Κορονοϊός: Μέχρι το τέλος του 2021 το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό μαθητών 5-11 ετών
Μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να δοθεί έγκριση για τον εμβολιασμό μαθητών 5 – 11 ετών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

Ο FDA έδωσε το «πράσινο» φως για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε μαθητές ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Όπως επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, αναμένεται από το CDC να εγκρίνει την εισήγηση του FDA προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη αυτή η απόφαση θα πρέπει να περάσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να παρθεί η σχετική απόφαση.

Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Ο Θάνος Δημόπουλος σχολίασε πως ο κορονοϊός «σαρώνει» σε περιοχές όπου σημειώνεται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και υπογράμμισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Προφανώς η μόνη λύση που έχουμε για τη διαχείριση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Βλέπουμε πως σε όποιες περιφέρειες της Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, έχουμε υψηλό αριθμό νοσηλειών. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε στο Mega.

Ο Θ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην εκτόξευση των θανάτων λόγω κορονοϊού:

«Όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων».

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Πώς θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στοους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται», κατέληξε ο Θ. Δημόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας - Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανατρέπει τα δεδομένα για τη σειρά κατάταξης στους πίνακες ΑΣΕΠ
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
βρύση
Ανάκληση βρυσών γνωστής εταιρείας λόγω βακτηρίου – Σύσταση να βράζεται το νερό
Εντοπίστηκε πιθανή παρουσία του Pseudomonas aeruginosa σε συγκεκριμένα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2025, προληπτικά μέτρα για τους καταναλωτές
Ανάκληση βρυσών γνωστής εταιρείας λόγω βακτηρίου – Σύσταση να βράζεται το νερό
Νίκος Ανδρουλάκης, Νικήτας Κακλαμάνης
Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κακλαμάνη για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Επιχειρεί να καθοδηγήσει τις διαδικασίες»
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον πρόεδρο της Βουλής για «καθοδήγηση των διαδικασιών» και καλεί άμεσα σε Διάσκεψη των Προέδρων εντός Ιανουαρίου
Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κακλαμάνη για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Επιχειρεί να καθοδηγήσει τις διαδικασίες»
6b8852f9-peripoliko-astynomia.jpg
Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν 40χρονο για χρέος 16.000 ευρώ – Τους πρόδωσε το κινητό του θύματος
Ανάβυσσος: Απαγωγή και ξυλοδαρμός 40χρονου για χρέος 16.000 ευρώ – Σοβαρό ποινικό παρελθόν του βασικού κατηγορούμενου
Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν 40χρονο για χρέος 16.000 ευρώ – Τους πρόδωσε το κινητό του θύματος