καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας είναι ενεργή η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex.

Αυτή χρησιμοποιείται όποτε κλείνει τμήμα λόγω κορονοιού ή για άλλο έκτακτο περιστατικό (φυσικές καταστροφές).

Το δικαίωμα χρήσης των αδειών Webex για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται έως τον Ιούλιο του 2023. 

Το Υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς  όχι μόνο στο έκτακτο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης αλλά και για άλλους σκοπούς π.χ. για συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων εφόσον το επιθυμούν.

Σε ότι αφορά το θέμα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) το υπουργείο Παιδείας λέει ότι θα απαντήσει αναλυτικά.

Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τηλεκπαίδευση θα γίνεται κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν και τις ακόλουθες:

Αν σε ένα σχολικό τμήμα εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

Αν εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλος/νηπιαγωγός, μη ειδικότητας) νοσεί, και δεν υπάρχει δυνατότητα από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για άμεση αναπλήρωσή του αλλά προβλέπεται τηλεκπαίδευση από άλλον εκπαιδευτικό.

Αν εκπαιδευτικός είναι θετικός, και ενώ βρίσκεται σε απομόνωση, επιθυμεί να κάνει τηλεκπαίδευση, σε προαιρετική βάση.

Για τους μαθητές οι οποίοι έχουν ένα από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του πρωτοκόλλου «Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2 στις σχολικές μονάδες» και συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη παπαδομαρκακης
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα
Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026.
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία – Υπόλειμμα φασισμού ο Γεωργιάδης»
«Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που κρύβεται, η χώρα είναι ακυβέρνητη» - Νέα επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Μαξίμου
Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία – Υπόλειμμα φασισμού ο Γεωργιάδης»
Γιώργος Κακούσης
Υπόθεση Παναγόπουλου: Τέθηκε εκτός εκπομπών ΕΡΤ ο Γιώργος Κακούσης - «Νόμιμες οι συναλλαγές μου» –
Γιώργος Κακούσης: «Όλες οι συνναλαγές μου είναι νόμιμες – Από συναδέλφους πληροφορήθηκα ότι εμφανίζομαι ως ύποπτος»
Υπόθεση Παναγόπουλου: Τέθηκε εκτός εκπομπών ΕΡΤ ο Γιώργος Κακούσης - «Νόμιμες οι συναλλαγές μου» –