απθ
Η βραβευμένη εργασία διακρίθηκε γιατί χρησιμοποίησε πόρους και απτά προπλάσματα τρισδιάστατης εκτύπωσης και γιατί έφερε στο επίκεντρο την εμπλοκή των φοιτητών στον σχεδιασμό του εκπαιδευτικού υλικού

Το Βραβείο «Εξαιρετικής Συνεισφοράς στην Έρευνα (Outstanding Contribution to Research Award)» απονεμήθηκε στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Immersive Learning Research Network (iLRN)», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 με 29 Ιουνίου 2023, στο San Luis Obispo στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Βραβείο απονεμήθηκε για την ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ και αφορούσε στην αξιολόγηση πόρων εικονικής πραγματικότητας για την ιατρική εκπαίδευση στην ανατομία. Η εργασία έλαβε το Βραβείο ως εξαιρετική μεταφορά τεχνογνωσίας εικονικής/μεικτής πραγματικότητας στη βιωματική εκπαίδευση ανατομίας και διακρίθηκε μεταξύ 150 συμμετοχών από όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές Συνέδριο Βιωματικών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό επαγγελματιών της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας «Immersive Learning Research Network».

Ισχυρές βάσεις γνώσεων για τους μελλοντικούς ιατρούς

Η βιωματική εκπαίδευση στην ανατομία είναι κρίσιμη για τη σωστή ανάπτυξη ισχυρών βάσεων γνώσης των μελλοντικών ιατρών. Η λεπτομερής ανάλυση και ο όγκος γνώσης καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διδασκαλία με παραδοσιακούς τρόπους.

Η βραβευμένη εργασία διακρίθηκε γιατί χρησιμοποίησε πόρους και απτά προπλάσματα τρισδιάστατης εκτύπωσης και γιατί έφερε στο επίκεντρο την εμπλοκή των φοιτητών στον σχεδιασμό του εκπαιδευτικού υλικού.

Συγκεκριμένα, η εργασία δημιούργησε ψηφιακά επαυξημένο υλικό τρισδιάστατων εκτυπώσεων όπου ο φοιτητής με τη βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου μπορεί να πάρει, ζωντανά, πληροφορίες ανατομίας για μία σειρά κρίσιμα συστήματα και όργανα, όπως π.χ. το ήπαρ και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Το ίδιο περιεχόμενο αναπτύχθηκε και σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας για να υποστηρίξει απομακρυσμένες εκπαιδεύσεις συνεργατικής μάθησης πέρα από τη ζωντανή βιωματική εκπαίδευση με επαυξημένες τρισδιάστατες εκτυπώσεις.

Το αποτέλεσμα της βραβευμένης εργασίας μπορεί να παράγει άμεσα αξιοποιήσιμα εργαλεία ανατομικής εκπαίδευσης τόσο σε προ-κλινικό όσο και σε κλινικό μεταπτυχιακό επίπεδο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes panellinies
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος
Ολες οι λεπτομέρεις για τις επανληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις 2024 που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος
gram_sxedio_2015.jpg
Πανελλαδικές 2024-ΕΠΑΛ: Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο»
Πανελλαδικές 2024-ΕΠΑΛ: Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι και τι δεν επιτρέπεται στο μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο
Πανελλαδικές 2024-ΕΠΑΛ: Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο»