μολύβια
Ανακοίνωση για ενημέρωση πραγματοποίησης διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για τα κενά και τις τοποθετήσεις, τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, στη 1:30 μ.μ.

Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ενημερώνοντας για την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για τα κενά και τις τοποθετήσεις, τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, στη 1:30 μ.μ.

Όπως πληροφορούμαστε, «Μόνο στην Κέρκυρα τα κενά υπολογίζονται να είναι πάνω από 80 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάτι που σημαίνει ότι, πολλά σχολεία θα ξεκινήσουν με χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας».

Τονίζεται ότι οι τοποθετήσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο που ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς και οδηγούν στην «καταστρατήγηση των πινάκων των αναπληρωτών, αφού οι επόμενοι συνάδελφοι, των επόμενων φάσεων, οι οποίοι βρίσκονται πιο κάτω στον πίνακα, θα έχουν να διαλέξουν από πολύ πιο κοντινά σχολεία».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους -αναπληρωτές και μόνιμους- σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για να διεκδικήσουμε την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών και την επανόρθωση των αδικιών που έγιναν κατά τις τοποθετήσεις» ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Από τη μια, με τη συνεχή πολιτική περικοπών του υπουργείου Παιδείας, φέτος προσλήφθηκαν πολύ λίγοι αναπληρωτές (3,500 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι) με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες κενά ακόμα, σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στην Κέρκυρα τα κενά υπολογίζονται να είναι πάνω από 80 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάτι που σημαίνει ότι, πολλά σχολεία θα ξεκινήσουν με χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας. Είναι που η υφυπουργός Παιδείας καυχιέται ότι τα μόνα κενά που υπάρχουν είναι αυτά που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Από την άλλη, ο τρόπος τοποθέτησης των αναπληρωτών, χωρίς να δίνονται όλα τα διαθέσιμα  κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές, ώστε να επιλέξουν ελεύθερα σχολείο και να μην είναι αναγκασμένοι να τρέχουν 50 και 100 χλμ μακριά, ενώ υπάρχουν κενά σε πολύ πιο κοντινή απόσταση, το οποία αποκρύφτηκαν από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΠΑΙΤΕΙ να δίνονται όλα τα κενά στους συναδέλφους και τονίζει ότι ο τρόπος που γίνεται η τοποθέτηση, οδηγεί, εκτός από ταλαιπωρία των συναδέλφων και στην καταστρατήγηση των πινάκων των αναπληρωτών, αφού οι επόμενοι συνάδελφοι,  των επόμενων φάσεων , οι οποίοι βρίσκονται πιο κάτω στον πίνακα, θα έχουν να διαλέξουν από πολύ πιο κοντινά σχολεία. Απαιτούμε επίσης να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι αδικήθηκαν από τον τρόπο τοποθέτησής τους. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τα πάγια αιτήματα της ΕΛΜΕ:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
  • Πρόσληψη σε μια φάση.
  • Να δίνονται όλα τα κενά για την τοποθέτησή κι όχι αυθαίρετη επιλογή από τον ΔΔΕ.
  • Εφόσον δε γίνεται αυτό δυνατότητα αίτησης βελτίωσης από τους συναδέλφους, όπως γινόταν για χρόνια μετά από πιέσεις της ΕΛΜΕ και των αιρετών.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

  • Όσο το υπουργείο θα ξεζουμίζει και τον τελευταίο εκπαιδευτικό για να εξοικονομήσει χρήματα, μια και θεωρούν την εκπαίδευση κόστος
  • Όσο θα καταστρατηγούν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μια και θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα
  • Όσο δεν ασχολούνται με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφήνοντας τα να ξεκινούν με τους μισούς καθηγητές  στην τάξη, αφού θέλουν τα παιδιά αμόρφωτα και χωρίς δικαιώματα

Τόσο εμείς πρέπει να συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, δυναμώνοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους -αναπληρωτές και μόνιμους- σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για να διεκδικήσουμε την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών και την επανόρθωση των αδικιών που έγιναν κατά τις τοποθετήσεις.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fwtia-vrady-2_5.png
Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Χίο – Περιοχές Σπαρτούντας, Καμπιά και Παρπαριά στο επίκεντρο
Μέχρι στιγμής, οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς (0–2 μποφόρ), διευκολύνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων
Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Χίο – Περιοχές Σπαρτούντας, Καμπιά και Παρπαριά στο επίκεντρο
seismiki_donisi_1132019_2004.jpg
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Επίκεντρο κοντά στο Προκόπι
Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Προκοπίου Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Επίκεντρο κοντά στο Προκόπι
fwtia korinthia
Ατμοσφαιρική κρίση στην Πάτρα: Επιστήμονες προειδοποιούν για μόλυνση του αέρα και του νερού
Σοβαρές Επιπτώσεις από τις Φωτιές στην Πάτρα: Περιβάλλον και Υγεία σε Κίνδυνο
Ατμοσφαιρική κρίση στην Πάτρα: Επιστήμονες προειδοποιούν για μόλυνση του αέρα και του νερού