Κυβερνοασφάλεια: Εκδήλωση ενημέρωσης μαθητών Εσπερινών Σχολείων και ΣΔΕ
Η ενημέρωση αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας για την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο (Cyber Secure From Home) αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Ελληνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια για την ενημέρωση των μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:30-20:30.

Η ενημέρωση αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας για την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο (Cyber Secure From Home) αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο (First Aid). Τέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κλπ), τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα αλλά και η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού προς την επιστήμη της Κυβερνοασφάλειας. Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά τμήματα μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διεξάγει ενημερώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο για το έτος 2021-2022 υπό την έγκριση του Υπ. Παιδείας (Έγγραφο Φ.2.1/ΜΓ/50331/86039/Δ7/15-07-2021).

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την φόρμα https://saferinternet4kids.gr/forms/esperina-2eykairia-cybersecurity/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil-1280
Ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων και αιχμές για υπονόμευση της αξιοκρατίας
Η «Δημοκρατική Συνεργασία» κάνει λόγο για κομματικό κράτος και ζητά διαφάνεια και ενίσχυση των αντικειμενικών προσλήψεων
Ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων και αιχμές για υπονόμευση της αξιοκρατίας
βιβλιο
Παιχνίδια βιβλιόφιλου με τα βιβλία του
«Πώς μπορεί να συμμετέχει λοιπόν σε αυτό το χρονο-παιχνίδι ένας βιβλιόφιλος; Πολλές και διάφορες είναι οι επιλογές του, οι παραξενιές του, οι...
Παιχνίδια βιβλιόφιλου με τα βιβλία του