Χανιά: Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου για 11η συνεχή χρονιά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου θα λειτουργήσει για 11η συνεχή χρονιά στα Χανιά

Την δυνατότητα σε παιδιά των τριών τάξεων του Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνουν το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και η Ένωση Φροντιστών Νομού Χανίων με την λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξελίσσεται τα τελευταία 11 χρόνια, έχοντας στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, καθώς όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Νομού Χανίων Γιάννης Θεοδωράκης, ποσοστό άνω του 90% των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα με υψηλές βαθμολογίες.

«Αποτελεί ηθικό χρέος μας να δώσουμε αυτή την δυνατότητα σε παιδιά που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να συμμετέχουν ισότιμα και δωρεάν με άλλα παιδιά σε τάξεις φροντιστηρίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι δωρεάν μαθήματα θα προσφέρουν 19 φροντιστήρια της πόλης, ενώ οι δωρεάν θέσεις για μαθητές είναι περίπου 30- 40 ανάλογα με το πλήθος των αιτήσεων που θα κατατεθούν.

Την ικανοποίησή της για την συνέχιση και φέτος του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου εξέφρασε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαριστώντας παράλληλα την Ένωση Φροντιστών για αυτό.

«Είναι μια πολύ σημαντική προσφορά, που δίνει την δυνατότητα σε παιδιά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη γνώση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Κτενιαδάκη, η κατάθεση των αιτήσεων για συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο ξεκινά απο σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει από ειδική επιτροπή με μοριοδότηση, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027