pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Για την έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.

Για μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου, που μετέρχονται οι μηχανισμοί του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Η Αθηνά.

Ο Σύλλογος «Αθηνά» καταγγέλλει την έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό του ολοήμερου ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και υποθάλπει τον κοινωνικό εκφασισμό, τις ανοιχτές γραμμές καταγγελιών, τα καρφώματα και την ηθική εξόντωση των εκπαιδευτικών, να επιλαμβάνεται η αστυνομία για καθαρώς παιδαγωγικά  θέματα και να εξευτελίζει εκπαιδευτικούς μπροστά στα μάτια των μαθητών τους. Και  είναι ντροπή στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών προς το αστυνομικό τμήμα για αυτό το θέαμα να ακούγεται , ότι «δεν του βάλαμε και χειροπέδες, ενώ θα μπορούσαμε!.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»

Ποιος τη ζωή μου ποιος την κυνηγά;
Καταγγελία για προσαγωγή εκπαιδευτικού από την Αστυνομία εν ώρα λειτουργίας του σχολείου

Μόνο οργή! Για τις μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου, που μετέρχονται οι μηχανισμοί του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας:
Στα διαρκή περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό με στόχο τους εκπαιδευτικούς και έχουν ως απώτερη επιδίωξη την στοχοποίηση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του, ως  Σύλλογος Αθηνά προσθέτουμε την καταγγελία για την απαράδεκτη έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό του ολοήμερου ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και υποθάλπει τον κοινωνικό εκφασισμό, τις ανοιχτές γραμμές καταγγελιών, τα καρφώματα και την ηθική εξόντωση των εκπαιδευτικών, να επιλαμβάνεται η αστυνομία για καθαρώς παιδαγωγικά  θέματα και να εξευτελίζει συναδέλφους μπροστά στα μάτια των μαθητών τους. Είναι ακραίο φαινόμενο αστυνομικού κράτους και πρακτικών του Υπουργείου Παιδείας που έρχονται  από το σκοτεινό και μαύρο παρελθόν, να οδηγείται ένα εκπαιδευτικός στο τμήμα εν ώρα λειτουργίας του σχολείου,  χωρίς να του επιτραπεί να φροντίσει τους μαθητές του και  να ρυθμίσει την ασφαλή αποχώρησή τους από το σχολείο. Και  είναι ντροπή στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών προς το αστυνομικό τμήμα για αυτό το θέαμα να ακούγεται , ότι «δεν του βάλαμε και χειροπέδες, ενώ θα μπορούσαμε!».
Διαμαρτυρόμαστε και στιγματίζουμε την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε κατά του εκπαιδευτικού, τη στοχοποίησή του καθώς και όλων των εκπαιδευτικών ενός δημόσιου σχολείου στην Κυψέλη, δυο μέρες μετά την ανεκδιήγητη τοποθέτηση κατά των δημόσιων σχολείων και υπέρ των ιδιωτικών για το  μπούλινγκ, από ακροδεξιό αστυνομικό τηλεαστέρα  και σχολιαστή  των καναλιών επί παντός επιστητού - τώρα και σε ζητήματα εκπαίδευσης.
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και του Υπουργείου Παιδείας γιατί ανέχεται και ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές που εκχωρούν την ίδια την παιδαγωγική και τον έλεγχο της εσωτερικής ζωής του σχολείου στην Αστυνομία! Οφείλουν εξηγήσεις τόσο οι δυνάμεις της Αστυνομίας που οργάνωσαν την επιχείρηση, όσο και η κ. Κεραμέως. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτά τα φαινόμενα δε μας φοβίζουν, αλλά μας εξοργίζουν! Δεν θα επιτρέψουμε τη στοχοποίηση και το διασυρμό κανενός σχολείου και κανενός συναδέλφου! Έξω από τα σχολεία η αστυνομία!
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του 26ου Δημοτικού σχολείου που συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στον εκπαιδευτικό, ανέλαβαν τους τρομαγμένους μαθητές του, κατευθύνθηκαν θαρρετά προς το αστυνομικό τμήμα μαζί με το Σύλλογο Αθηνά, απαιτώντας την απελευθέρωσή του πράγμα που έγινε λίγο μετά. Κανείς εκπαιδευτικός μόνος και ανυπεράσπιστος απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία που ποινικοποιεί τον παιδαγωγικό μας ρόλο ! 
Kαλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να μην ανεχτούν τέτοιες στάσεις, πρακτικές, να ενημερώσουν και να καταγγείλουν αμέσως στο Σύλλογο κάθε συμβάν με τέτοια εξέλιξη.  
Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τη ΔΟΕ και σε ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, στην ανάδειξη και καταδίκη κάθε τέτοιου φαινομένου και τη δημιουργία μιας πραγματικής ασπίδας συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης  κάθε σχολικής μονάδας και κάθε συναδέλφου απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό, το αντιεκπαιδευτικό μένος του Υπ. Παιδείας και την αστυνομική αυθαιρεσία που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.


                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Παζάλος Γιώργος                                           Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανέμορφοι καλοκαιρινοί προορισμοί χωρίς πλοίο

Έρχονται 3500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών λόγω επέκτασης ωραρίου

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xarths me tsouxters
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες βρίσκονται – Ο χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές - Όλα τα βήματα φροντίδας εάν σας τσιμπήσουν
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
mpainten
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις ώστε να μην καταλήγουν όπλα σε χέρια ανθρώπων που κρίνονται επικίνδυνοι και μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων σε...
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν