ειδική αγωγή σεμινάριο
Για την έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.

Για μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου, που μετέρχονται οι μηχανισμοί του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Η Αθηνά.

Ο Σύλλογος «Αθηνά» καταγγέλλει την έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό του ολοήμερου ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και υποθάλπει τον κοινωνικό εκφασισμό, τις ανοιχτές γραμμές καταγγελιών, τα καρφώματα και την ηθική εξόντωση των εκπαιδευτικών, να επιλαμβάνεται η αστυνομία για καθαρώς παιδαγωγικά  θέματα και να εξευτελίζει εκπαιδευτικούς μπροστά στα μάτια των μαθητών τους. Και  είναι ντροπή στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών προς το αστυνομικό τμήμα για αυτό το θέαμα να ακούγεται , ότι «δεν του βάλαμε και χειροπέδες, ενώ θα μπορούσαμε!.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»

Ποιος τη ζωή μου ποιος την κυνηγά;
Καταγγελία για προσαγωγή εκπαιδευτικού από την Αστυνομία εν ώρα λειτουργίας του σχολείου

Μόνο οργή! Για τις μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου, που μετέρχονται οι μηχανισμοί του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας:
Στα διαρκή περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό με στόχο τους εκπαιδευτικούς και έχουν ως απώτερη επιδίωξη την στοχοποίηση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του, ως  Σύλλογος Αθηνά προσθέτουμε την καταγγελία για την απαράδεκτη έφοδο ένστολων ανδρών της αστυνομίας σε Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης για να πρασαγάγουν και να οδηγήσουν στο τμήμα συνοδεία περιπολικού  εκπαιδευτικό του ολοήμερου ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκου και ανυπόστατη, όπως τελικά αποδείχτηκε καταγγελία, για βίαιη συμπεριφορά κατά μαθητή.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και υποθάλπει τον κοινωνικό εκφασισμό, τις ανοιχτές γραμμές καταγγελιών, τα καρφώματα και την ηθική εξόντωση των εκπαιδευτικών, να επιλαμβάνεται η αστυνομία για καθαρώς παιδαγωγικά  θέματα και να εξευτελίζει συναδέλφους μπροστά στα μάτια των μαθητών τους. Είναι ακραίο φαινόμενο αστυνομικού κράτους και πρακτικών του Υπουργείου Παιδείας που έρχονται  από το σκοτεινό και μαύρο παρελθόν, να οδηγείται ένα εκπαιδευτικός στο τμήμα εν ώρα λειτουργίας του σχολείου,  χωρίς να του επιτραπεί να φροντίσει τους μαθητές του και  να ρυθμίσει την ασφαλή αποχώρησή τους από το σχολείο. Και  είναι ντροπή στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών προς το αστυνομικό τμήμα για αυτό το θέαμα να ακούγεται , ότι «δεν του βάλαμε και χειροπέδες, ενώ θα μπορούσαμε!».
Διαμαρτυρόμαστε και στιγματίζουμε την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε κατά του εκπαιδευτικού, τη στοχοποίησή του καθώς και όλων των εκπαιδευτικών ενός δημόσιου σχολείου στην Κυψέλη, δυο μέρες μετά την ανεκδιήγητη τοποθέτηση κατά των δημόσιων σχολείων και υπέρ των ιδιωτικών για το  μπούλινγκ, από ακροδεξιό αστυνομικό τηλεαστέρα  και σχολιαστή  των καναλιών επί παντός επιστητού - τώρα και σε ζητήματα εκπαίδευσης.
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και του Υπουργείου Παιδείας γιατί ανέχεται και ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές που εκχωρούν την ίδια την παιδαγωγική και τον έλεγχο της εσωτερικής ζωής του σχολείου στην Αστυνομία! Οφείλουν εξηγήσεις τόσο οι δυνάμεις της Αστυνομίας που οργάνωσαν την επιχείρηση, όσο και η κ. Κεραμέως. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτά τα φαινόμενα δε μας φοβίζουν, αλλά μας εξοργίζουν! Δεν θα επιτρέψουμε τη στοχοποίηση και το διασυρμό κανενός σχολείου και κανενός συναδέλφου! Έξω από τα σχολεία η αστυνομία!
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του 26ου Δημοτικού σχολείου που συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στον εκπαιδευτικό, ανέλαβαν τους τρομαγμένους μαθητές του, κατευθύνθηκαν θαρρετά προς το αστυνομικό τμήμα μαζί με το Σύλλογο Αθηνά, απαιτώντας την απελευθέρωσή του πράγμα που έγινε λίγο μετά. Κανείς εκπαιδευτικός μόνος και ανυπεράσπιστος απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία που ποινικοποιεί τον παιδαγωγικό μας ρόλο ! 
Kαλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να μην ανεχτούν τέτοιες στάσεις, πρακτικές, να ενημερώσουν και να καταγγείλουν αμέσως στο Σύλλογο κάθε συμβάν με τέτοια εξέλιξη.  
Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τη ΔΟΕ και σε ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, στην ανάδειξη και καταδίκη κάθε τέτοιου φαινομένου και τη δημιουργία μιας πραγματικής ασπίδας συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης  κάθε σχολικής μονάδας και κάθε συναδέλφου απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό, το αντιεκπαιδευτικό μένος του Υπ. Παιδείας και την αστυνομική αυθαιρεσία που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.


                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Παζάλος Γιώργος                                           Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Power Pass: Ξεκίνησαν Επιτέλους οι πληρωμές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

φοιτητικό συλλαλητήριο Προπύλαια
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (Vid/Pics)
Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (Vid/Pics)
nosokomeio meth
Μελέτη - κόλαφος από Λύτρα: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ λόγω κορονοϊού
Όλοι σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού που βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ πέθαναν, σύμφωνα με νέα μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα - Εκτεθειμένη η...
Μελέτη - κόλαφος από Λύτρα: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ λόγω κορονοϊού
Τάκης Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Τα Πανεπιστήμια είναι για φοιτητές, όχι για σεσημασμένους κακοποιούς
«Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς», δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος - «Κυνηγητό φοιτητών από...
Θεοδωρικάκος: Τα Πανεπιστήμια είναι για φοιτητές, όχι για σεσημασμένους κακοποιούς
viasmos
Χαλκιδική: Ελεύθερος με όρους ο 24χρονος που καταγγέλθηκε για βιασμό 14χρονης μαθήτριας
Ελεύθερος με όρους ο 24χρονος που καταγγέλθηκε για βιασμό 14χρονης μαθήτριας σε περιοχή της Χαλκιδικής
Χαλκιδική: Ελεύθερος με όρους ο 24χρονος που καταγγέλθηκε για βιασμό 14χρονης μαθήτριας