sxoleio
Η δασκάλα και νοσηλεύτρια του σχολείου με ψυχραιμία και συνεργασία κατάφεραν να σώσουν το μικρό μαθητή

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας όταν ένας μαθητής Β' Δημοτικού κατέρρευσε μπροστά στους συμμαθητές του, την ώρα που έτρωγε το πρωινό του.

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, μετά τη λήξη του πρώτου διαλείμματος, όταν ο επτάχρονος μαθητής έφαγε μια μεγάλη μπουκιά από το πρωινό που είχε πάρει μαζί του στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αναπνεύσει. Για καλή του τύχη, το περιστατικό αντιλήφθηκε η δασκάλα του η οποία χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο φώναξε τη σχολική νοσηλεύτρια και κατάφεραν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

«Βοήθησα εγώ και περισσότερο η νοσηλεύτρια του σχολείου. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά. Το παιδάκι προφανώς πνίγηκε από το φαγητό που είχε μαζί του. Μπήκε μέσα στην τάξη μετά το διάλειμμα και τότε αντιλήφθηκα ότι είχε κοκκινίσει, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και να μιλήσει. Ευτυχώς υπήρχε η νοσηλεύτρια», περιγράφει  η δασκάλα του παιδιού.

Με ανάρτησή του, εκπαιδευτικός του σχολείου στην Καβάλα, επισημαίνει ότι οι δύο γυναίκες έδωσαν ζωή στο μικρό παιδί.

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που  έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το  πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης
Μώραλης για Σχολικές Επιτροπές: «Γραφειοκρατική αγκύλωση που πλήττει σχολεία»
«Η κατάργησή των Σχολικών Επιτροπών θα φέρει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα» - Γιατί οι Δήμαρχοι προειδοποιούν για «έμφραγμα» στα σχολεία
Μώραλης για Σχολικές Επιτροπές: «Γραφειοκρατική αγκύλωση που πλήττει σχολεία»
ασεπ μόνιμες θέσεις σε όλη την χώρα
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Νέα προκήρυξη τύπου «Κ» του ΑΣΕΠ για αποφοίτους Γυμνασίου (και Δημοτικού έως το 1980). Πού θα γίνουν οι προσλήψεις και ποιες ειδικότητες θα ζητηθούν.
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Τρακτέρ παραταγμένα στο δρόμο σε αγροτικά μπλόκα
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Ανεστίδης: «Την Κυριακή θα ρίξουμε άγκυρα για συνομιλίες» – Τα μπλόκα παραμένουν σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση