Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αριθμός των θέσεων των σπουδαστών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και τέως Τ.Ε.Ι. (νυν Πανεπιστημίων) για την πραγματοποίηση προαιρετικής πρακτικής άσκησης

Καθορίστηκε με νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των θέσεων των σπουδαστών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και τέως Τ.Ε.Ι. (νυν Πανεπιστημίων) για την πραγματοποίηση προαιρετικής πρακτικής άσκησης σε Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2022.

Η πρακτική άσκηση μπορεί να έχει διάρκεια ενός εξαμήνου, ενώ ο αριθμός των θέσεων καθορίζεται ως ακολούθως: 

praktiki askisi

Οι ειδικότητες των σπουδαστών Τ.Ε.Ι. και τέως Τ.Ε.Ι. (νυν Πανεπιστημίων) θα είναι συναφείς με τα αντικείμενα εργασίας των παραπάνω υπηρεσιών. 

Υπέρβαση του κατά υπηρεσία καθορισμένου ως ανωτέρω αριθμού των σπουδαστών Τ.Ε.Ι. και τέως Τ.Ε.Ι. (νυν Πανεπιστημίων) δεν επιτρέπεται.

Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπό στοιχεία Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Α 1023516 ΕΞ 2022/18.3.2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών, προκειμένου να αποφευχθεί δημοσιονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του έτους 2023 πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε η πρακτική άσκηση να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Σε περίπτωση πού μέρος της ανωτέρω πρακτικής άσκησης λάβει χώρα και στο επόμενο έτος, η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί εντός των ανωτάτων ορίων του τακτικού προϋπολογισμού της Α.Α.Δ.Ε., με βάση το ισχύον Μ.Π.Δ.Σ.

Οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. που θα βρουν υποψήφιους σπουδαστές για τις θέσεις πρακτικής άσκησης, πρέπει πριν την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων να υποβάλουν αίτημα εξασφάλισης της σχετικής πίστωσης στο Τμήμα Α’ της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Γ.Δ.Ο.Υ. της Α.Α.Δ.Ε. και να προβούν στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης, με την ολοκλήρωση της μεταφοράς πίστωσης.

Οι υπηρεσίες πρέπει να προωθούν άμεσα και σε μηνιαία βάση τα δικαιολογητικά πληρωμής των δικαιούχων σπουδαστών προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες εκκαθάρισης δαπανών και να μεριμνούν για την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπό στοιχεία Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Α 1132931 ΕΞ 2020/13.11.2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
«Δεν είναι δώρο, είναι δεδουλευμένα» – Στους δρόμους οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί
ΠΕΣΕΚ: Πανελλαδικό «κύμα» κινητοποιήσεων συνταξιούχων εκπαιδευτικών από 27 Μαΐου έως 15 Ιουνίου
«Δεν είναι δώρο, είναι δεδουλευμένα» – Στους δρόμους οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί
ακίνητα στην Αθήνα
Νέος «Αυτοδιοικητικός ΕΝΦΙΑ» από το 2027: Πώς οι νέοι φόροι στα ακίνητα θα αυξήσουν τα ενοίκια
Έρχεται ο «Αυτοδιοικητικός ΕΝΦΙΑ»: Δύο νέα τοπικά τέλη φέρνουν επιβαρύνσεις στα ακίνητα και πιέσεις στα ενοίκια
Νέος «Αυτοδιοικητικός ΕΝΦΙΑ» από το 2027: Πώς οι νέοι φόροι στα ακίνητα θα αυξήσουν τα ενοίκια