ΚΑΘΗΓΗΤΉς
Επιστολή του Γιάννη Καψάλη αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του

Αυτές τις μέρες πολλά εκπαιδευτικά σωματεία ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, καταγγέλλουν την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη, ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του εκπαιδευτικού γιατί ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Καψάλη.

Χθες, βράδυ της Πέμπτης έφτασε στο alfavita.gr επιστολή του κ. Γιάννη Καψάλη για το θέμα, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

Αγαπητό Alfavita,

η δημοσίευσή η σχετική με ψήφισμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ της Δ. Αττικής περιέχει μισές αλήθειες, ψέματα και ανακρίβειες, που βασίζονται βέβαια στις πληροφορίες που έδωσε ο εν λόγω συνδικαλιστής

1. Για την υπόθεση των “λανθασμένων” μορίων δεν λέει:

i. Ότι η Υπουργός ανακάλεσε την απόφασή της να μας θέσει σε αργία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ii. Ότι αθωωθήκαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου του ΠΥΣΔΕ στο δικαστήριο όχι μόνο για έλλειψη δόλου αλλά και επί της ουσίας διότι δεν υπήρξε αδίκημα.

Iii. Ότι αθωώθηκα ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

2. Δεν ήμουν στη ΔΔΕ, όταν δημοσιοποίησε ευαίσθητα  προσωπικά μου δεδομένα με την επισήμανση “ΕΠ” (εμπιστευτικό πρωτόκολλο) και «Αυστηρά προσωπικό έγγραφο», για το οποίο, όπως είπε o Παπαδόπουλος, το “πληροφορήθηκε” από “διοικητικό παράγοντα”. Δεν μας είπε όμως με ποιο τρόπο αποσπά αυτά τα στοιχεία από δημόσιες υπηρεσίες.

3.Δεν επεστράφησαν τα χρήματα, επειδή δικαιώθηκαν, αλλά επειδή εγώ έδωσα άμεσα εντολή να επιστραφούν, όταν διαπίστωσα ότι είχαν κρατηθεί πριν την παρέλευση της προθεσμίας άσκησης των ενδίκων μέσων και οι συγκεκριμένοι αρνούνταν να τα παραλάβουν απαιτώντας τη δημιουργία νέων κωδικών.

4.Δεν λέει πόσες μηνύσεις έχω δεχτεί απ' αυτούς που “υπερασπίζεται” και έχουν καταλήξει στο αρχείο.

Στην πειθαρχική ποινή στην οποία αναφέρεται έχω αθωωθεί για το κύριο μέρος. Η ποινή των τριων μηνών αφορά μόνο στην εκ λάθους εκτέλεση της παρακράτησης. Για αυτή εκκρεμεί η προσφυγή μου στο Διοικ. Εφετείο για ένα εντελώς διαδικαστικό θέμα, για το οποίο δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα απαλλαγώ.

Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Παπαδόπουλος και η παρέα του επενδύουν σε προσωπικό και “συνδικαλιστικό' επίπεδο με προσβολές, συκοφαντίες και ψέματα, σε κάθε συνδικαλιστικό forum και με κάθε τρόπο φτάνοντας στο σημείο να επικροτεί ουσιαστικά την απόφαση της υπουργού (συνέδριο ΟΛΜΕ) να θέτει σε αργία εκπαιδευτικούς για τη γνώμη τους σε απόφαση ΠΥΣΔΕ και όλα αυτά για ένα θέμα, για το οποίο δικαιώθηκα πανηγυρικά και αμετάκλητα σε κάθε βαθμίδα: Β/θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, Υπουργείο, Δικαιοσύνη.

Εχω δυόμισι χρόνια που αποχώρησα από τη θέση του ΔΔΕ και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου ως εκπαιδευτικός. Όλο αυτό τον καιρό υφίσταμαι συνεχή στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση. Ως πολίτης αυτής της χώρας και ως άνθρωπος έχω κάθε δικαίωμα να αποταθώ στη δικαιοσύνη για να με προστατέψει από τη συνεχή και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειάς μου.

Δεν υπάρχει επομένως καμιά συνδικαλιστική δίωξη και δη προϊσταμένου σε υφιστάμενο. Ασκώ μόνο το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν είναι ανεκτό ο οποιοσδήποτε να προσβάλλει και να συκοφαντεί και στη συνέχεια να κρύβεται πίσω από την πρόσκαιρη ιδιότητα του συνδικαλιστή. Με θλίβει ιδιαίτερα πως, πριν λάβουν μία απόφαση, οικεία σωματεία εκπαιδευτικών δεν αναζητούν να ακούσουν και την άποψή μου ως άμεσο ενδιαφερόμενο.

Κατανοώ πως εγώ δε μπορώ να έχω πρόσβαση στις ΕΛΜΕ της χώρας και πως επιχειρείται με αυτό τον τρόπο να μου ασκηθεί πίεση, ώστε να υπαναχωρήσω από την υπεράσπιση του εαυτού μου.

Κατά τη γνώμη μου θα ήταν προτιμότερο αντί όλης αυτής της προσπάθειας "επιβεβαίωσης" της νομιμότητας της συκοφάντησής μου να υπήρχε υπαναχώρηση από τις συκοφαντίες εναντίον μου.

Γιάννης Καψάλης

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

υπουργειο Παιδείας
Έλεγχος στις δράσεις και τις εκθέσεις των σχολείων για την αξιολόγηση από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης
Στην απόφαση αναφέρεται ποιοι θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα ενώ ορίζεται ποια ακριβώς στοιχεία θα μπορεί να καταχωρίζουν οι εκπαιδευτικοί, τα...
Έλεγχος στις δράσεις και τις εκθέσεις των σχολείων για την αξιολόγηση από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης
ΑΣΕΠ προσλήψεις διορισμοί
Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες προς υποψήφιους- Βήμα βήμα η διαδικασία για τις αιτήσεις
Διευκρινίσεις για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου εξέδωσε το ΑΣΕΠ- Τι ισχύει για τους τίτλους σπουδών
Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες προς υποψήφιους- Βήμα βήμα η διαδικασία για τις αιτήσεις
ekav_2
Σοβαρό τροχαίο στη Βέροια: Φορτηγάκι παρέσυρε 14χρονη- Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Η ανήλικη διακομίστηκε βαριά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της...
Σοβαρό τροχαίο στη Βέροια: Φορτηγάκι παρέσυρε 14χρονη- Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
κιμωλια
Τι γίνεται στην ΔΔΕ Πειραιά; Μπαράζ πειθαρχικών, κλήσεων σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεων καθηγητών
Σκληρή απάντηση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού σχήματος «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής» στον ΔΔΕ Πειραιά για τις απανωτές διώξεις εκπαιδευτικών με...
Τι γίνεται στην ΔΔΕ Πειραιά; Μπαράζ πειθαρχικών, κλήσεων σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεων καθηγητών