Γιατί το υπουργείο Παιδείας καταστρατηγεί τη θερινή άδεια των εκπαιδευτικών;
Η απαράδεκτη καθυστέρηση του Υπουργείου, της έναρξης των εγγραφών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σε συνδυασμό με τη μία μόνο περίοδο εγγραφών, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.

Με τις αυθαίρετες εντολές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ καταστρατηγούνται ουσιαστικά στοιχειώδη δικαιώματα, όπως αυτό της καλοκαιρινής άδειας των εκπαιδευτικών. Εκτός από το γεγονός ότι ζητείται από τις σχολικές μονάδες να αναμένουν την παράδοση των σχολικών βιβλίων για το επόμενο έτος (2022-2023) μέχρι 15 Ιουλίου (!) για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου (και επιπλέον από Δευτέρα 22 Αυγούστου μέχρι Τετάρτη 31 Αυγούστου) για τα Γυμνάσια, στην ίδια λογική -αυτή της καταστρατήγησης κάθε δικαιώματος- κινείται το ΥΠΑΙΘ και με τις ηλεκτρονικές εγγραφές (από 24 Ιουνίου 2022 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59)

Η απαράδεκτη καθυστέρηση του Υπουργείου, της έναρξης των εγγραφών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σε συνδυασμό με τη μία μόνο περίοδο εγγραφών, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.

Έτσι ή δε θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς, κάποιοι κοινωνικά αδύναμοι μαθητές την εγγραφή τους, μειώνοντας τεχνητά τις εκπαιδευτικές ανάγκες, ή θα καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στην καλοκαιρινή άδεια των εκπαιδευτικών, υποχρεώνοντας τους, να παραμένουν καθ’ όλη την περίοδο των εγγραφών στα σχολεία τους τον Ιούλιο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Να προσθέσουμε επίσης ότι με τις ηλεκτρονικές εγγραφές, τα τμήματα «κλειδώνουν» και πολλοί μαθητές που θα χάσουν, για διάφορους λόγους τις εγγραφές (αδυναμία τεχνικού εξοπλισμού, εργασία κλπ), μένουν στον αέρα, αφού ούτε σε ποιο σχολείο θα πάνε ξέρουν, ούτε σε τι ειδικότητα θα είναι, αφού αυτή θα μπορεί να έχει συμπληρωθεί.

Η δικαιολογία που προβάλει το υπουργείο Παιδείας (ότι η καθυστέρηση οφείλετε στο γεγονός ότι έπρεπε να προστεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα 19 νέα Πρότυπα ΕΠΑΛ) είναι τουλάχιστον αστεία καθώς η υπουργική απόφαση  που όριζε τις διαδικασίες εγγραφών, μετεγγραφών εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου και θα μπορούσε την ίδια μέρα να προστεθούν τα 19 ΠΕΠΑΛ έτσι ώστε τουλάχιστον την επόμενη να άρχιζαν οι αιτήσεις των μαθητών.

Θυμίζουμε ότι πέρσι ξεκίνησαν 18 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στις 3 Ιουλίου και πρόπερσι χάθηκαν αιτήσεις μαθητών από το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών.

Η καθυστέρηση έναρξης των εγγραφών φέτος προκαλεί την αναπόφευκτη μετακύληση των προθεσμιών μέσα στον Ιούλιο που τα Σχολεία είναι κλειστά πέρα της μίας ημέρας την εβδομάδα που εφημερεύουν.

Παράλληλα πρέπει ν συνυπολογίσει κανείς ότι πολλοί γονείς, ιδιαίτερα οι πιο κοινωνικά ευάλωτοι, δεν διαθέτουν ούτε τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό ούτε και την τεχνογνωσία χρήσης του και την εξοικείωση, οπότε η προσφυγή στο χώρο του σχολείου για να βοηθηθούν στην συμπλήρωση της αίτησης είναι αναγκαία. Πως θα γίνει όμως αυτό τον Ιούλιο στη μία ημέρα την εβδομάδα που εφημερεύει;

Με ποια λογική του Υπουργείο δημιουργεί αυτήν την τετελεσμένη κατάσταση;  Ή να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς, κάποιοι κοινωνικά αδύναμοι μαθητές την εγγραφή τους, μειώνοντας τεχνητά τις εκπαιδευτικές ανάγκες, ή να καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στην καλοκαιρινή άδεια των εκπαιδευτικών, υποχρεώνοντας τους έμμεσα με τον εκβιασμό των λιγότερων τμημάτων και συνεπακόλουθα των λιγότερων κενών, να παραμένουν καθ’ όλη την περίοδο των εγγραφών στα σχολεία τους τον Ιούλιο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτή την ανάγκη;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια - Δείτε αναλυτικά
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια - Δείτε αναλυτικά