Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Απόσυρση και κατάργηση των ΟΠΠΙ, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Την άμεση απόσυρση και κατάργηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ)  ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Όπως τονίζεται στην απόφαση, οι ΟΠΠΙ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ενώ αντίθετα «τροφοδοτούν ένα αντιθεσμικό κλίμα που επιτρέπει σε διάφορους «δήθεν» υπερασπιστές των ελευθεριών και της δημοκρατίας να δρουν με τρόπους που συναντούν την καθολική καταδίκη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και υπονομεύουν τον αγώνα μας».

«Τα δημόσια και αυτοδιοικούμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα χρειάζονται νέες θέσεις, καθηγητές και προσωπικό  αξιοπρεπώς αμειβόμενο,  χρηματοδότηση για υποδομές και έρευνα, σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική διοικητική διάρθρωση, φύλαξη των χώρων και του προσωπικού με διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η απόφαση:

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που επιχειρήθηκε να εγκατασταθούν το τελευταίο διάστημα, με την συνοδεία ΜΑΤ, σε κεντρικά πανεπιστήμια, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση της ΠΟΣΔΕΠ για την πλήρη αποτυχία της ιδέας για μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης, που μόνο προβλήματα και εντάσεις δημιουργεί.

Οι ΟΠΠΙ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Αντίθετα, τροφοδοτούν ένα αντιθεσμικό κλίμα που επιτρέπει σε διάφορους «δήθεν» υπερασπιστές των ελευθεριών και της δημοκρατίας να δρουν με τρόπους που συναντούν την καθολική καταδίκη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και υπονομεύουν τον αγώνα μας.

Όλα τα παραπάνω επιχειρούνται -καθόλου τυχαία- να εφαρμοστούν στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, που βρίσκει τα ιδρύματα με τεράστιες ακάλυπτες ανάγκες σε μέλη ΔΕΠ και λοιπό προσωπικό, με τη διαδικασία της εφαρμογής του προβληματικού Νόμου Κεραμέως, με μεγάλες ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα, και με ιδρύματα χωρίς οικονομική στήριξη μπροστά σε έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα λόγω της κλιμακούμενης διεθνούς κρίσης. 

Θεωρούμε ότι η μόνη διέξοδος σε αυτή την συγκυρία είναι η απόσυρση και κατάργηση των ΟΠΠΙ. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δίνει την δυνατότητα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων φύλαξης και αστυνόμευσης.

Τα δημόσια και αυτοδιοικούμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα χρειάζονται νέες θέσεις, καθηγητές και προσωπικό  αξιοπρεπώς αμειβόμενο,  χρηματοδότηση για υποδομές και έρευνα, σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική διοικητική διάρθρωση, φύλαξη των χώρων και του προσωπικού με διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.  

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»