κασσελάκης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Κασσελάκης: Εγώ έχω πει ξεκάθαρα και στις θέσεις τις οποίες έβαλα δημόσια, ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δεν θέλω στη χώρα μας να είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δύο ταχυτήτων. Θέλω να έχω συμπράξεις με ξένα Πανεπιστήμια.

Κατά  των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά υπέρ των συμπράξεων  με ξένα Πανεπιστήμια τάχθηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας χθες βράδυ στη Μ. Ζαχαρέα στο star 

Τι απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ερώτηση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Αισθάνεστε ότι δεσμεύεστε από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε βασικά θέματα: στα εθνικά, στην οικονομία, όπως αυτές εκφράστηκαν την περασμένη τετραετία; Ή πιστεύετε ότι μπορείτε να διαμορφώσετε δική σας άποψη, δική σας ατζέντα; Να σας πω ένα παράδειγμα: Για το άρθρο 16, για τα πανεπιστήμια, εσείς θα μπορούσατε να το ψηφίσετε;

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εγώ έχω πει ξεκάθαρα και στις θέσεις τις οποίες έβαλα δημόσια, ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δεν θέλω στη χώρα μας να είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δύο ταχυτήτων. Θέλω να έχω συμπράξεις με ξένα Πανεπιστήμια. Αυτό θέλω να έχω. Πιστέψτε με, τα έχω ζήσει τα ξένα πανεπιστήμια, έχω πάει κι εγώ σ’ εκείνα, μπορούμε να το κάνουμε. Και πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Όχι να μας λέει η κυβέρνηση ότι θα φέρουμε το Harvard εδώ πέρα και αντ’ αυτού θα έχουν ένα πανεπιστήμιο δήθεν το οποίο θα έχει υποτίθεται παρόμοια standard όπως τα δημόσια. Τα δημόσια έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο, έχουν στείλει πολλούς επιστήμονες έξω που έχουν διαπρέψει. Πρέπει να τα βελτιώσουμε. Πρέπει να κάνουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια, πρέπει να προσθέσουμε στο υλικό το ακαδημαϊκό.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Άρα, δέχεστε ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο να έχει μια σύμπραξη με ένα ιδιωτικό ξένο πανεπιστήμιο, για παράδειγμα.

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Κι όχι μόνο το δέχομαι, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κιόλας. Οι δωρεές αντί να πάνε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικά, ας πάνε στο Δημόσιο, να δημιουργηθούν βραχίονες, να προσθέσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Αυτό πρέπει να κάνουμε πρώτα.

Στην τοποθέτηση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε μέσα από το fb η Νίκη Κεραμέως ως εξής: 
Κ. Stefanos Kasselakis , επειδή αναφερθήκατε σε συμπράξεις με ξένα ΑΕΙ, μπορείτε να ανατρέξετε στο νόμο πλαίσιο που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ για να τις θεσμοθετήσει, όπως και στα 30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ που ήρθαν στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Έχουν ήδη συναφθεί σημαντικές συμπράξεις οπως πχ ΕΚΠΑ-Yale, ΕΚΠΑ-Harvard, Ιόνιο-Johns Hopkins, ΕΜΠ-Univer. of Michigan. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

krevati
Πέντε απλές ασκήσεις στο κρεβάτι για πιο δυνατό κορμό μετά τα 60
Ακολουθούν πέντε απλές ασκήσεις που βασίζονται στην αργή κίνηση, στον έλεγχο της αναπνοής και στη συνεχή ενεργοποίηση των κοιλιακών.
Πέντε απλές ασκήσεις στο κρεβάτι για πιο δυνατό κορμό μετά τα 60
psomi
Το απροσδόκητο συστατικό που μπορεί να κάνει το ψωμί πιο θρεπτικό
Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα λιγότερο γνωστό συστατικό θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη θρεπτική αξία του.
Το απροσδόκητο συστατικό που μπορεί να κάνει το ψωμί πιο θρεπτικό