Αναλγησία: Έκοψαν απροειδοποίητα το ρεύμα σε Δημοτικό σχολείο στη Φλώρινα
Το σχολείο ζητά τώρα αποζημίωση για την υλική και ηθική βλάβη που προξενήθηκε στη σχολική μονάδα.

Αναλγησία από τον ΔΕΔΔΗΕ σε βάρος Δημοτικού σχολείου στη Φλώρινα, στο οποίο έκοψαν ξαφνικά το ρεύμα  με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος εργασίας, που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα και δεν πρόλαβε να αποθηκευτεί αλλά και να  τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών, αφού τα σχολικά γεύματα των παιδιών που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας, φυλάσσονται και συντηρούνται μέσα στα ψυγεία, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neaflorina κατόπιν της χωρίς προειδοποίηση αιφνίδιας διακοπής της ηλεκτροδότησης του δημόσιου Δημοτικού σχολείου Υδρούσας στις 27/09/2023, την ώρα του μαθήματος, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς τον ΔΕΔΔΗΕ και κοινοποιεί το σχετικό έγγραφο.

Το έγγραφο

Στο λογαριασμό του Δημοτικού σχολείου Υδρούσας, με Αρ. Παροχής 8 27525373 -01 7 και με ημερομηνία έκδοσης 03/08/2023, έναντι κατανάλωσης, ο οποίος αφορά στην περίοδο κατανάλωσης από 02/06/2023 έως 01/08/2023 Ηλεκτρικού Ρεύματος, έγινε απότομη Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, σήμερα Τετάρτη 27/09/2023.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η αποστολή του τελευταίου λογαριασμού δεν παραδόθηκε ποτέ στη σχολική μονάδα, κατά το διάστημα που αναφέρεται παραπάνω, μέχρι σήμερα.

Διευκρινίζουμε, επίσης ότι το διάστημα αυτό συμπίπτει με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, όπου τα δημόσια σχολεία της ελληνικής επικράτειας είναι κλειστά και δεν υπάρχει δυνατότητα οποιασδήποτε συναλλαγής, επειδή η οικονομική διαχείριση του σχολείου ανατίθεται εξ ολοκλήρου στη σχολική επιτροπή του Δήμου Φλώρινας, η οποία έχει και την απόλυτη ευθύνη των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εικόνα διαχείρισης της οικονομικής κατάστασης, πριν τη λήξη του σχολικού έτους, η πληρωμή του λογαριασμού εκτελέστηκε κανονικά από τον προηγούμενο  Διευθυντή του σχολείου κ. Σταύρο Βοσκόπουλο στις 12/06/2023.

Έκπληξη αποτελεί, επίσης, ότι στον τελευταίο λογαριασμό δεν έχει συμπεριληφθεί η εξόφληση του ποσού που αφορούσε στο λογαριασμό αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, η αιφνίδια διακοπή του ρεύματος στη σχολική μονάδα, εν ώρα μαθήματος είχε σαν αποτέλεσμα: Να διαταραχτεί η διαδικασία διδασκαλίας-μάθησης, αφού τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο βαθμό μέσω διαδραστικών πινάκων και με τη χρήση ψηφιακών μέσων,

  1. να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος εργασίας, που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα και δεν πρόλαβε να αποθηκευτεί, που αφορά στο γραφείο της Διεύθυνσης της σχολικής μονάδας
  2. να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών, αφού τα σχολικά γεύματα των παιδιών που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας, φυλάσσονται και συντηρούνται μέσα στα ψυγεία
  3. και το πιο τραγικό είναι ότι τα δυο άτομα που αποτελούσαν το συνεργείο, που ανέλαβε να πραγματοποιήσει τη διακοπή, παραβίασαν με, απαράδεκτα, βίαιο τρόπο το λουκέτο και την πόρτα, όπου φυλάσσεται ο κεντρικός διακόπτης, παρά την παράκληση της Διευθύντριας κ. Ευγενίας Γάκη, να της δώσει πίστωση λίγων λεπτών της ώρας, μέχρις ότου διερευνήσει το ζήτημα. Στη συνέχεια και αγνοώντας τις παρακλήσεις προχώρησαν στην άμεση διακοπή εκτελώντας τις εντολές που είχαν λάβει από τον εργολάβο της ΔΕΔΔΗΕ, να «κόψουν» το ρεύμα ακριβώς εκείνη τη στιγμή: 11:17 π.μ., διαφορετικά θα έχαναν τη δουλειά τους.

Για τους παραπάνω λόγους: Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου μας, ύστερα από έκτακτη Γενική Συνέλευση του σχολείου, διαμαρτύρεται για την, εμφανώς, απαράδεκτη πράξη αυτή και

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι     ο μ ό φ ω ν α,

  • ότι: δε θα ανεχθεί να επαναληφθούν τέτοιες βίαιες συμπεριφορές, τις  οποίες καταδικάζει απερίφραστα, και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο, γιατί τέτοιες ενέργειες σηματοδοτούν την πλήρη απαξίωση του δημόσιου σχολείου και το καθιστούν ευάλωτο στην κοινωνική μας συνείδηση.
  • Απαιτεί την συνεχή και αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, ως κοινωνικό δημόσιο αγαθό, ώστε να μην διακόπτεται ή παρεμποδίζεται το διδακτικό και εκπαιδευτικό τους έργο και ζητά από τη ΔΕΗ, να αποστέλλει έγκαιρα το αντίγραφο λογαριασμού μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου ή να αποστέλλεται ταχυδρομικά και να παραδίδεται στη διεύθυνση του σχολείου ή σε οποιοδήποτε μέλος του συλλόγου διδασκόντων και όχι να εναποτίθεται στα καφενεία του χωριού ή οπουδήποτε αλλού, κατά την κρίση της υπηρεσία τους.
  • Τέλος, ζητά την αποζημίωση για την υλική και ηθική βλάβη που προξενήθηκε στη σχολική μονάδα.

Παρακαλούμε για την έγγραφη ενημέρωσή μας.

Με την ρητή επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Η Διευθύντρια του σχολείου
Ευγενία Γάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
«Κάνουν τα παιδιά μας μπαλάκι του πινγκ-πονγκ!»: Στα όριά τους οι γονείς για την κατανομή σε Γυμνάσια και Λύκεια
Περίεργα ανακατέματα μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια: Ανακατανομή ή μεθόδευση για μετακομίσεις και «ξαφνικό θάνατο»
«Κάνουν τα παιδιά μας μπαλάκι του πινγκ-πονγκ!»: Στα όριά τους οι γονείς για την κατανομή σε Γυμνάσια και Λύκεια