Κυριάκος Πιερρακάκης
Στον διπλασιασμό του αριθμού του προσωπικού παράλληλης στήριξης μαθητών προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ανάγκες ήταν αυξημένες κατά 30% - Πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ανακοίνωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Καθώς οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών διαπιστώθηκε πως είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%, o Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξασφάλισαν της απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023».

Τόνισε πως «Με απλά λόγια, το προσωπικό παράλληλης στήριξης με αυτές τις προσλήψεις από 9.500 χιλιάδες πρόκειται να φτάσει σχεδόν τα 20.000 άτομα».

«Για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και τη μάθηση, ισότητας στην συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για μας δεν ασκείται με συνθήματα αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων» είπε κλείνοντας.

Oι 10.000 προσλήψεις σε δυο φάσεις αφορούν αποκλειστικά το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης των μαθητών.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι στη γενική εκπαίδευση θα γίνουν στη β΄ φάση  περίπου 2.700 προσλήψεις αναπληρωτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΚΕ
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ
Η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει «κομματική μονοκρατορία» και αμφισβητεί τον ρόλο του ΠΑΜΕ ως «θεματοφύλακα της συνδικαλιστικής συνέπειας»
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ
velopoulos
Επιμένει στις δηλώσεις για τη Χούντα ο Βελόπουλος: «Τι σχέση έχουν τα πετρέλαια με τη δημοκρατία;»
«Μόνο στην επταετία έγινε οργανωμένη δουλειά με τα πετρέλαια» - «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δημοκράτης;»
Επιμένει στις δηλώσεις για τη Χούντα ο Βελόπουλος: «Τι σχέση έχουν τα πετρέλαια με τη δημοκρατία;»
panepistimio aigaiou
Ανασχηματισμός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Η παραίτηση Αντιπρύτανη φέρνει αλλαγές στη διοίκηση
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προχωρά σε κρίσιμες αλλαγές αρμοδιοτήτων, ενισχύοντας τον ρόλο των εναπομεινάντων Αντιπρυτάνεων
Ανασχηματισμός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Η παραίτηση Αντιπρύτανη φέρνει αλλαγές στη διοίκηση