Σχετικά με την προσαγωγή εκπαιδευτικού από την Αστυνομία εν ώρα λειτουργίας του σχολείου
Για την έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.

Για μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου, που μετέρχονται οι μηχανισμοί του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Η Αθηνά.

Ο Σύλλογος «Αθηνά» καταγγέλλει την έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό του ολοήμερου ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και υποθάλπει τον κοινωνικό εκφασισμό, τις ανοιχτές γραμμές καταγγελιών, τα καρφώματα και την ηθική εξόντωση των εκπαιδευτικών, να επιλαμβάνεται η αστυνομία για καθαρώς παιδαγωγικά  θέματα και να εξευτελίζει εκπαιδευτικούς μπροστά στα μάτια των μαθητών τους. Και  είναι ντροπή στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών προς το αστυνομικό τμήμα για αυτό το θέαμα να ακούγεται , ότι «δεν του βάλαμε και χειροπέδες, ενώ θα μπορούσαμε!.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»

Ποιος τη ζωή μου ποιος την κυνηγά;
Καταγγελία για προσαγωγή εκπαιδευτικού από την Αστυνομία εν ώρα λειτουργίας του σχολείου

Μόνο οργή! Για τις μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου, που μετέρχονται οι μηχανισμοί του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας:
Στα διαρκή περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό με στόχο τους εκπαιδευτικούς και έχουν ως απώτερη επιδίωξη την στοχοποίηση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του, ως  Σύλλογος Αθηνά προσθέτουμε την καταγγελία για την απαράδεκτη έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό του ολοήμερου ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και υποθάλπει τον κοινωνικό εκφασισμό, τις ανοιχτές γραμμές καταγγελιών, τα καρφώματα και την ηθική εξόντωση των εκπαιδευτικών, να επιλαμβάνεται η αστυνομία για καθαρώς παιδαγωγικά  θέματα και να εξευτελίζει συναδέλφους μπροστά στα μάτια των μαθητών τους. Είναι ακραίο φαινόμενο αστυνομικού κράτους και πρακτικών του Υπουργείου Παιδείας που έρχονται  από το σκοτεινό και μαύρο παρελθόν, να οδηγείται ένα εκπαιδευτικός στο τμήμα εν ώρα λειτουργίας του σχολείου,  χωρίς να του επιτραπεί να φροντίσει τους μαθητές του και  να ρυθμίσει την ασφαλή αποχώρησή τους από το σχολείο. Και  είναι ντροπή στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών προς το αστυνομικό τμήμα για αυτό το θέαμα να ακούγεται , ότι «δεν του βάλαμε και χειροπέδες, ενώ θα μπορούσαμε!».
Διαμαρτυρόμαστε και στιγματίζουμε την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε κατά του εκπαιδευτικού, τη στοχοποίησή του καθώς και όλων των εκπαιδευτικών ενός δημόσιου σχολείου στην Κυψέλη, δυο μέρες μετά την ανεκδιήγητη τοποθέτηση κατά των δημόσιων σχολείων και υπέρ των ιδιωτικών για το  μπούλινγκ, από ακροδεξιό αστυνομικό τηλεαστέρα  και σχολιαστή  των καναλιών επί παντός επιστητού - τώρα και σε ζητήματα εκπαίδευσης.
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και του Υπουργείου Παιδείας γιατί ανέχεται και ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές που εκχωρούν την ίδια την παιδαγωγική και τον έλεγχο της εσωτερικής ζωής του σχολείου στην Αστυνομία! Οφείλουν εξηγήσεις τόσο οι δυνάμεις της Αστυνομίας που οργάνωσαν την επιχείρηση, όσο και η κ. Κεραμέως. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτά τα φαινόμενα δε μας φοβίζουν, αλλά μας εξοργίζουν! Δεν θα επιτρέψουμε τη στοχοποίηση και το διασυρμό κανενός σχολείου και κανενός συναδέλφου! Έξω από τα σχολεία η αστυνομία!
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του 26ου Δημοτικού σχολείου που συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στον εκπαιδευτικό, ανέλαβαν τους τρομαγμένους μαθητές του, κατευθύνθηκαν θαρρετά προς το αστυνομικό τμήμα μαζί με το Σύλλογο Αθηνά, απαιτώντας την απελευθέρωσή του πράγμα που έγινε λίγο μετά. Κανείς εκπαιδευτικός μόνος και ανυπεράσπιστος απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία που ποινικοποιεί τον παιδαγωγικό μας ρόλο ! 
Kαλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να μην ανεχτούν τέτοιες στάσεις, πρακτικές, να ενημερώσουν και να καταγγείλουν αμέσως στο Σύλλογο κάθε συμβάν με τέτοια εξέλιξη.  
Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τη ΔΟΕ και σε ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, στην ανάδειξη και καταδίκη κάθε τέτοιου φαινομένου και τη δημιουργία μιας πραγματικής ασπίδας συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης  κάθε σχολικής μονάδας και κάθε συναδέλφου απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό, το αντιεκπαιδευτικό μένος του Υπ. Παιδείας και την αστυνομική αυθαιρεσία που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.


                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Παζάλος Γιώργος                                           Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»