ποθα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Ακόμα πιο δυναμικά» προχωρούν στην 48ωρη απεργία 1-2/2 τα σωματεία των καλλιτεχνών

Οι καλλιτέχνες προχωρούν «ακόμα πιο δυναμικά στην 48ωρη απεργία» που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 1η και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός και κατατέθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στην Βουλή «όχι μόνο δεν θεραπεύει τα προβλήματα που δημιουργεί το ΠΔ 85/2022, αλλά καταργεί και τα εναπομείναντα δικαιώματα των καλλιτεχνών» λένε στις ανακοινώσεις τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος « πλέον, οι αμοιβές των καλλιτεχνών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου δεν θα καθορίζονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά από την εκάστοτε κυβέρνηση», ενώ η ρύθμιση «δεν καταργεί το Π.Δ. και οι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών σχολών δραματικών, ωδείων, κινηματογραφικών και χορού οδηγούνται στην κατάταξη Δ.Ε. με τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών να εξακολουθούν να θεωρούνται ισότιμα με απολυτήρια Λυκείου και οι απόφοιτοι υποβαθμίζονται πλέον οριστικά» προσθέτει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού.

Η τροπολογία «καταργεί την κατάταξη του Ενιαίου Μισθολογίου στις γνωστές κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ. Οι όποιες προσαυξήσεις είχαν προβλεφθεί για Κορυφαίους και Αρχιμουσικούς όπως και το μουσικό επίδομα παραμένουν, αλλά θα υπολογίζονται πλέον με βάση το νέο βασικό μισθό που θα καθορίσει η Υπουργική απόφαση.

Με ανακοινωμένη την υποβάθμιση των Πτυχίων μας στο επίπεδο 5 (ΙΕΚ) θεωρούμε σίγουρο ότι μιλάμε για μειώσεις σε ένα μισθολογικό επίπεδο λίγο κάτω από το ΤΕ» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος .
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διακοπές τον χειμώνα
Χειμερινές διακοπές… χωρίς κόστος: Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ δίνει έως 12 δωρεάν νύχτες στην Ελλάδα
Επεκτείνεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ: έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε χειμερινές αποδράσεις
Χειμερινές διακοπές… χωρίς κόστος: Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ δίνει έως 12 δωρεάν νύχτες στην Ελλάδα
Καμτσάκα - Χιονοθύελλα
Καμτσάτκα: Η πόλη που εξαφανίστηκε κάτω από το χιόνι - Κάτοικοι κάνουν τσουλήθρα από παράθυρα 7ου ορόφου (Videos)
Ρωσία: Θάφτηκε κάτω από το χιόνι η Καμτσάτκα – Κάτοικοι κάνουν τσουλήθρα και πηδούν από παράθυρα 7ου ορόφου
Καμτσάτκα: Η πόλη που εξαφανίστηκε κάτω από το χιόνι - Κάτοικοι κάνουν τσουλήθρα από παράθυρα 7ου ορόφου (Videos)