Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Αναμένονται μαζικές συγκεντρώσεις την Τετάρτη σε όλες τις πόλεις
Alexandros Michailidis / SOOC
Απεργούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικοί – Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στους κύκλους των 180.000 περίπου μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την αιφνιδιαστική ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει την αξιολόγηση με ομηρεία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Όλες οι ενδείξεις φανερώνουν ότι την Τετάρτη στην απεργία που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ θα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση καθώς η απόφαση πάρθηκε με συντριπτικές πλειοψηφίες.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης θα πάρουν μέρος και οι αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες.

«Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους και με τον εκβιασμό της μη μονιμοποίησής τους, βιάζονται να επιβάλουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Επιχειρούν άρον-άρον  να ανοίξουν τον δρόμο για τη χειραγώγηση και την υποταγή μας, τον  ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση μας, τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, την άρση της μονιμότητας, τη μισθολογική μας καθήλωση, την παιδαγωγική ανελευθερία, τον αυταρχικό ιεραρχικό  έλεγχο, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης – διάλυσης του δημόσιου σχολείου» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση της ΟΛΜΕ

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ (11/02/23)Σας ενημερώνουμε ότι η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε με συντριπτικά ποσοστά (95,5% το πλαίσιο αιτημάτων και 100% το πρόγραμμα δράσης) την εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Ως εκ τούτου υπερψηφίστηκαν  τόσο η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όσο και η απεργία της 15ης Φεβρουαρίου και οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 15/2/23 στις 10.30πμ.

Καλούμε σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης.

Προκηρύσσουμε 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας για τη Δευτέρα 13/2 και την Τρίτη 14/2 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Τα επόμενα αναλυτικά βήματα θα βγουν άμεσα σε επόμενη ανακοίνωση.

Καλούμε σε συσπείρωση στην Ομοσπονδία και σε δυναμικό αγώνα για να ανατρέψουμε το νόμο 4823/21 και την αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για την απεργία

Συνεδρίασε σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2023, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποφασίσει τις κινήσεις του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την άμεση εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής και αντιεπιστημονικής ατομικής «αξιολόγησης».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  έχοντας, μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών της Συνελεύσεων καθώς και  του Διοικητικού Συμβουλίου της, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράσει τις ψηφισμένες και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου, αποφάσισε τα παρακάτω:

Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων των Σ.Ε.Π.Ε. μέχρι 10/2 και πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με παρουσία των προέδρων σε  κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 14:00. Την ίδια ημέρα κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα. 

Την εβδομάδα 6 με 10/2 πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Π.Ε. με αιχμή το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.

Κήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης.

Κήρυξη στάσεων εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης. 

Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με συμβούλους εκπαίδευσης των περιοχών όπου ξεκινάει η διαδικασία καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου με επιστολές σε γονείς, σποτ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση κλπ. 

Πραγματοποίηση συναντήσεων με τα κόμματα της Βουλής ώστε να πάρουν σαφή θέση επί του ζητήματος.

Πραγματοποίηση νέου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων και νέας Ολομέλειας Προέδρων.

Αφίσα ΔΟΕ για απεργία

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Ως εδώ με την κοροϊδία των συμβάσεων λίγων μηνών, το αέναο κυνήγι προσόντων και την προκλητική «δόκιμη» περίοδο! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες! 
Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία! Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το προσοντολόγιο! 
ΟΥΤΕ σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ!

Άμεση μονιμοποίηση χωρίς ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Την Πέμπτη 1/12 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ πανελλαδική συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με πάνω από 150 συμμετέχοντες δια ζώσης ή μέσω σύνδεσης από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι σωματείων με αποφάσεις (ΣΕΠΕ «Α Αθηνών», «Αριστοτέλης», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής), ή σαν παρατηρητές (ΣΕΠΕ Νήσων Αργοσαρωνικού, Μεσσηνίας, Ροδόπης, Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής κ.α.). Αναπληρώτ(ρι)ες και μόνιμοι/ες εκπαιδευτικοί από την Ροδόπη, την Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τη Ζαχάρω, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και αλλού τοποθετήθηκαν για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και γενικότερα, καταθέτοντας προτάσεις αγώνα.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι βάλαμε στα κεντρικά ζητήματα που μας απασχολούν το γεγονός ότι τα εισοδήματά μας δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές μας ανάγκες, η ακρίβεια σε καύσιμα, ρεύμα, ενοίκια εξαφανίζουν τον μισθό πριν τελειώσει ο μήνας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση σε κάθε κοινωνικό αγαθό, με χαρακτηριστικό το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ιδιωτικοποιεί ουσιαστικά την Δημόσια Υγεία. Παράλληλα στην εκπαίδευση οι διοικητικές αυθαιρεσίες, οι απειλές και η εργοδοτική τρομοκρατία αποτελούν καθημερινότητα στα σχολεία μας, τα κενά παραμένουν εκρηκτικά, το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών κομματιάζονται κάτω από το βάρος των εξεταστικών φραγμών, των «δεξιοτήτων» και της αξιολόγησης.

Αιτία πολέμου η επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ για ανάκληση των διορισμών αν δεν υποταχθούμε στην ατομική αξιολόγηση!

Μόνο οργή προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις που κάνουν λόγο για ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων ΕΑΕ του ’20 στις οποίες προχώρησαν ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ δεκάδες ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ σε ολόκληρη τη χώρα! Από τις προκλητικές δηλώσεις του ΓΓ Κόπτση στη συνάντηση με τα εκπαιδευτικά σωματεία μέχρι την τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Μακρή στη Βουλή, γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους νέους και τις νέες εργαζόμενες. Με ευαγγέλιο τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, οι πολιτικές επιλογές όλων των Κυβερνήσεων μέχρι τώρα, χτυπούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, βάζοντας συνεχώς εμπόδια και φίλτρα αποκλεισμών.
Στην πραγματικότητα επιδιώκουν μια ολόκληρη γενιά που αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αυτονόητη θέση μας στο δημόσιο σχολείο, που έχουμε εργαστεί και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για 1-3-10-15 χρόνια στην εκπαίδευση στις εσχατιές της χώρας αφήνοντας πίσω οικογένειες, προσωπική ζωή και προγραμματισμό,  να υποταχτούμε σε όλα: στην αξιολόγηση, στην κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση του σχολείου. Επιδιώκουν να παραδοθούμε στην δυστοπική πραγματικότητα της υποταγής στις διαταγές τους, με αντάλλαγμα την μονιμοποίησή μας!

Δε διστάζουν μάλιστα να καλούν τους/τις νεοδιόριστους/ες να παρακολουθήσουν εν μέσω ομηρίας και ανασφάλειας σεμινάρια «επιμόρφωσης», εκτός εργασιακού ωραρίου, για 2 ή και 3 μήνες με αξιολογικές διαδικασίες και εργασίες, προσθέτοντας ακόμη ένα εμπόδιο στους αγώνες επιβίωσης που φαντασιώνονται! 

Να τους παρασύρει η οργή μας! Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα! 

Οι αγώνες μας κατοχύρωσαν τους διορισμούς, με αγώνες θα επιβάλλουμε τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια όσο παίζουν παιχνίδια με τις ζωές μας. Το ΥΠΑΙΘ ομολογεί απροκάλυπτα ότι η περιβόητη αξιολόγηση είναι τιμωρητική και μάλιστα η τιμωρία ξεκινά πριν ακόμα εφαρμοστεί.  Ήρθε η ώρα η οργή μας να ξεχειλίσει και πάλι τους δρόμους. Η οργή για τον εμπαιγμό των 25.000 νεοδιόριστων, η οργή για τους απορριφθέντες για κάθε λογής αφορμή που βρίσκονται απολυμένοι/ες την στιγμή που οι πίνακες του προσοντολογίου είναι άδειοι από υποψήφιους και τα σχολεία άδεια από εκπαιδευτικούς, η οργή για το προσοντολόγιο του Γαβρόγλου που συνθλίβει τις ζωές μας και μας υποχρεώνει να συγκεντρώνουμε αενάως πρόσθετα πτυχία και μόρια που ποτέ δεν είναι επαρκή, ανοίγοντας και πάλι τη συζήτηση για εξετάσεις ΑΣΕΠ!

Μας θέλουν να ανταγωνιζόμαστε η μία τον άλλον. Δεν θα τους περάσει!

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ:

    • να βγάλουν ανακοινώσεις για το έκτρωμα της ακύρωσης των μονιμοποιήσεων και να καλέσουν την επόμενη εβδομάδα σε συσκέψεις/συνελεύσεις αναπληρωτ(ρι)ών και νεοδιόριστων!
    • να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ειδικά όπου δεν έχουν εκδοθεί οι διαπιστωτικές πράξεις, αλλά και εκεί που υπάρχουν απειλές για ανάκλησή τους.
    • σε πανελλαδική μέρα δράσης με κινητοποίηση αναπληρωτ(ρι)ών και νεοδιόριστων στις 12/12, 2μμ στο ΥΠΑΙΘ στην Αθήνα και στις περιφέρειες/διευθύνσεις εκπαίδευσης στην επαρχία.
    • στηρίζουμε την κινητοποίηση για αυξήσεις στους μισθούς και ζωή με αξιοπρέπεια την Πέμπτη 15/12
    • παρεμβαίνουμε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, καλώντας όλους/όλες να πάρουν θέση
    • να προχωρήσουμε άμεσα σε σύσκεψη συντονισμού και αγώνα για τη συνέχιση και την κλιμάκωση της μάχης, με πρόταση για απεργιακό βήμα, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Να το μεταδώσουμε σε κάθε σχολείο ότι νεοδιόριστες/οι, αναπληρώτριες/ες αλλά και οι νέες και νέοι συνάδελφοι που δεν έχουν δουλέψει ακόμα βγαίνουμε στους δρόμους!
    • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/όλους! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία! Κατάργηση του ν.4589/19 (προσοντολόγιο Γαβρόγλου). Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.
    • Κατάργηση των ν.4692/20 και 4823/21 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.
    • Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων (20-21-22) χωρίς καμία αξιολόγηση και καμία προϋπόθεση!
    • Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Η/Ο εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμη/ος με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα αμέσως με την πρόσληψή της/του ως μόνιμος εκπαιδευτικός.

Το κάλεσμα τις Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Στον «πόλεμο» που μας κήρυξαν απαντάμε με «πόλεμο». Καλούμε να πάρουν μέρος όλοι ΣΕΕΠΕΑ της χώρας και σε συμπόρευση με την απόφαση της ΔΟΕ, ώστε να είμαστε όλοι καλυμμένοι και να απεργήσουμε ενάντια στις ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης για τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Στις 27-1-2023, δημοσιεύτηκε η αξιολόγηση του κλάδου και μάλιστα με προτεραιότητα να δίνεται στους νεοδιόριστους, με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 9950/ΓΔ5, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια της ατομικής αξιολόγησης και τους τρόπους υλοποίησής της από το ΥΠΑΙΘ.

Αντί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να απολογηθούν και να πάρουν μέτρα :

Για τα σχολεία που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα εν ώρα μαθήματος (Άρτα)

- Για τις άθλιες υποδομές που καταρρέουν και οδήγησαν μέχρι και στο θάνατο του μαθητή στις Σέρρες.

- Για την έξωση των μαθητών από τα σχολεία εν μέσω σχολικής χρονιάς στο Αιγάλεω.

- Για τις ελλείψεις σε όλο το προσωπικό ΕΕΠ και ΕΒΠ ακόμη και στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

- Για την απουσία οποιασδήποτε στήριξης των ΕΕΠ και ΕΒΠ για αντιμετώπιση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος των μαθητών που όλο και οξύνονται τα τελευταία χρόνια.

- Για την περίπτωση κακοκαιρίας είτε βροχής είτε χιονόπτωσης που οδηγούμαστε να κλείνουν σχολεία, να πλημμυρίζουν και μαθητές να περνάνε χείμαρρους ή να στήνουν γέφυρες με θρανία και καρέκλες για να πάνε σχολείο.

- Για τα επικίνδυνα και ασυντήρητα κτήρια, τα containers και τα ταβάνια που πέφτουν το 2023, με κίνδυνο τη ζωή όλων μας.

- Για τους πάνω από 8000 αναπληρωτές που καλύπτουν τα κενά των σχολείων κάθε χρόνο, και τους οποίους δε μονιμοποιεί «αν δεν κριθούν πλέον ικανοί» και να σημειωθεί ότι δουλεύουν ως αναπληρωτές για χρόνια ολόκληρα!!!

- Για τους μισθούς μας που έχουν παγώσει!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13ου - 14ου μισθού, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Αναδρομική επιστροφή του «κλεμμένου» ΜΚ 2016- 2017.

 Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.

 Χιλιάδες μόνιμους διορισμούς σε ΕΕΠ και ΕΒΠ, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

 Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

 Επιδότηση ενοικίου στα 300 ευρώ το μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.

 Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.

 Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής τους. Δικαίωμα  απόσπασης.

 Να δικαιωθούν οι συνάδελφοι- απορριπτέοι ΕΒΠ από τον πίνακα της 1ΕΑ/2022.

Tο ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει για τη Τετάρτη 15/2/2023 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος ή 16.15 έως 19.00 στο απογευματινό για να διευκολυνθούν τα μέλη να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους τοπικούς Συλλόγους ΣΕΕΠΕΑ να κηρύξουν 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας (8.00-11.00  ή 13:15-16:00 ) για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ !

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΕΠΕΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γρίφος.jpg
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας
Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας