περαμα σαλαμινα
Αδιανόητο: Ενας εκπαιδευτικός πρέπει πλέον να πληρώνει ...280 ευρώ το μήνα για να μετακινείται από το Πέραμα στη Σαλαμίνα με το ΙΧ του για να διδάξει!

Από τη μια μέρα στην άλλη, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στη Σαλαμίνα είδαν τα κόστη μετάβασης στο νησί να διπλασιάζονται καθώς η έκπτωση που είχαν στα εισιτήρια κόπηκε με το έτσι θέλω από τη νέα κοινοπραξία, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώνουν πλέον...14 ευρώ τη μέρα (280 ευρώ το μήνα...) μόνο και μόνο για να πηγαινοέρχονται με τα αυτοκίνητά τους στα σχολεία του νησιού από το Πέραμα!

Αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητώντας να  επανέλθει άμεσα η έκπτωση του 50% για αυτοκίνητα-δίκυκλα. Η ΕΛΜΕ προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της νέας Κοινοπραξίας την Τρίτη 06/12 14:00 και καλεί τους συναδέλφους των Σχολείων της Σαλαμίνας, την ένωση και τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Πριν λίγες μέρες οι συνάδελφοι που εργάζονται στη Σαλαμίνα ήρθαν αντιμέτωποι με το εξής, απαράδεκτο γεγονός: αιφνιδιαστικά, η έκπτωση που είχαν στο εισιτήριό τους ως εκπαιδευτικοί στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα και αντίστροφα έπαψε να ισχύει! Συγκεκριμένα, η νέα κοινοπραξία που εισήλθε στη γραμμή, έκοψε με το “καλημέρα” την έκπτωση 50% για αυτοκίνητα και δίκυκλα. Σημειώνουμε ότι έτσι και αλλιώς, ακόμα και με την έκπτωση, το κόστος μετακίνησης ήταν μεγάλο. Ένας εκπαιδευτικός έδινε καθημερινά 7 ευρώ που σημαίνει 140 ευρώ το μήνα για το όχημά του και τον ίδιο! Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε επιπλέον επιβάτης πληρώνει κανονικά το εισιτήριό του, ενώ δεν υπήρχε έκπτωση για τους πεζούς (2,40 ευρώ κοστίζει το πήγαινε-έλα για πεζούς).

Με την κατάργηση της έκπτωσης στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα το ποσό για τη μετακίνηση από και προς το νησί διπλασιάζεται και φτάνει στα 14 ευρώ την ημέρα, δηλαδή στα 280 ευρώ το μήνα .

Στο ποσό αυτό θα πρέπει βέβαια να υπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης από και προς τα Παλούκια ή ακόμη και τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο μιας και τα σχολεία έχουν συνήθως αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να γινόμαστε «παιχνιδάκια» της κάθε κοινοπραξίας που όταν αλλάζει τιμολογιακή πολιτική, θα επιβάλλει τους δικούς της όρους. Η ευθύνη εταιρειών-κυβέρνησης-Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείου Παιδείας, είναι τεράστια! Είμαστε εκπαιδευτικοί που προσπαθούμε με τεράστιες δυσκολίες και χωρίς καμία κρατική στήριξη, να στηρίξουμε παντοιοτρόπως τους μαθητές μας- τα παιδιά της Σαλαμίνας. Είμαστε εκπαιδευτικοί που στηρίζουμε την λειτουργία του δημόσιου σχολείου, οι περισσότεροι μακριά από τον τόπο μας και την οικογένειά μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!

Με χαμένους 6 μισθούς από το 2009 και μετά, πληρώνουμε εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια, μετακίνηση, λογαριασμούς ενέργειας, είδη πρώτης ανάγκης, δίδακτρα για τα «προσόντα» μας κ.ά.

Με τα 740 ευρώ για τους νεοδιόριστους, τα 880 ευρώ για τους αναπληρωτές το πολύ για 9 μήνες και μετά πάλι στην ανεργία με το επίδομα των 438 ευρώ, απλά φτάνουμε στη μέση του μήνα και τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να επανέλθει άμεσα η έκπτωση του 50% για αυτοκίνητα-δίκυκλα.

  • Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων, πεζών και με τα οχήματά τους, με τα πλοία της γραμμής.

  • Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων με οχήματα του Δήμου, από και προς τα σχολεία τους εντός του νησιού. Μέχρι να επιτευχθεί το παραπάνω, δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ του νησιού.

  • Δωρεάν μετακίνηση μαθητών, που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς Σαλαμίνα ,επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα ΕΠΑΛ ή επειδή φοιτούν σε κάποια ειδική δομή ή πρέπει να κάνουν κάποια θεραπεία, με τα πλοία της γραμμής.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της νέας Κοινοπραξίας την Τρίτη 06/12 14:00. Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Σχολείων της Σαλαμίνας, την ένωση και τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates.jpg
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη
«Όσοι έχουν υποκείμενα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης θα μπορούσαν να στραφούν σε τρόφιμα παρηγοριάς ως έναν τρόπο αυτοθεραπείας»
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη