Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Οι Πρυτανικές Αρχές να φροντίσουν για τη μόνωση των εγκαταστάσεων του ΕΚΠΑ και τη συντήρηση/αντικατάσταση των κλιματιστικών του Ιδρύματος, εκ των οποίων άλλα δε λειτουργούν κι άλλα είναι ενεργοβόρα λόγω παλαιότητας» τονίζει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών - Σχήμα διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ αναφορικά με τις δαπάνες σε ρεύμα και θέρμανση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, οι εργαζόμενοι έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα, από τον αρμόδιο αντιπρύτανη, με το οποίο τους έδινε οδηγίες για τον περιορισμό της κατανάλωσης κάνοντας συστάσεις για «αυτοσυγκράτηση» και αποφυγή των «περιττών σπαταλών».

Η Πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων, συνιστά στις πρυτανικές αρχές να ζητήσουν αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τα ΑΕΙ και να φροντίσουν για τη μόνωση των εγκαταστάσεων του ΕΚΠΑ και τη συντήρηση/αντικατάσταση των κλιματιστικών του Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Την Παρασκευή, 12/11, λάβαμε στα e-mail μας, μέσω φακέλου Announcements, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του αρμόδιου Αντιπρύτανη, κ. Τουσούλη, με θέμα «Ανάγκη περιορισμού καταναλώσεων».

Οι πρυτανικές αρχές, μας ενημερώνουν ότι οι δαπάνες σε ΔΕΗ, φυσικό αέριο και πετρέλαιο καλύπτουν σχεδόν όλο το ποσό του τακτικού προϋπολογισμού του Ιδρύματος και πως το πρόβλημα είναι η μεγάλη αύξηση των τιμών στα παραπάνω. Αλλά ρίχνουν την ευθύνη στο προσωπικό του Ιδρύματος, δίνοντας οδηγίες για περιορισμό της κατανάλωσης και κάνοντας συστάσεις για “αυτοσυγκράτηση” και αποφυγή των “περιττών σπαταλών”, ως εάν να φταίμε εμείς για όλη την κατάσταση, είναι άλλωστε δική μας ευθύνη “ να προσεγγίσουμε τον ήδη επιβαρυμένο Προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών”. Το πρόβλημα δεν είναι η κρατική υποχρηματοδότηση, εξάλλου “εφέτος [ο προϋπολογισμός] θα αυξηθεί κατά 20-30%”. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κυβερνητική πολιτική που αδίστακτα στραγγαλίζει οικονομικά ακόμα περισσότερο όλους/ες μας.

Ως εκ τούτου, από πλευράς μας, συστήνεται οι πρυτανικές αρχές:

1. Να συστήσουν αυτοσυγκράτηση στην κυβέρνηση και να απαιτήσουν να μη γίνονται αυξήσεις στη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο

2. Να ζητήσουν αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τα Α.Ε.Ι.

3. Να φροντίσουν για τη μόνωση των εγκαταστάσεων του ΕΚΠΑ και τη συντήρηση/αντικατάσταση των κλιματιστικών του Ιδρύματος, εκ των οποίων άλλα δε λειτουργούν κι άλλα είναι ενεργοβόρα λόγω παλαιότητας. Εκτός αν αυτό είναι πολιτική οικονομίας κλίμακας, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και φοιτητές παγώνουν ή σκάνε, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες

4. Να σταματήσουν να πληρώνουν εργολάβους, εκτός εάν εκεί δεν τις απασχολεί η σπατάλη

Όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ –κι όχι μόνο- στα σπίτια μας πληρώνουμε υπέρογκα ποσά, στα οποία δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε λόγω των χαμηλών μισθών μας. Έχουμε δυο δρόμους: Ή να περιορίσουμε το μπάνιο των μελών της οικογένειάς μας, τη θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού μας σε Σάββατο, Χριστούγεννα, Πάσχα και -ενδεχομένως- εθνικές επετείους, και να κατεβάζουμε το διακόπτη, κλείνοντας το φως, το ίντερνετ και το τηλέφωνο στις 7μ.μ. Ή να απαιτήσουμε μείωση των τιμών στο ρεύμα, το πετρέλαιο (γιατί εμείς καλούμαστε ξανά να πληρώσουμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με την ενέργεια), τα τρόφιμα, κ.α. και αύξηση των μισθών για μια αξιοπρεπή ζωή και για την ικανοποίηση των στοιχειωδών αναγκών μας . Κάτι ανάλογο συστήνεται και στις πρυτανικές αρχές, αντί για τη μετατόπιση των ευθυνών στους εργαζόμενους/ες.

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, δηλαδή, γιατί αν όχι, μπορεί κανείς να συνεχίσει στην ίδια γραμμή.

2021-11-15_12-31-37_-_minima-prytaneia-katanalwseis.jpg

Υ.Γ. Η αποστολή της απόφασης του Πρυτανικού Συμβουλίου για τη μη διεξαγωγή μαθημάτων στις 15 και 16 Νοεμβρίου στις 22.10 το βράδυ της Παρασκευής, 12/11, με αναγραφόμενη ημερομηνία λήψης την Δευτέρα, 8/11, ουδόλως διευκολύνει το έργο των εργαζομένων σε Γραμματείες, οι οποίοι/ες δέχονταν ερωτήματα φοιτητών όλη την εβδομάδα και δεν είχαν απάντηση να δώσουν.

Μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι, η ενημέρωση αρμοδίως ήταν ότι δεν υπάρχει απόφαση. Για μια ακόμη φορά, το διοικητικό προσωπικό βρίσκεται εκτεθειμένο και καλείται να σηκώσει την ευθύνη των Πρυτανικών αρχών για μια καθυστερημένη απόφαση που όμως εμφανίζεται να έχει ληφθεί εγκαίρως. Ας αναλάβουν λοιπόν την υποχρέωση να απαντήσουν και στην -εύλογη- δυσαρέσκεια των εξυπηρετούμενων από τις υπηρεσίες [οι οποίοι προφανώς ενημερώνονται Δευτέρα με Παρασκευή και όχι ΣΚ], και ας σταματήσουν να εμφανίζουν το προσωπικό του ΕΚΠΑ σαν απολύτως αφερέγγυο και ανεύθυνο .

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της απόφασης, δε θα σχολιάσουμε -πάλι- ότι εξαιρεί τους διοικητικούς από την πανεπιστημιακή κοινότητα –σιγά το νέο… Θα σημειώσουμε όμως ότι δε δικαιούνται να ομιλούν για “εορτασμό της επετείου” και για διευκόλυνση της συμμετοχής σε αυτόν οι πρυτανικές αρχές που, με εντολή του Θεοδωρικάκου, του Χρυσοχοΐδη, ή όποιου άλλου είναι ή ήταν αρχιστράτηγος της καταστολής τις μέρες του Νοέμβρη, του Δεκέμβρη και όποιου άλλου μήνα, κλείνουν τα Ιδρύματα ακριβώς για να μη γίνει κανένας “εορτασμός”. Ας πουν ευθέως γιατί κλείνουν το Ίδρυμα κι ας σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν σαν ανόητους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Σχήμα διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Σχολεία: Η πρώτη βδομάδα άφησε, λόγω απουσίας εκπαιδευτικών, 80.000 ώρες διδασκαλίας έλλειμμα!
Οι χαμένες ώρες προστίθενται στα ήδη εκρηκτικά νούμερα, που κληροδότησε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, μιας τον Δεκέμβριο υπήρχαν κενά στα σχολικά...
Σχολεία: Η πρώτη βδομάδα άφησε, λόγω απουσίας εκπαιδευτικών, 80.000 ώρες διδασκαλίας έλλειμμα!