Νέα μέτρα στα σχολεία
Image Online
Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα των παιδιάτρων για τον «τριπλό» εφιάλτη των γονιών–Γεμάτες οι παιδιατρικές κλινικές

Σωρεία τηλεφωνημάτων έλαβαν οι ιδιώτες παιδίατροι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη από γονείς που δεν ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, καθώς η εμφάνιση πολλών λοιμώξεων σε συνδυασμό με τις γεμάτες παιδιατρικές κλινικές στα Νοσοκομεία της πόλης έχουν αυξήσει κατακόρυφα την ανησυχία των γονέων ανησυχούν τους γονείς.

«Μας κάλεσαν αρκετοί γονείς μέσα στο Σαββατοκύριακο γιατί τα παιδιά τους είχαν βήχα και μας ρωτούσαν αν μπορούν να κάνουν τα διπλά και τριπλά τεστ που έχουν βγει στην αγορά για RSV, γρίπη και κορονοϊό. Ήθελαν να μάθουν αν θα έπρεπε να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο ή να τα προστατέψουν και να μείνουν σπίτι» τονίζει στο GRTimes.gr η πρόεδρος των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, Όλγα Τζέτζη.

Σύμφωνα με την κ. Τζέτζη ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στις τάξεις των παιδιάτρων η βαρύτητα των λοιμώξεων, η διάρκειά τους και η εύκολη μετάδοση από τα παιδιά στους ενήλικες. «Πολλοί γονείς αυτή την περίοδο είναι άρρωστοι ή έχουν υποτροπιάσει λόγω αυτών των λοιμώξεων. Οι περισσότερες λοιμώξεις είναι αναπνευστικές, ενώ υπάρχουν και αρκετές μικροβιακές λοιμώξεις, όπως – κατά βάση – ο στρεπτόκοκκος. Επίσης, την εμφάνισή της έκανε νωρίτερα η εποχική γρίπη, ενώ αρκετά παιδιά νοσούν από κορωνοϊό αυτή την περίοδο».

«Πνίγονται» Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου

Το Ιπποκράτειο είναι το μοναδικό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος το οποίο διαθέτει non covid-19 ΜΕΘ Παίδων. Ωστόσο, ξεκίνησε τη σημερινή (9/1) του εφημερία με 100% πληρότητα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, λόγω των αυξημένων περιστατικών γρίπης που παρατηρείται ανάμεσα σε παιδιά.

Σύμφωνα με όσα λέει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του εν λόγω νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης, «τα περιστατικά παιδιών με γρίπη που επισκέπτονται το νοσοκομείο είναι περισσότερα το τελευταίο διάστημα, ενώ αυτή τη στιγμή και τα οκτώ κρεβάτια της ΜΕΘ Παίδων είναι κατειλημμένα».

Στο Ιπποκράτειο υπάρχουν ακόμη δύο κρεβάτια για περιστατικά παιδιών με covid.

«Το ένα από τα δύο είναι κατειλημμένο αυτή τη στιγμή», σημειώνει σχετικά ο κ. Τζελέπης, τονίζοντας ωστόσο πως «πάντοτε είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία».

Παραδέχεται όμως ότι υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς όπως εκτιμά «σίγουρα οι επισκέψεις παιδιών με γρίπη θα αυξηθούν, λόγω και του ανοίγματος των σχολείων».

Οριακή φαίνεται ότι είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς η παιδιατρική κλινική είναι υπερπλήρης από περιστατικά με γρίπη, ενώ αυτό το διάστημα νοσηλεύονται προληπτικά και δύο παιδιά με κορονοϊό, αναφέρουν πηγές από το Νοσοκομείο στο GRTimes.gr. Ωστόσο, τα περισσότερα επισκεπτήρια αφορούν γενικές ιώσεις.

«Τα παιδιά με γρίπη αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν το 120% της παιδιατρικής», σημειώνει η παιδογαστρεντερολόγος της Δ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Dr. Μαρία Φωτουλάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, η διασπορά του κορονοϊού ανάμεσα στα παιδιά έχει μειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ίδια ώρα που ο αριθμός των περιστατικών γρίπης ακολουθεί αντίθετη πορεία, καθώς, όπως λέει, «εδώ και έναν μήνα παρουσιάζονται αυξημένα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητικο φεστιβαλ
13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου: Έκθεση μαθητικής δημιουργίας στις 25 Μαΐου
Ένα μεγάλο πολύχρωμο πάρτι θα ετοιμαστεί για να γιορτάσουμε τη λήξη του φεστιβάλ και της σχολικής χρονιάς όπως της αρμόζει!
13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου: Έκθεση μαθητικής δημιουργίας στις 25 Μαΐου
πιερρακακης
Πιερρακάκης: Κονδύλι 1,18 εκ.€ για αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ
Στόχος είναι η χρηματοδότηση πράξης για την αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ στο Μαρούσι, με σκοπό την αναβάθμιση,...
Πιερρακάκης: Κονδύλι 1,18 εκ.€ για αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ