EKPAIDEYTIKOS
Καλούμε εν τέλει τον ίδιο τον υπουργό παιδείας κ. Πιερρακάκη, να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεσή μας, να σεβαστεί τη δικαιοσύνη και τους πολυετείς αγώνες μας για τα «κλεμμένα» δικαιώματα μας με σφραγίδα Στε.

Εκ μέρους της ομάδας των διορισμένων εκπαιδευτικών με θετικές ονομαστικές αποφάσεις από το Ανώτατο το Συμβούλιο της Επικρατείας,  ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2022, καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας:

α) να αποκαταστήσει πλήρως τα αναδρομικά δικαιώματα των αιτούντων που είναι ήδη διορισμένοι.

β) να προβεί στον αναδρομικό διορισμό των ελάχιστων αδιόριστων αιτούντων.

Η έκδοση 12 ονομαστικών αποφάσεων τον περασμένο Σεπτέμβρη αφορά στο ζήτημα του αναδρομικού διορισμού επιτυχόντων εκπαιδευτικών των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008. Το ΣτΕ αποδέχτηκε την ύπαρξη παράτυπων παραλείψεων λόγω της εφαρμογής αντισυνταγματικών νόμων και ζήτησε από το υπουργείο να επανεξετάσει τις αιτήσεις διορισμού των αιτούντων που είχαν καταθέσει για το ίδιο ζήτημα το 2016 και η διοίκηση τότε τις είχε απορρίψει. Συγκεκριμένα το ΣτΕ κάλεσε το υπουργείο να διαπιστώσει ανά περίπτωση την ύπαρξη παράλειψης και στην συνέχεια να προχωρήσει στον αναδρομικό διορισμό από το έτος της διαπιστωμένης παράλειψης.

Όπως παραδέχθηκαν πρόσφατα οι νομικοί του υπουργείου που χειρίζονται το θέμα, η διοίκηση θα έπρεπε ήδη με μία απλή υπουργική εντολή να έχει προχωρήσει υπηρεσιακά στην συνήθη αναδρομική εκτέλεση των ονομαστικών μας αποφάσεων. Μάλιστα και η τέως υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική της εμφάνιση τόνισε ότι δεν απαιτείται κάποια σύνθετη νομική διαδικασία νόμων ή νομοθετικών ρυθμίσεων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πολιτική διοίκηση του υπουργείου παιδείας θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και θα φανεί συνεπής με τους λόγους της, επιλύοντας άμεσα το θέμα. Να τονίζουμε ότι στην πλειονότητα των εν λόγω αποφάσεων είμαστε διορισμένοι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε εν τέλει τον ίδιο τον υπουργό παιδείας κ. Πιερρακάκη, να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεσή μας, να σεβαστεί τη δικαιοσύνη και τους πολυετείς αγώνες μας για τα «κλεμμένα» δικαιώματα μας με σφραγίδα Στε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Κ. Βλάσης στη Βουλή: «Δεν πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών για τα Ειδικά Σχολεία»
Κόντρα στη Βουλή για τα 11 ανενεργά Ειδικά Σχολεία της Αττικής – «Η ίδρυση δεν είναι απλώς ένα ΦΕΚ» απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας
Κ. Βλάσης στη Βουλή: «Δεν πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών για τα Ειδικά Σχολεία»
Κωνσταντίνος Βλάσης
Κώστας Βλάσης: Νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών
«Εξετάζουμε λήψη τους και μετά τις 31 Αυγούστου, από το επόμενο σχολικό έτος» - Η δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας από το βήμα της Βουλής
Κώστας Βλάσης: Νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών