ότι τον σκότωσαν…»

«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι το Νικόλα» λέει ο τραγικός πατέρας.

«Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κυρία Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή».

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί».

Περιγράφει στην εκπομπή τα όσα έγιναν εκείνο το «μαύρο» μεσημέρι του Ιουλίου όταν έφτασε στο σπίτι που πέθανε μαρτυρικά ο μεγάλος του γιος.

«Με το που μπαίνω,  βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;”.

Ο πατέρας του 19χρονου όπως αναφέρει γνώριζε τις σκοτεινές αναζητήσεις του γιου του και προσπαθούσε να τον στρέψει προς το φως, τον Χριστιανισμό.

«Ευελπιστούσα, ήλπιζα ότι θα μπορούσα να τον αλλάξω», κατέληξε ο άτυχος πατέρας.

«Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του πατέρα Ανδρέας Ηροδότου, μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ»,  είπε:

«Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία», καταλήγει.

Δικηγόρος: Εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της Αστυνομίας

Για παράνομη στάση κατηγορεί την αστυνομία ο δικηγόρος του πατέρα του 19χρονου ο οποίος μιλά για λάθη και παραλείψεις.

«Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

«Ήμασταν μαζί εκείνο το βράδυ…»

Το φως στο «Τούνελ» στην προσπάθεια του να φωτίσει την σκοτεινή υπόθεση του 19χρονου φοιτητή, εντόπισε την παρέα που ήταν μαζί του την νύχτα με την πανσέληνο.

Τα όσα λέει η κοπέλα που μίλησε στο Τούνελ είναι χαρακτηριστικά και το μόνο που δεν δείχνουν, είναι άνθρωπο που ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του όπως είπαν οι αστυνομικοί.

«Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα κάναμε σχέδια για να ξαναβγούμε. Ήμουν το τελευταίο άτομο που με άφησε σπίτι μου, με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο, φαινόταν ευχάριστος και χαιρόταν που είχαμε βγει. Πεινούσε και είχε φάει στο σπίτι που βρεθήκαμε παρέα, σουβλάκια».

Η Μεγάλη Πανσέληνος του Ιουλίου και το τελετουργικό

Η φίλη του άτυχου νέου είπε στο «Τούνελ» πως ο Νικόλας δεν τους είχε αναφέρει για το τελετουργικό που θα ακολουθούσε την νύχτα της 13ης Ιουλίου με την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.

«Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε και ότι ήταν μάγος. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στην μαγεία…»

Μιλώντας για τον Νικόλα αναφέρει πως δεν είχε την πιο εύκολη ζωή και ήταν πιεσμένος από κάποια οικογενειακά προβλήματα.

«Τσακωνόταν με την μητέρα του από όταν είμασταν στο Λύκειο και μου το είχε πει ως παράπονο πως δεν τον καταλαβαίνει. Είχε όμως και μια ερωτική απογοήτευση. Μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν σκάρτοι…», κατέληξε.

«Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν…»

Σημαντική και ανατρεπτική χαρακτηρίστηκε η μαρτυρία  του κλειδαρά, που κλήθηκε από την μητέρα στο σπίτι του μαρτυρίου του παιδιού της, την Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2022.

«Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και μπήκα από την αυλή στην κουζίνα για να ανοίξω την πόρτα στην μητέρα και στον αδερφό του. Η μάνα έφυγε τρέχοντας προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Στην αρχή είπε ότι η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειδωμένη αλλά μετά φώναξε ότι την άνοιξε. Αυτή μπήκε πρώτη στο δωμάτιο και εγώ άνοιξα στους αστυνομικούς. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι» λέει χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav
Νέα τραγωδία αργά το βράδυ: 18χρονος νεκρός και δυο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα
Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος όταν ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 νεαρά άτομα βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε...
Νέα τραγωδία αργά το βράδυ: 18χρονος νεκρός και δυο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα
ΕΛΜΕ Πειραιά, κινητοποίηση, ΔΙΔΕ Πειραιά
Συγκέντρωση σήμερα στη 1 μμ στη ΔΔΕ Πειραιά για το νέο μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών
Σήμερα Παρασκευή στη 1 μμ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών στα γραφεία της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για τις...
Συγκέντρωση σήμερα στη 1 μμ στη ΔΔΕ Πειραιά για το νέο μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών
ΔΙΕΚ
Σπουδαστές Δημοσίων ΣΑΕΚ: Πώς να πάρετε το στεγαστικό επίδομα των 1.500 ή 2.000 ευρώ - Οδηγός
Ενας χρήσιμος οδηγός για όλους τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές, με 22 ερωταπαντήσεις και σαφείς οδηγίες για να λάβουν το επίδομα εφόσον είναι...
Σπουδαστές Δημοσίων ΣΑΕΚ: Πώς να πάρετε το στεγαστικό επίδομα των 1.500 ή 2.000 ευρώ - Οδηγός