κινητοποιηση
Κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών, γονέων και εκπαιδευτικών σήμερα Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας με σχετική της δημοσίευση καλεί όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η κινητοποίηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή (03/03) και ώρα 12:00 στα Προπύλαια. Καλέσματα συμμετοχής έχουν βγάλει ΕΛΜΕ, Φοιτητικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων. 

Μέχρι και αυτή την ώρα, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην μεγάλη κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών στις 12μμ στα Προπύλαια παράλληλα σε πολλές σχολές αποφασίζεται το κλείσιμο και κατάληψη των σχολών για την συμμετοχή των φοιτητών.

Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα κι άλλες πόλεις.

Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις.  Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Ιατρικής Αθηνών, Οδοντιατρικής Αθηνών, Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Φυσικού ΕΚΠΑ, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Παντείου Πανεπιστημίου, Τοπογράφων ΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Ναυπηγών ΕΜΠ, Σχολής Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, Σχολής Επιστημών Τεχνών και Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Σχολής Επιστημών τροφίμων ΠΑΔΑ,

Οι σύλλογοι οικοτρόφων: Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, νέων φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ

τεμπη εγκλημα

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

ΑΥΡΙΟ 3/3 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς…

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΦΩΝΗ! ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΡΓΗ, ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕ ΞΕΧΝΩ, ΤΕΜΠΗ, ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ- ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Αυτά γράφτηκαν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας μήπως και καταφέρουμε με αυτές τις λέξεις να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας για το τραγικό δυστύχημα, αυτό το έγκλημα, που συνέβη στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, φοιτητές.

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες.

Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς, τις οικογένειές τους.

Ακόμα μια φορά, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα κέρδη των εταιριών, τα κόστη που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

Διαβάζουμε τα λόγια των εργαζόμενων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα αλλά – όπως πάντα- οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων!

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας. Αυτές τις μέρες να μην σωπάσουμε. Αντίθετα, να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται:

  •     Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα.
  •     Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.
  •     Να ενταθούν οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού των αγνοούμενων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ- ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

Κινητοποίηση στα Προπύλαια: Συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Και οι μαθητές στο δρόμο για το δυστύχημα στα Τέμπη
ΟΡΓΗ, ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ,
ΔΕ ΞΕΧΝΩ, ΤΕΜΠΗ,
ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ,
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ- ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ….
Αυτά τα συνθήματα έγραψαν σήμερα οι μαθητές στα προαύλια των σχολείων τους.
Θα είμαστε μαζί τους την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο δρόμο στη συγκέντρωση της
Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας στα Προπύλαια στις 12:00.

 

 

αφισα

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών την Παρασκευή 3/3 στις 18:30 στην Κάμαρα

Απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Δασολογίας, ΜΜΕ, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Τοπογράφων, ΣΜΗ , ΣΕΥ (ΔΙΠΑΕ), ΣΟΦΕΘ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ- ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ!

 Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!

Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας για το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμφοιτητές μας, ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται ή τραυματίστηκαν. Εκφράζουμε επίσης τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας!

Η οργή μας όμως ξεχειλίζει!! Δεν είναι λογικό εν ετει 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο. Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που συνέβαλαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την ίδια στιγμή που γνώριζαν πολύ καλά πως προμήνυε χτύπημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επιβατών.Όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο τη λογική κόστους- οφέλους, τόσο θα μετράμε νεκρούς και απώλειες. Η θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας γίνεται οργή και η οργή πρέπει να γίνει οργάνωση και αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδωθούν ευθύνες. Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη! Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας αυτής.

Όλοι στο δρόμο! Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο!

Προχωράμε σε συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών την Παρασκευή 3/3 στις 18:30 στην Κάμαρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια
«Προφανώς σας συμβουλεύουν οι δημοσιονομικά ενάρετοι της κυβέρνησης Καραμανλή που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία»
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια