pamak panepistmiio makedonias
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών θα γίνουν στις 24 Μαΐου

Χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται πως θα καταλήξει και η δεύτερη απόπειρα εκλογής Συμβουλίου Διοίκησης και πρύτανη βρίσκεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Παράλληλα, ήμερα ξεκινά η διαδικασία για την επιλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου, από τα έξι εσωτερικά μέλη τα οποία αναδείχθηκαν στις εκλογές της 3ης Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι είναι οι Στέλιος Κατρανίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Σοφία Δεληπάλλα, Χρήστος Νεγκάκης, Ευγενίας Αλεξανδροπούλου και Χρήστος Νίκας. Διεκδικητές της θέσης του πρύτανη είναι ο κ. Κατρανίδης, νυν πρύτανης και ο κ. Παπαδόπουλος, πρώην αντιπρύτανης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του makthes.gr, υποψηφιότητα για τις πέντε θέσεις των εξωτερικών μελών έχουν υποβάλλει 18 ενδιαφερόμενοι. Πρόκειται για τους Μαρία Αστεριάδου, Χρήστο Γεωργίου, Γιώργο Δέλτα, Κώστα Ζούνη, Σωτήρη Θεοφάνη, Σπύρο Κιαρτζή, Δημήτρη Κουτσό-Κουτσόπουλο, Γιάννη Μανωλόπουλο, Κώστα Μέκο, Γιάννη Μίχο, Σταύρο Σαββίδη, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Ειρήνη Τακά, Γιώργο Τσακούμη, Γιάννη Τσαμίχα, Αλέξανδρο Τσίγκα και Θόδωρο Χρυσανίδη.

Υπενθυμίζεται ότι για την εκλογή ενός εξωτερικού μέλους απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 5/6 κατά την πρώτη ψηφοφορία και 4/6 σε κάθε επόμενη. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στο στάδιο αυτό, της εκλογής των εξωτερικών μελών είχε κολλήσει η πρώτη απόπειρα εκλογής του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΠΑΜΑΚ καθώς όλες οι ψηφοφορίες ήταν ισόπαλες (τρεις έναντι τριών) με αποτέλεσμα η διαδικασία να κηρυχθεί άγονη και να επαναληφθεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του Ιδρύματος και στην τωρινή σύνθεση των έξι εσωτερικών μελών οι συσχετισμοί είναι παρόμοιοι, δηλαδή τρεις έναντι τριών. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί στις τέσσερις απόπειρες εκλογής των εξωτερικών μελών που θα γίνουν αυτήν και την επόμενη εβδομάδα, τότε η εκλογή παραπέμπεται στη Σύγκλητο του ΠΑΜΑΚ η οποία αριθμεί 15 μέλη. Μια τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη δίνει ένα προβάδισμα στον κ. Κατρανίδη καθώς διαθέτει ήδη μια συμπαγή ομάδα τεσσάρων μελών (μαζί με τους τρεις αντιπρυτάνεις) σε σύνολο 15.

Στο ΑΠΘ

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών θα γίνουν στις 24 Μαΐου. Υποψηφιότητα έχουν υποβάλλει 15 καθηγητές που είναι οι: Αναστασιάδης Κυριάκος Ιατρική Σχολή, Αποστολίδης Απόστολος, Σχολή Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Ζιάκα Αγγελική, Θεολογική Σχολή, Ζωγραφίδης Γιωργος, Φιλοσοφική Σχολή, Θανούλη Ελευθερία Σχολή Καλών Τεχνών, Κίτση Αικατερίνη, Φιλοσοφική Σχολή, Κούγκολος Αθανάσιος, Πολυτεχνική Σχολή, Λιτσαρδάκης Γιώργος, Πολυτεχνική Σχολή, Παπαδέλης Γιώργος, Σχολή Καλών Τεχνών, Παπαδοπούλου Λίνα, Νομική Σχολή, Πατσαλάς Παναγιώτης, Σχολή Θετικών Επιστημών, Σεφερλής Παναγιώτης, Πολυτεχνική Σχολή, Στυλιανίδης Στράτος, Πολυτεχνική Σχολή και Φείδας Χαράλαμπος, Σχολή Θετικών Επιστημών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του makthes.gr,, την περασμένη εβδομάδα ορισμένοι υποψήφιοι (όχι όλοι) συμμετείχαν σε ένα είδος debate το οποίο διοργανώθηκε στο Πολυτεχνείο ενώ κάτι ανάλογο πρόκειται να γίνει αύριο και στη Σχολή Επιστημών Υγείας. Μεταξύ των απόντων ήταν ο πρόεδρος της Ιατρικής κ. Αναστασιάδης ο οποίος εκλέγεται με βεβαιότητα στο Συμβούλιο Διοίκησης καθώς είναι μοναδικός υποψήφιος από την πολυπληθέστερη Σχολή Επιστημών Υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του κοσμήτορα της Σχολής Θεόδωρου Δαρδαβέση. Αφορμή αποτέλεσε επιστολή του τελευταίου προς τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής με την οποία τους καλούσε να ψηφίσουν τον κ. Αναστασιάδη, ως μοναδικό εκπρόσωπο της Σχολής. Αυτό ενόχλησε τον πρόεδρο της Ιατρικής ο οποίος θεώρησε ότι η κίνηση αυτή τον εξέθετε και ζήτησε από τον κ. Δαρδαβέση να ανακαλέσει την επιστολή, κάτι όμως που δεν έγινε. 

Ο κ. Αναστασιάδης θα είναι ένας εκ των διεκδικητών της θέσης του πρύτανη, ενώ το ίδιο αξίωμα φέρεται να διεκδικεί και ο κ. Φείδας και ενδεχομένως και κάποιος άλλος, αναλόγως των τελικών συσχετισμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες