Το ΥΠΑΙΘ και η Τράπεζα Θεμάτων ορίζουν: Αναμόρφωση ωρολογίων προγραμμάτων για την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης
"Για τα μάτια της Τράπεζας Θεμάτων" το ΥΠΑΙΘ ορίζει την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με στόχο "την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης". Προφανώς όλα γίνονται για την "έγκαιρη" και όχι για την "αποτελεσματική" καθώς όλη η εκπαιδευτική κοινότητα εβδομάδες τώρα έχει διαμηνύσει ότι είναι ακατόρθωτο εγχείρημα η ολοκλήρωση της ύλης

Αναμόρφωση ωρολογίων προγραμμάτων για την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης ζητά το υπ. Παιδείας με νέο Έγγραφό του προς τα σχολεία. Το Έγγραφο υπογράφει ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης και ορίζει:

Συντονισμός της εξεταστέας ύλης των «γραπτώς» εξεταζόμενων μαθημάτων των Α΄ και Β΄ τάξεων των ΕΠΑ.Λ. και Α΄ και Β΄ τάξεων των Λυκείων των ΕΝΕΕΓΥ-Λ στις προαγωγικές εξετάσεις σχολικού έτους 2021-2022.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο για τον συντονισμό της εξεταστέας ύλης σε ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥ-Λ.

Στην προσπάθεια συμβολής στην αποτελεσματικότερη προετοιμασία των μαθητών/τριών των Α΄ και Β’ τάξεων των ΕΠΑ.Λ. και Α΄ και Β΄ τάξεων των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥ-Λ για τις προαγωγικές εξετάσεις 2022, στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

• Η εξεταστέα ύλη, όπως έχει καθοριστεί με τις υπ’ αριθ. Φ4/116552/ΓΔ4/17.09.2021, Φ4/141050/Δ4/04.11.2021, Φ4/157614/Δ4/03.12.2021 και 160650/Δ3/09/12/2021 Υ.Α., πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την λήξη των μαθημάτων.

• Υπεύθυνοι για τον συντονισμό της διδασκαλίας των μαθημάτων που εξετάζονται στις προαγωγικές εξετάσεις και την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης είναι οι διδάσκοντες/ουσες εκπαιδευτικοί.

• Oι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων καλούνται να διευκολύνουν την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης των «γραπτώς» εξεταζομένων μαθημάτων, αναμορφώνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. 

Oι Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου και οι Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης καλούνται να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τους/τις διδάσκοντες/ουσες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στη διδασκαλία των μαθημάτων με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης.

• Όσον αφορά τα «Διαδικτυακά Τμήματα» και εφόσον παρατηρείται καθυστέρηση στην πορεία διδασκαλίας των μαθημάτων, οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης καλούνται να προβούν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα