Γιατρός
«Παιδάκι 4 ετών με συμπτώματα να κάνει 5 ώρες να πάει και να γυρίσει σπίτι του για να εξεταστεί, να μην έχει γιατρό και συνεπώς να μην έχει και θεραπεία»

Η μοναδική παιδίατρος στο νοσοκομείο της Ικαρίας απουσίαζε για κάποιο χρονικό διάστημα από τα καθήκοντά της, όπως ανέφερε γονέας στο Καρκινάγρι που θέλησε να εξεταστεί το παιδί του την περασμένη Πέμπτη και θα έπρεπε να περιμένει μέχρι σήμερα.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών στην Ικαρία, «αυτή είναι η κατάσταση του ΕΣΥ σήμερα, τον 21ο αιώνα. Παιδάκι 4 ετών με συμπτώματα να κάνει 5 ώρες να πάει και να γυρίσει σπίτι του για να εξεταστεί, να μην έχει γιατρό και συνεπώς να μην έχει και θεραπεία».

Οι γονείς ζητούν να γίνει άμεσα η πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού και επιπλέον πρόσληψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στο περιφερειακό ιατρείο των Ραχών.

«Δεν φτάνει ένας παιδίατρος για να καλύψει τις ανάγκες των 950 μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ικαρίας, χώρια οι ηλικίες 0 εως 5 ετών» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση των γονέων

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας:

Ένας παιδίατρος δεν φτάνει για ένα ολόκληρο νησί !

Ενημερωθήκαμε στις 10/2 από γονέα στο Καρκινάγρι που θέλησε να εξεταστεί το παιδί του από παιδίατρο ότι η μια και μοναδική γιατρός αυτής της ειδικότητας στο νοσοκομείο της Ικαρίας απουσιάζει για ένα χρονικό διάστημα από τα καθήκοντα της και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα. Αυτή είναι η κατάσταση του ΕΣΥ σήμερα, τον 21ο αιώνα. Παιδάκι 4 ετών με συμπτώματα να κάνει 5 ώρες να πάει και να γυρίσει σπίτι του για να εξεταστεί , να μην έχει γιατρό και συνεπώς να μην έχει και θεραπεία.

 Σήμερα που ακούμε να χορεύουν γύρω μας δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για την «ανάπτυξη», για εξοπλισμούς και νατοϊκές δαπάνες, από αυτά τα υπέρογκα ποσά να μην περισσεύει τίποτα για την υγεία των παιδιών μας και όχι μόνο. Ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς και όχι για τον λαό και τα παιδιά του.

Μόνο ως έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεχιζόμενη διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις πολιτική που υποστελεχώνει και απαξιώνει τα νοσοκομεία μας, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών μας.

Απαιτούμε τώρα την πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού και επιπλέον πρόσληψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ευδήλουκαι στο περιφερειακό ιατρείο των Ραχών. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη! Δεν φτάνει ένας παιδίατρος για να καλύψει τις ανάγκες των 950 μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ικαρίας, χώρια οι ηλικίες 0 εως 5 ετών.

Καλούμε όλους τους γονείς να συσπειρωθούν στους συλλόγους και στις επιτροπές γονέων για να παλέψουμε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών μας σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός σχολείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας