Εκπαίδευση
Ανοιχτή επιστολή των αποφοίτων της ΠΑΕΑΚ του τμήματος Εκκλησιαστικής μουσικής και ψαλτικής προς τον Πρωθυπουργό

Επιστολή έστειλαν οι απόφοιτοι του τμήματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης προς τον πρωθυπουργό, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, αναγκαίο κρίνεται να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Όπως τονίζεται, «όλοι οι απόφοιτοι των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών των τμημάτων Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού δεν έχουμε πρόσβαση στις δημόσιες και ιδιωτικές επαγγελματικές δραστηριότητες του κλάδου ΠΕ 79. Δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος σε κανέναν διαγωνισμό και σε καμία προκήρυξη δεδομένου ότι ο ιδρυτικός νόμος το απαγορεύει».

Ως τιμωρία φαντάζουν πλέον για τους απόφοιτους οι σπουδές στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, το οποίο δεν παρέχει επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ συχνά οι απαντήσεις που λαμβάνουν είναι τυποποιημένες και απαξιωτικές.

Η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Μετά την συγχώνευση και την ταυτόχρονη υποβάθμιση του τμήματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής της σχολής μας είμαστε στην δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε αυτή τη φορά σε εσάς προκειμένου να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα μας για την αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Τον Ιούνιο του 2022 με δημόσια επιστολή κοινοποιήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και προτείναμε λύσεις για την βελτίωση που χρειάζεται ο Ν. 3432/ΦΕΚ 14/3-2-2006 ούτως ώστε να αλλάξει η δεσμευτική παράγραφος 4 του άρθρου 17, που περιορίζει το δικαίωμα μας στην ακώλυτη και ισότιμη συμμετοχή στην οικονομική ζωή της χώρας. Όλοι οι απόφοιτοι των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών των τμημάτων Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού δεν έχουμε πρόσβαση στις δημόσιες και ιδιωτικές επαγγελματικές δραστηριότητες του κλάδου ΠΕ 79. Δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος σε κανέναν διαγωνισμό και σε καμία προκήρυξη δεδομένου ότι ο ιδρυτικός νόμος το απαγορεύει. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι κανένας δεν ανταποκρίνεται στην κραυγή αγωνίας εκατοντάδων ανθρώπων. Τιμωρούμαστε που επιλέξαμε να σπουδάσουμε σε δημόσιο Α.Ε.Ι. το οποίο δεν δίδει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα και οδηγεί τους αποφοίτους στην ανεργία. Εισπράττουμε διαρκώς τυποποιημένες και απαξιωτικές απαντήσεις χωρίς καμία διάθεση εύρεσης λύσης στο τόσο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Λυπούμεθα βαθύτατα που κάποιοι επέτρεψαν να συμβεί αυτή η παράφορη αδικία και που ορισμένοι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα για να αποκατασταθεί. Νιώθουμε απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι από την στάση της πολιτείας απέναντι μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν αντέχουμε άλλο…

Κάνουμε σε εσάς έκκληση να φροντίσετε να τροποποιηθεί ο Ν. 3432/ΦΕΚ14/3-2-2006 προκειμένου να έχουμε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

myschool.jpg
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει
Προβλέπεται προμήθεια εξοπλισμού-υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών σε κύρια υποδομή και τη λειτουργία κέντρου δεδομένων ανάκτησης από καταστροφές...
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει
ΕΟΦ
ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά πολύ γνωστής εταιρείας – Δεν αναγράφει συστατικό
Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα εν λόγω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά
ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά πολύ γνωστής εταιρείας – Δεν αναγράφει συστατικό
Υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26...
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση