αμεα
«Το κουδούνι του σχολείου, δεν ήχησε το ίδιο για όλους τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου. Οι μισοί σε πλήθος μαθητές, αποκλείστηκαν από το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση»

Ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά, δυστυχώς δεν ισχύει για την περίπτωση 38 μαθητών που φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ηλιούπολης, σχολείο μαθητών με κυρίως κινητικές αναπηρίες.

Το κουδούνι του σχολείου, δεν ήχησε το ίδιο για όλους τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου. Οι μισοί σε πλήθος μαθητές, αποκλείστηκαν από το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση. 

Ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται συχνότατα κατά τη διάρκεια του έτους που συνήθως προκύπτουν από μη έγκαιρες προσλήψεις οδηγών & συνοδών (από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης), των λεωφορείων που έχουν παραχωρηθεί με δωρεές στο σχολείο και μεταφέρουν τους μαθητές. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους, τις ανάγκες μεταφοράς εξυπηρετεί το Σώμα Ένοπλων Δυνάμεων. Ήδη αναμένουμε 2 οδηγούς των ενόπλων δυνάμεων για να μας εξυπηρετήσουν. Προβλήματα προκύπτουν πολύ συχνά και από αυτή τη συνθήκη πρόσληψης, καθώς δεν προβλέπονται αναπληρωτές/ αντικαταστάτες στις περιπτώσεις αναρρωτικών/ή και άλλων ειδικών αδειών στις περιπτώσεις συμβασιούχων.  

Σε όλο αυτό το δυσμενές τοπίο, έρχεται να προστεθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά στην εταιρία ’’Κακαγιάς’’ η οποία αναδείχθηκε μέσω διαγωνισμού και δεσμεύτηκε για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Η εταιρία αποδείχθηκε ασυνεπής και μέχρι σήμερα, 10 ημέρες από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει δρομολογήσει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού! Τρία (3) σχολικά οχήματα της εταιρίας, δεν έχουν παραδοθεί σύμφωνα με την δέσμευσή τους. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο πλήθος μαθητών με αναπηρίες, δεν εξυπηρετούνται και αναγκάζονται να παραμείνουν εκτός σχολικού πλαισίου.

Είναι σκανδαλώδες και ανήθικο το μισό δυναμικό των μαθητών να παραμένει αποκλεισμένο στο σπίτι του. Γονείς σε απόγνωση και μαθητές με τεράστιο συναισθηματικό φόρτο. Μαθητές που στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση!

Δεν μπορεί να παραμένει άλυτο το θέμα της μεταφοράς τους και απευθυνόμαστε στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την άμεση και μόνιμη επίλυση του θέματος μεταφοράς των μαθητών μας ώστε να επιτυγχάνεται η φοίτησή τους κανονικά.

Η Δ/νση του Σχολείου παραμένει στο πλευρό των γονέων με καθημερινές προσπάθειες για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που συνεχώς προκύπτουν, ωστόσο μέχρι στιγμής χωρίς θετική ανταπόκριση.

* Άρθρο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Γυμνασίου-Γενικού Λυκείου Αθηνών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyranakis
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας»: Σάλος με τη σεξιστική επίθεση Κυρανάκη στην Πέτη Πέρκα - Δείτε βίντεο
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
απεργια ταξι
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Η ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία έως την Παρασκευή 16/1, εξαγγέλλει νέο 48ωρο
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία
Σοφία Ζαχαράκη: «Καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών, είμαστε δίπλα στα παιδιά, βλέπουμε τα πρώτα σημάδια και μπορούμε να λειτουργούμε προληπτικά...
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία