κιμωλία
Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών

Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών

Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών έφερε τεράστια απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στοιχεία και προσόντα που είχαν δηλώσει και είχαν προσκομίσει ορθά, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, δεν προσμετρήθηκαν.

Υπάρχουν εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες λάθη, μικρά ή και πολύ μεγάλα στην μοριοδότηση ακόμα και στην ένταξη σε κλάδο, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα σε αυτά.

 Εκατοντάδες πτυχία ξένων γλωσσών που έχουν δηλωθεί και προσκομιστεί ορθότατα έχουν “ακυρωθεί” ενώ περιλαμβάνονται στη λίστα των αναγνωρισμένων πτυχίων στην προκήρυξη. Πολλοί συνάδελφοι με ελληνική ιθαγένεια, με ελληνικά πτυχία που έχουν ζήσει όλη τη ζωή τους στην Ελλάδα δεν έχουν “ελληνομάθεια” κατά τα γραφόμενα στους νέους πίνακες.

 Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις από απολυτήρια στρατού μέχρι μήνες προϋπηρεσίας που δεν ελήφθησαν υπόψιν, όπως θα έπρεπε με τους ενδιαφερόμενους να τονίζουν ότι δεν υπέπεσαν στο παραμικρό σφάλμα κατά τη διαδικασία δηλώσεων.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια πρωτοφανή στρέβλωση που θα οδηγήσει σε μια τεράστια αδικία. Οι προσωρινοί πίνακες που έχουν ανακοινωθεί παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα σε πολύ μεγάλο βαθμό, με εκατοντάδες συναδέλφους να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση από αυτή που θα έπρεπε. Αν προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών του Αυγούστου με αυτά τα δεδομένα θα έχει συντελεστεί μια τεράστια αδικία.

 Για αυτό ακριβώς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να γίνει επανέλεγχος κατά τον επόμενο μήνα που μεσολαβεί έως τις προσλήψεις αναπληρωτών, να διορθωθούν όλες οι παραλείψεις και τα λάθη του συστήματος και να ανακοινωθούν νέοι αναθεωρημένοι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ, πριν από τις προσλήψεις της Α φάσης αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου.

Είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει και μπορεί να κάνει η πολιτεία και το υπουργείο παιδείας για να δείξει τουλάχιστον την πρόθεση να απονείμει δικαιοσύνη, έστω και σε ένα βαθμό.

Τονίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δεινή θέση αισθάνονται αδικημένοι και φυσικά επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους.

Καλούμε συλλόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις να μας στηρίξουν στο αίτημά μας αυτό και την ηγεσία του υπουργείο παιδείας να παρέμβει προς την ικανοποίησή του.

Ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα