Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Ανωτέρων Σχολών Χορού σχολικού έτους 2022-2023
Τη διενέργεια των εισαγωγικών εξετάσεων για τις Ανώτερες Σχολές Χορού (Τμήματα Καθηγητών Χορού και Χορευτών), και τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης σχολικού έτους 2022-2023, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Β 3418-1-7-2022 δυο (2) Προκηρύξεις που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ν. Γιατρομανωλάκης και αφορούν στις εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Χορού, σχολικού έτους 2022-2023 και στις εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης σχολικού έτους 2022-2023.

Α. Προκήρυξη υπ. αριθμ. 301696 Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Χορού, σχολικού έτους 2022-2023

Οι εν λόγω εξετάσεις θα διενεργηθούν στην Αθήνα από Επιτροπή του ΥΠ.ΠΟ.Α, για τα χορευτικά μαθήματα, από την 14η Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.00.

Ο χώρος διεξαγωγής της εξέτασης των χορευτικών μαθημάτων καθώς και αναλυτικός πίνακας των εξεταζόμενων ανά ημέρα θα ανακοινωθεί από τη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης την 7η Σεπτεμβρίου 2022 και θα αναρτηθεί στο κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΠ.ΠΟ.Α www.culture. gov.gr (Για τον πολίτη/Πληροφορίες για τον πολίτη/Σύγχρονος Πολιτισμός/Θέατρο και Χορός/Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού, https://www.culture.gov.gr/el/service/ SitePages/view.aspx?iID=2700).

Με την προαναφερόμενη ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθεί και η ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα της εξέτασης του μαθήματος «Έκθεση Ιδεών», που θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση των χορευτικών μαθημάτων (για τους επιτυχόντες στο «Κλασικό Μπαλέτο» και το «Σύγχρονο Χορό»).

Β. Προκήρυξη υπ. αριθμ. 303154 Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης σχολικού έτους 2022-2023.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για κάθε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του π.δ. 370/1983 θα διενεργηθούν ενώπιον Επιτροπής που συγκροτείται από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από πρόταση της οικείας Σχολής. Οι Σχολές αποστέλλουν τις προτάσεις τους για την Επιτροπή Εξετάσεων στη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Δ.Κ.Ε) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α) έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η σύνθεση κάθε Επιτροπής θα είναι πενταμελής.

Οι προτεινόμενοι ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα πρέπει να διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα για τον Διευθυντή των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (όπως ορίζονται στο άρθρο 16 του ν. 1158/1981), ενώ οι προτεινόμενοι ως μέλη θα πρέπει να διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα για τη διδασκαλία ενός από τα εξεταζόμενα μαθήματα (όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του π.δ. 370/1983).

Εφόσον προταθούν και αναπληρωτές των μελών της Επιτροπής θα πρέπει να διαθέτουν τα αντίστοιχα προσόντα. Πέραν των μελών της Επιτροπής προτείνεται και γραμματέας, υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών χωρίς δικαίωμα βαθμολογήσεως. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής μετέχει χωρίς δικαίωμα βαθμολογήσεως και εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις διεξάγονται το χρονικό διάστημα από 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και 21 Οκτωβρίου 2022.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται και ανακοινώνονται από την οικεία Σχολή στις 21 Οκτωβρίου 2022, με βάση τους ονομαστικούς πίνακες των εισαγομένων που καταρτίζει η οικεία Επιτροπή Εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα πρακτικά της Επιτροπής κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχεδιο
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
Το alfavita.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και παρουσιάζει πρώτο τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
stegi onassi
Ίδρυμα Ωνάση: Φεστιβάλ Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς 4-5 Ιουλίου
Διήμερο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για την Τεχνητή Νοημοσύνη από το Ίδρυμα Ωνάση στις 4 και 5 Ιουλίου - Κορυφαίοι ομιλητές και εργαστήρια στο...
Ίδρυμα Ωνάση: Φεστιβάλ Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς 4-5 Ιουλίου