ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού: Ο νέος κανονισμός λειτουργίας τους - ΦΕΚ
Τα Ι.Ε.Κ. Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής συνιστούν περιφερειακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και η αρμοδιότητα της οργάνωσης, λειτουργίας και εποπτείας τους ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού

Δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με αυτόν, σκοπός των Ι.Ε.Κ. Τουρισμού είναι:

α) η παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και των ΕΠΑ.Λ., καθώς και σε κατόχους ισότιμων τίτλων και

β) η εξασφάλιση στους/ στις καταρτιζόμενους/καταρτιζόμενες της απόκτησης κατάλληλων προσόντων, με τη διδασκαλία επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική τους ένταξη και να διασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, σκοπός των Ι.Ε.Κ. Τουρισμού αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού είναι:

α) η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης για την εφαρμογή επιστημονικών και άλλων γνώσεων και δεξιοτήτων στα επαγγέλματα του τουριστικού τομέα, για την ποιοτική αναβάθμιση των προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού και την ικανοποίηση των αναγκών της τουριστικής αγοράς σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και

β) ο εκσυγχρονισμός της τουριστικής εκπαίδευσης με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ. Τουρισμού χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ), η οποία υπογράφεται από τον/τη Διευθυντή/ρια του Ι.Ε.Κ. Με τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) ο καταρτιζόμενος αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ποια είναι τα  Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Υπουργείου Τουρισμού

Τα Ι.Ε.Κ. Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής συνιστούν περιφερειακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και η αρμοδιότητα της οργάνωσης, λειτουργίας και εποπτείας τους ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού. Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού είναι τα ακόλουθα:

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αττικής

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Θράκης

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Κρήτης

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Πελοποννήσου

- Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας

Δείτε όλο το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους
«Διώχθηκαν πειθαρχικά επειδή συμμετείχαν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί...
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους