Δύο υποθέσεις παρενόχλησης μαθητών από εκπαιδευτικούς - Σε ιδιωτικό σχολείο και σε φροντιστήριο
Καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές για σοκαριστικές υποθέσεις παρενόχλησης μαθητών

Νέα περιστατικά παρενόχλησης μαθητριών/μαθητών από εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικό σχολείο και σε φροντιστήριο, καταγγέλλει η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) 

 

Η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες αρχές για τις καταγγελίες πολιτών που έχει στη διάθεσή της και ζητά  ταχύτατη διερεύνησή τους και την απόδοση ευθυνών στους παραβάτες.

«Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα με βάναυσο και χυδαίο τρόπο δεν έχουν καμιά θέση στην τάξη, καμιά θέση στον ιερό χώρο της Παιδείας», τονίζει

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ, μετά από σοβαρότατες καταγγελίες πολιτών, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων εποπτικών αρχών της πολιτείας για δύο σοβαρές υποθέσεις παρενόχλησης μαθητριών/μαθητών από εκπαιδευτικούς.

Η πρώτη αφορά σε ιδιωτικό σχολείο της νότιας Αττικής που έχει πολλάκις απασχολήσει τις εκπαιδευτικές αρχές. Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν γονείς και συνάδελφοι, εκπαιδευτικός του σχολείου θώπευε μαθήτριές του και απειλούσε με μείωση βαθμού όσες διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά του. Μετά από τις καταγγελίες αυτές, ο εκπαιδευτικός φέρεται να απομακρύνθηκε από το σχολείο, ωστόσο οι καταγγέλλοντες μας ενημερώνουν πως η απομάκρυνση ήταν εικονική και πως ο εν λόγω θα συνεχίσει να βρίσκεται στο σχολείο και τη νέα σχολική χρονιά από άλλη θέση. Η Ομοσπονδία μας ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και, σε περίπτωση που οι καταγγελίες ευσταθούν, την απομάκρυνση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από το σχολείο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε εκπαιδευτικό φροντιστηρίου, ο οποίος διαρρέει βίντεο και φωτογραφίες με μαθητές και μαθήτριές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραβιάζοντας το νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί ακραία υβριστική και σεξιστική φρασεολογία που σοκάρει. Το οπτικό υλικό (στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο) που παραλάβαμε από πολίτες, εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο Συνήγορο του Παιδιού.

Ελπίζουμε να υπάρξει ταχύτατη διερεύνηση των καταγγελιών και απόδοση ευθυνών στους παραβάτες. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα με βάναυσο και χυδαίο τρόπο δεν έχουν καμιά θέση στην τάξη, καμιά θέση στον ιερό χώρο της Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο