Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Στο ύψος του Γρανίτη έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου που γλίστρησε και μετά από μια σειρά ελιγμών και αφού πέρασα στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν άλλο αυτοκίνητο, κατάφερα να το επαναφέρω.

Δημοσιεύουμε μια μαρτυρία για τις ακατάλληλες οδικές συνθήκες λόγω χιονιά και έλλειψης φροντίδας του δρόμου από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό που εργάζεται στις εσχατιές της πατρίδας μας. Η εκπαιδευτικός μιλάει για χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου:

Σήμερα το πρωί, 26/1/2023 παρόλο που χιόνιζε ήδη κανονικά από αρκετά νωρίτερα στο βουνό, δεν δόθηκε εντολή να κλείσει το σχολείο. Παρόλο που υπάρχει μόνιμη ετοιμότητα στο σχολείο για τηλεκπαίδευση...

Ξεκινήσαμε λοιπόν, τέσσερεις συνάδελφοι μαζί να ανεβούμε στο Νευροκόπι. Στο ύψος του Γρανίτη έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου που γλίστρησε και μετά από μια σειρά ελιγμών και αφού πέρασα στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν άλλο αυτοκίνητο, κατάφερα να το επαναφέρω. Το εκχιονιστικό δεν είχε περάσει ακόμη...

Αν αναρωτιέστε, το αυτοκίνητο φοράει ελαστικά με χειμερινή ένδειξη. Εν τέλει, καταφέραμε να φτάσουμε στο σχολείο και να βγάλουμε την ημέρα κανονικά. Γιατί, παρόλο που χιόνιζε ασταμάτητα, πάλι δεν δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία (η Αττική τα κλείνει εν τω μεταξύ).

Στην επιστροφή πηγαίναμε με 20 χμ. την ώρα, και ενώ τρία εκχιονιστικά πέρασαν από το αντίθετο ρεύμα στην άνοδο του βουνού, ούτε ένα στην κάθοδο για να καθαρίσει τον δικό μας δρόμο.  
Συμπερασματικά, το λιγότερο που μας οφείλει  η εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση  και η εκάστοτε διεύθυνση εκπαίδευσης είναι να βεβαιώνεται υπεύθυνα ότι ο δρόμος έχει καθαριστεί επαρκώς και είναι κατάλληλος και ασφαλής πριν μας στείλει στο σχολείο. 

Κατερίνα Κυπριώτη Αναπληρώτρια ΠΕ06 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ανάγνωση στο σκοτάδι, μαθητής, φακός, βιβλίο
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
«Οι βιβλιοθήκες αποτελούν ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά ώστε να εξερευνήσουν και να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους»
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
anoia.jpg
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας
Για την έρευνα συλλέχθηκαν πληροφορίες από μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, γενετικές αναλύσεις και δεδομένα παρατήρησης από χιλιάδες ασθενείς για...
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας