Οργανικές θέσεις - Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: «Τεράστια κενά από το… 2007»
Παγωμένες οι οργανικές θέσεις των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο μακρινό 2007

«Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί επιδεκτικά την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας κι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζουν, «με τη μη στελέχωση των Σχολικών μονάδων από εκπαιδευτικούς του κλάδου της Φυσικής Αγωγής, δάσκαλοι καλούνται να καλύψουν, για να μην μετακινηθούν σε όμορη σχολική μονάδα, την ώρα της άθλησης, με αποτέλεσμα την μη ασφαλή άθληση των μαθητών και την έκθεσή τους σε κίνδυνο».

«Τεράστια κενά ανά την επικράτεια χωρίς καμία σύσταση οργανικής από το 2007 με αποχωρήσεις συνεχείς για τον κλάδο» προσθέτουν και υπογραμμίζουν ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωση των σχολείων με Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων».

Η ανακοίνωση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

«Η διαχείριση των Οργανικών θέσεων Εκπαίδευσης στην εποχή της κατάλυσης του Δημοσίου Σχολείου».

Θέατρο σκιών παίζεται στην καταμέτρηση των κενών θέσεων στο κλάδο της Φυσικής Αγωγής μετά από δεκαετίες υποστελέχωσης στον τομέα της Αθλητικής Παιδείας, με την υποβάθμιση των αναγκών της Άθλησης στη Σχολική κοινότητα. Παγωμένες οι οργανικές θέσεις των Kαθηγητών Φυσικής Αγωγής στο μακρινό 2007.

Με τη μη στελέχωση των Σχολικών μονάδων από εκπαιδευτικούς του κλάδου της Φυσικής Αγωγής, δάσκαλοι καλούνται να καλύψουν, για να μην μετακινηθούν σε όμορη σχολική μονάδα, την ώρα της άθλησης, με αποτέλεσμα την μη ασφαλή άθληση των μαθητών και την έκθεσή τους σε κίνδυνο!

Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί επιδεκτικά την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής παρουσιάζοντας επικυρωμένα κενά περασμένων δεκαετιών. Ανύπαρκτος ο αριθμός διορισμών με πολλά σχολεία να παραμένουν χωρίς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ως και το τέλος της Σχολικής χρονιάς.

Τεράστια κενά ανά την επικράτεια χωρίς καμία σύσταση οργανικής από το 2007 με αποχωρήσεις συνεχείς για τον κλάδο. Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ξεκινούν προγράμματα στηρίζουν το δημόσιο σχολείο επί σειρά δεκαετιών και ξεκινούν κάθε χρονιά από το μηδέν αφήνοντας κάθε φορά στη μέση την διδασκαλία τους και τους μαθητές τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωση των σχολείων με Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά: Νέα ρύθμιση για πάνω από 400.000 αποφοίτους
Η ισοτίμηση των πτυχίων ΤΕΙ αποτελεί διαχρονικό αίτημα πολλών επαγγελματικών και ακαδημαϊκών φορέων. Η νέα ρύθμιση φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα...
Ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά: Νέα ρύθμιση για πάνω από 400.000 αποφοίτους