Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων: Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία
«Η κυβέρνηση με τις ηλεκτρονικές «εκλογές» θέλει να αποδυναμώσει τα σωματεία μας»

«Η κυβέρνηση με τις ηλεκτρονικές «εκλογές» θέλει να αποδυναμώσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι «του χεριού της», ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων, χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων» λένε οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων.

Οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων καλούν όλες τις παρατάξεις να μη συμμετέχουν, να μην καταθέσουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια, να μην μπουν στον πειρασμό μιας διάτρητης και αντιδεοντολογικής «εκλογής», που ασεβεί απέναντι στο 95% των συναδέλφων.

Επίσης, καλούν όσες/όσους κληθούν να συμμετέχουν στις «εφορευτικές επιτροπές» παρωδία, να μη δεχτούν. Τέλος, δηλώνουν ότι δε θα νομιμοποιηθούν από τους Συλλόγους μας οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών, ούτε τα αποτελέσματά τους.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών των Κυκλάδων

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Εκπαιδευτικών Κυκλάδων:

Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία του ΥΠΑΙΘ για τους αιρετούς

Με τα σχολεία ανοιχτά και τον κόσμο της εκπαίδευσης σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του ΥΠΑΙΘ, η πολιτική ηγεσία του επανέρχεται (δυο χρόνια μετά), και ορίζει και πάλι την παρωδία της αποκλειστικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ – AΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ). Γίνεται πια φανερό σε όλες/όλους ότι η εμμονή της κυβέρνησης το 2020 στις ηλεκτρονικές εκλογές δεν αφορούσε την πανδημία.

Οι Σύλλογοί μας δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις αυταρχικές μεθοδεύσεις και την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. , είτε μέσα από την κατάλυση του Συλλόγου Διδασκόντων, είτε μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν παράνομη κάθε απεργιακή απόφαση Ομοσπονδιών, είτε τώρα πάλι μέσα από την επιβολή της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας», περιορίζοντας τη δράση των σωματείων, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Θυμίζουμε ότι το 2020 με το εμβληματικό 95% της πανελλαδικής αποχής μας και πάνω από 97% στις Κυκλάδες, οι εκπαιδευτικοί δώσαμε συντριπτική απάντηση στην κα Κεραμέως, που με πρόσχημα την πανδημία ήθελε να χτυπήσει το εκπαιδευτικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες, να δικαιολογήσει την προαποφασισμένη ουσιαστική κατάργηση των αιρετών, την εγκατάσταση των δοτών και των πρόθυμων να υπηρετήσουν την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Συνάδελφοι/-ισσες,

η κυβέρνηση με τις ηλεκτρονικές «εκλογές» θέλει να αποδυναμώσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι «του χεριού της», ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων, χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Θέλει την απομόνωση των εργαζομένων, ώστε να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής, με κύριο στόχο να εμποδίσει την οργάνωση των αγώνων που γεννά η σκληρή πολιτική της.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος. Μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εκλογές απόλυτης νοθείας, μιας και δε διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που μπορεί οι όροι διεξαγωγής της να αλλάζουν διαρκώς και η/ο ψηφοφόρος να αλλάζει μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας, παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας!

Θυμίζουμε ότι στις εκλογές παρωδία του 2020 δε δόθηκαν ποτέ ούτε οι εκλογικοί κατάλογοι ούτε οι κατάλογοι ψηφισάντων, ενώ τα σωματεία μας όπως και πολλά ακόμα σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα τους ζήτησαν με επίσημο αίτημά μας! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί καμία απολύτως διαδικασία και η νομιμότητά της!

Δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και δε θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα το ΦΕΚ και να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία με βάση το Π.Δ. 1/2003.

Τις εκλογές παρωδία που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν τις νομιμοποιούμε!

Καλούμε τις/τους συναδέλφους σε καθολική αποχή!

Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να καταγγείλουν τις διαδικασίες αυτές και να καλέσουν ξανά τον κλάδο σε καθολική αποχή, ώστε αυτές να μη νομιμοποιηθούν και να μην αποτελέσουν τον δούρειο ίππο για την πλήρη υπονόμευση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Mε βάση την παραπάνω απόφαση των Συλλόγων, καλούνται όλες οι παρατάξεις να μη συμμετέχουν, να μην καταθέσουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια, να μην μπουν στον πειρασμό μιας διάτρητης και αντιδεοντολογικής «εκλογής», που ασεβεί απέναντι στο 95% των συναδέλφων.

Καλούμε όσες/όσους κληθούν να συμμετέχουν στις «εφορευτικές επιτροπές» παρωδία, να μη δεχτούν. Δηλώνουμε ότι δε θα νομιμοποιηθούν από τους Συλλόγους μας οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών, ούτε τα αποτελέσματά τους.

Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ Κυκλάδων να λάβουν ανάλογες αποφάσεις και με αυτόν τον τρόπο να αφήσουμε τον δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και την εκλογή αιρετών που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν σε αυτούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις Γ.Σ και θα εκλέγονται με διαφάνεια, διάλογο και αντίλογο στις συλλογικές διαδικασίες.

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη !

Να αποτρέψουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !

«Εκλογές δια ζώσης» και στα Υ.Σ και στα Σωματεία και στις Ομοσπονδίες!

Για να έχουμε σωματεία, συνδικάτο και αιρετούς!

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Θεατρολόγοι, εικαστικοι
Θεατρολόγοι-Εικαστικοί: Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, σύσταση οργανικών θέσεων
Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 14:00
Θεατρολόγοι-Εικαστικοί: Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, σύσταση οργανικών θέσεων
damasi_tirnavou
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ),
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ