αμεα
«Το κουδούνι του σχολείου, δεν ήχησε το ίδιο για όλους τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου. Οι μισοί σε πλήθος μαθητές, αποκλείστηκαν από το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση»

Ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά, δυστυχώς δεν ισχύει για την περίπτωση 38 μαθητών που φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ηλιούπολης, σχολείο μαθητών με κυρίως κινητικές αναπηρίες.

Το κουδούνι του σχολείου, δεν ήχησε το ίδιο για όλους τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου. Οι μισοί σε πλήθος μαθητές, αποκλείστηκαν από το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση. 

Ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται συχνότατα κατά τη διάρκεια του έτους που συνήθως προκύπτουν από μη έγκαιρες προσλήψεις οδηγών & συνοδών (από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης), των λεωφορείων που έχουν παραχωρηθεί με δωρεές στο σχολείο και μεταφέρουν τους μαθητές. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους, τις ανάγκες μεταφοράς εξυπηρετεί το Σώμα Ένοπλων Δυνάμεων. Ήδη αναμένουμε 2 οδηγούς των ενόπλων δυνάμεων για να μας εξυπηρετήσουν. Προβλήματα προκύπτουν πολύ συχνά και από αυτή τη συνθήκη πρόσληψης, καθώς δεν προβλέπονται αναπληρωτές/ αντικαταστάτες στις περιπτώσεις αναρρωτικών/ή και άλλων ειδικών αδειών στις περιπτώσεις συμβασιούχων.  

Σε όλο αυτό το δυσμενές τοπίο, έρχεται να προστεθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά στην εταιρία ’’Κακαγιάς’’ η οποία αναδείχθηκε μέσω διαγωνισμού και δεσμεύτηκε για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Η εταιρία αποδείχθηκε ασυνεπής και μέχρι σήμερα, 10 ημέρες από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει δρομολογήσει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού! Τρία (3) σχολικά οχήματα της εταιρίας, δεν έχουν παραδοθεί σύμφωνα με την δέσμευσή τους. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο πλήθος μαθητών με αναπηρίες, δεν εξυπηρετούνται και αναγκάζονται να παραμείνουν εκτός σχολικού πλαισίου.

Είναι σκανδαλώδες και ανήθικο το μισό δυναμικό των μαθητών να παραμένει αποκλεισμένο στο σπίτι του. Γονείς σε απόγνωση και μαθητές με τεράστιο συναισθηματικό φόρτο. Μαθητές που στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση!

Δεν μπορεί να παραμένει άλυτο το θέμα της μεταφοράς τους και απευθυνόμαστε στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την άμεση και μόνιμη επίλυση του θέματος μεταφοράς των μαθητών μας ώστε να επιτυγχάνεται η φοίτησή τους κανονικά.

Η Δ/νση του Σχολείου παραμένει στο πλευρό των γονέων με καθημερινές προσπάθειες για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που συνεχώς προκύπτουν, ωστόσο μέχρι στιγμής χωρίς θετική ανταπόκριση.

* Άρθρο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Γυμνασίου-Γενικού Λυκείου Αθηνών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο