Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ΕΣΠΑ 2026-2027

Εκπαίδευση 0

Μακρή: Αν και όπου χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί η τηλεκπαίδευση

makri
INTIME | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας πως αν και όπου χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί η τηλεκπαίδευση

«Όπου και αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση», επιβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ενώ τόνισε πως δεν θα γίνει καθολικά αλλά στοχευμένα στα σχολεία όπου θα κριθεί αναγκαίο.

Μιλώντας στο Open, η Ζ. Μακρή είπε πως περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων, αλλά με τα αυξημένα τεστ προσβλέπουμε στην προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών, οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Αναφορικά με την δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στο να παραταθούν για λίγες ημέρες οι σχολικές διακοπές, η υφυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «χάνονται  πολλά αν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία».

Συμπλήρωσε πως οι λόγοι που ανοίγουν τα σχολεία είναι παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί αλλά και υγειονομικοί και ότι δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. 

Σχετικά με το αν είναι σε θέση το Υπουργείο Παιδείας να γίνει τηλεκπαίδευση, η Ζ. Μακρή ενημέρωσε ότι η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται, όπου και εφόσον χρειάζεται.

«Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και έτοιμη στη διάθεση των εκπαιδευτικών μέχρι τον Ιούνιο του 2023, αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να γίνει καθολικά. Αυτή είναι η οδηγία της κυβέρνησης και των ειδικών», όπως ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση