ποθα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Ακόμα πιο δυναμικά» προχωρούν στην 48ωρη απεργία 1-2/2 τα σωματεία των καλλιτεχνών

Οι καλλιτέχνες προχωρούν «ακόμα πιο δυναμικά στην 48ωρη απεργία» που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 1η και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός και κατατέθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στην Βουλή «όχι μόνο δεν θεραπεύει τα προβλήματα που δημιουργεί το ΠΔ 85/2022, αλλά καταργεί και τα εναπομείναντα δικαιώματα των καλλιτεχνών» λένε στις ανακοινώσεις τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος « πλέον, οι αμοιβές των καλλιτεχνών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου δεν θα καθορίζονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά από την εκάστοτε κυβέρνηση», ενώ η ρύθμιση «δεν καταργεί το Π.Δ. και οι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών σχολών δραματικών, ωδείων, κινηματογραφικών και χορού οδηγούνται στην κατάταξη Δ.Ε. με τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών να εξακολουθούν να θεωρούνται ισότιμα με απολυτήρια Λυκείου και οι απόφοιτοι υποβαθμίζονται πλέον οριστικά» προσθέτει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού.

Η τροπολογία «καταργεί την κατάταξη του Ενιαίου Μισθολογίου στις γνωστές κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ. Οι όποιες προσαυξήσεις είχαν προβλεφθεί για Κορυφαίους και Αρχιμουσικούς όπως και το μουσικό επίδομα παραμένουν, αλλά θα υπολογίζονται πλέον με βάση το νέο βασικό μισθό που θα καθορίσει η Υπουργική απόφαση.

Με ανακοινωμένη την υποβάθμιση των Πτυχίων μας στο επίπεδο 5 (ΙΕΚ) θεωρούμε σίγουρο ότι μιλάμε για μειώσεις σε ένα μισθολογικό επίπεδο λίγο κάτω από το ΤΕ» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος .
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλικιωμένοι, ζευγάρι
Γυμνάστε τον εγκέφαλο στα 70: Η άσκηση που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας
Μελέτη δείχνει ότι η «εκπαίδευση ταχύτητας σκέψης» μετά τα 65 μπορεί να προστατεύσει από γνωστική έκπτωση, αρκεί να γίνεται συστηματικά
Γυμνάστε τον εγκέφαλο στα 70: Η άσκηση που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας
Τηλέμαχος Κουντούρης
Γιατί η Πολιτεία δεν υλοποιεί την πρόταση της Ένωσης Διευθυντών για μέγιστο αριθμό 20 μαθητών ανά τμήμα;
Γιατί η Πολιτεία δεν υλοποιεί την ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση της Ένωσης Διευθυντών/ντριών για μέγιστο αριθμό 20 μαθητών/τριών ανά τμήμα στην...
Γιατί η Πολιτεία δεν υλοποιεί την πρόταση της Ένωσης Διευθυντών για μέγιστο αριθμό 20 μαθητών ανά τμήμα;
μεξικο
Μεξικό: Νεκρός ο ηγέτης του πιο βίαιου καρτέλ – Σκηνές πανικού σε αεροδρόμια και δρόμους μετά τον θάνατο του βαρόνου
Χάος στο Μεξικό μετά την εξόντωση του βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Μέντσο»: Επιθέσεις σε αεροδρόμια, φωτιές και οδοφράγματα από το καρτέλ του
Μεξικό: Νεκρός ο ηγέτης του πιο βίαιου καρτέλ – Σκηνές πανικού σε αεροδρόμια και δρόμους μετά τον θάνατο του βαρόνου