Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης: Σχετικά με την είδηση για το διευθυντή που φέρεται να ζήτησε λεφτά από γονείς μεταναστών
Ανακοίνωση του ΓΓ  κ. Α. Κόπτση για φερόμενο περιστατικό σε σχολείο

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ανάρτηση σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης του διευθύνοντα συμβούλου της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά στην οποία γίνεται αναφορά για ένα πρωτοφανές περιστατικό σε σχολείο της χώρας. Αναφέρεται λοιπόν ότι κληρώθηκε παιδί μεταναστών για να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.  Την τύχη του μαθητή δε φέρεται να συμμερίστηκε ο διευθυντής του σχολείου του ο οποίος σκέφτηκε να ζητήσει από τους γονείς του μαθητή να επιβαρυνθούν με το κόστος του στεφανιού (50ευρώ), ελπίζοντας ενδεχομένως να αρνηθούν και έτσι να αναθέσει αλλού την κατάθεση του στεφανιού.

Ανακοίνωση του ΓΓ  κ. Α. Κόπτση για φερόμενο περιστατικό σε σχολείο

Το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κ. Αλεξάνδρου Κόπτση, εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά ουδεμία πληροφορία δόθηκε για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού. Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες. Το Υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Η ανάρτηση - καταγγελία του διευθύνοντα συμβούλου της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά. 

Διευθυντής σχολείου φέρεται να ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταγγελία του διευθύνοντα συμβούλου της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Στράτος Φαναράς υποστηρίζει ότι αυτό ήταν το τέχνασμα που φέρεται να επικαλέστηκε ο διευθυντής του σχολείου προκειμένου να μην είναι το συγκεκριμένο παιδί αυτό που θα καταθέσει το στεφάνι του σχολείου.

Φυσικά, οι γονείς του παιδιού δεν έδωσαν τα 50 ευρώ, λέγοντας στον διευθυντή πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου, ενώ στη συνέχεια έψαξαν και βρήκαν οδηγίες από το διαδίκτυο και έφτιαξαν το δικό τους στεφάνι με δάφνη και μυρτιές ώστε το παιδί να μπορέσει να καταθέσει.

H καταγγελία

Δάφνινο στεφάνι για την Ελλάδα μας

Δεν έχω την άδεια να πω που συνέβη (και ίσως εύλογα όπως θα καταλάβετε), θα πω όμως τι συνέβη.

Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή γιορτή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό μνηνείο των πεσόντων και γεμάτο χαρά και τιμή πήγε και το ανήγγειλε στους γονείς του, οι οποίοι την επομένη πήγαν με τη σειρά τους στο σχολείο για να συννενοηθούν για τα διαδικαστικά.

Ελα όμως που το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή...
τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; απαίτησε από τους μετανάστες γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι "ξένοι" φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης...και είχε εν μέρει μαντέψει σωστά...πράγματι οι γονείς δεν του έδωσαν το πενηντάρικο λέγοντας πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου...

Εκαναν όμως κάτι πολύ καλύτερο ??

Αφού μπήκαν στο διαδύκτιο και διάβασαν πως γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μητέρα, πατέρας και κόρη μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους και αύριο το παιδάκι θα το καταθέσει με χαρά και τιμή!

Ετσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα.

Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ.

Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας λοιπόν αλλά και στον Ελληνισμό που "στο Σικάγο μέσα ξέρει να Ελληνοξεχνά"!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιασμός
Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: H 36χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία
Το θύμα είχε καταγγείλει τον 43χρονο δύο μέρες πριν για ενδοοικογενειακή βία - Το χρονικό
Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: H 36χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία