κιμωλία
Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών

Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών

Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών έφερε τεράστια απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στοιχεία και προσόντα που είχαν δηλώσει και είχαν προσκομίσει ορθά, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, δεν προσμετρήθηκαν.

Υπάρχουν εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες λάθη, μικρά ή και πολύ μεγάλα στην μοριοδότηση ακόμα και στην ένταξη σε κλάδο, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα σε αυτά.

 Εκατοντάδες πτυχία ξένων γλωσσών που έχουν δηλωθεί και προσκομιστεί ορθότατα έχουν “ακυρωθεί” ενώ περιλαμβάνονται στη λίστα των αναγνωρισμένων πτυχίων στην προκήρυξη. Πολλοί συνάδελφοι με ελληνική ιθαγένεια, με ελληνικά πτυχία που έχουν ζήσει όλη τη ζωή τους στην Ελλάδα δεν έχουν “ελληνομάθεια” κατά τα γραφόμενα στους νέους πίνακες.

 Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις από απολυτήρια στρατού μέχρι μήνες προϋπηρεσίας που δεν ελήφθησαν υπόψιν, όπως θα έπρεπε με τους ενδιαφερόμενους να τονίζουν ότι δεν υπέπεσαν στο παραμικρό σφάλμα κατά τη διαδικασία δηλώσεων.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια πρωτοφανή στρέβλωση που θα οδηγήσει σε μια τεράστια αδικία. Οι προσωρινοί πίνακες που έχουν ανακοινωθεί παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα σε πολύ μεγάλο βαθμό, με εκατοντάδες συναδέλφους να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση από αυτή που θα έπρεπε. Αν προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών του Αυγούστου με αυτά τα δεδομένα θα έχει συντελεστεί μια τεράστια αδικία.

 Για αυτό ακριβώς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να γίνει επανέλεγχος κατά τον επόμενο μήνα που μεσολαβεί έως τις προσλήψεις αναπληρωτών, να διορθωθούν όλες οι παραλείψεις και τα λάθη του συστήματος και να ανακοινωθούν νέοι αναθεωρημένοι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ, πριν από τις προσλήψεις της Α φάσης αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου.

Είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει και μπορεί να κάνει η πολιτεία και το υπουργείο παιδείας για να δείξει τουλάχιστον την πρόθεση να απονείμει δικαιοσύνη, έστω και σε ένα βαθμό.

Τονίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δεινή θέση αισθάνονται αδικημένοι και φυσικά επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους.

Καλούμε συλλόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις να μας στηρίξουν στο αίτημά μας αυτό και την ηγεσία του υπουργείο παιδείας να παρέμβει προς την ικανοποίησή του.

Ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

frouta
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
Νέα έρευνα δείχνει ότι το αβοκάντο συμβάλλει στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους, κυρίως στις γυναίκες
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
autokinito
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο
Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 80 ευρώ
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο
kathreftes
Τεστ προσωπικότητας: Ο καθρέφτης που θα διαλέξετε αποκαλύπτει πώς βλέπετε τον εαυτό σας
Μια αυθόρμητη επιλογή αρκεί για να φωτίσει την αυτοεικόνα, τις ανασφάλειες και τη στάση σας απέναντι στη ζωή
Τεστ προσωπικότητας: Ο καθρέφτης που θα διαλέξετε αποκαλύπτει πώς βλέπετε τον εαυτό σας