νεοδιοριστοι
«Οι νεοδιόριστοι έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου, μέσα από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διεκδικήσαμε και καταφέραμε να διοριστούμε, όχι όμως να μονιμοποιηθούμε»

Κραυγή αγανάκτησης για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται, εκφράζουν οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί που συνλήρωσαν διετία στα σχολεία αλλά δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί λόγω της αξιολόγησης

«Το Υπουργείο Παιδείας, παράνομα, συνεχίζει να μας θεωρεί «δόκιμους», επιχειρώντας μ αυτόν τον εκβιασμό, την είσοδο των επιθεωρητών στα σχολεία μας. Μετά από έως και σχεδόν 20 χρόνια πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, την εφαρμογή του προσοντολογίου, τις εκατοντάδες ώρες απλήρωτης επιμόρφωσης εκτός εργασιακού ωραρίου, το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι πρέπει να περάσουμε ακόμη μία δοκιμασία αξιολόγησης ως «δόκιμοι» προκειμένου να καταφέρουμε να πάρουμε στα χέρια μας το χαρτί τη μονιμοποίησης», τονίζουν οι νεοδιόριστοι της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης του Α' Συλλόγου Π.Ε Αθηνών.

Οι νεοδιόριστες/οι εκπαιδευτικοί της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης στηρίζουν τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης 

Οι νεοδιόριστες/οι εκπαιδευτικοί διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία εκπαιδευτικής παρουσίας μέσα στα σχολεία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, από την πρώτη μας χρονιά ως αναπληρωτές μέχρι και σήμερα παλεύουμε καθημερινά για την ισότιμη μεταχείριση μας από το Υπουργείο Παιδείας, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ενάντια σε αυθαιρεσίες της διεύθυνσης, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών/ων μας.

Οι πολυπόθητοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν το 2020 και συνεχίστηκαν τις επόμενες χρονιές, εκπλήρωσαν στο ελάχιστο τις προσδοκίες μας αναφορικά με τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και το καθεστώς εργασιακής ασφάλειας με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Οι νεοδιόριστοι έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου, μέσα από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διεκδικήσαμε και καταφέραμε να διοριστούμε, όχι όμως να μονιμοποιηθούμε. Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, οι νεοδιόριστοι τελούμε υπό καθεστώς ομηρίας. Το Υπουργείο Παιδείας, παράνομα, συνεχίζει να μας θεωρεί «δόκιμους», επιχειρώντας μ αυτόν τον εκβιασμό, την είσοδο των επιθεωρητών στα σχολεία μας.

Μετά από έως και σχεδόν 20 χρόνια πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, την εφαρμογή του προσοντολογίου, τις εκατοντάδες ώρες απλήρωτης επιμόρφωσης εκτός εργασιακού ωραρίου, το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι πρέπει να περάσουμε ακόμη μία δοκιμασία αξιολόγησης ως «δόκιμοι» προκειμένου να καταφέρουμε να πάρουμε στα χέρια μας το χαρτί τη μονιμοποίησης.

Η αξιολόγηση ΔΕ θα περάσει!

ΔΕ θα επιτρέψουμε την υποτίμηση της αξιοπρέπειας και του επιστημονικού μας υπόβαθρου

ΔΕ συμμετέχουμε στην καλλιέργεια του ανταγωνισμού μέσα στα σχολεία

ΔΕ φοβόμαστε!

Η πολυετής προϋπηρεσία μέσα και έξω από τα σχολεία μάς έχει μάθει να κατακτούμε όσα διεκδικούμε ενωμένοι, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι νεοδιόριστες/οι εκπαιδευτικοί της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης στηρίζουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

  • Συμμετέχουμε ενεργά στις δηλώσεις απεργίας-αποχής, στα μπλοκαρίσματα των συμβούλων στα σχολεία, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση και στο Υπουργείο, στη νομική διεκδίκηση.

  • Συμμετέχουμε ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου Αθηνών, δυναμώνουμε το σωματείο, το όχημά μας, στις διεκδικήσεις μας.

  • Στηρίζουμε και ενισχύουμε την Εκπαιδευτική Παρέμβαση

  • Υπερασπιζόμαστε τον μαχητικό προσανατολισμό του Συλλόγου

 

Νεοδιόριστες/οι Εκπαιδευτικής Παρέμβασης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"