Κορονοϊός: Μέχρι το τέλος του 2021 το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό μαθητών 5-11 ετών
Μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να δοθεί έγκριση για τον εμβολιασμό μαθητών 5 – 11 ετών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

Ο FDA έδωσε το «πράσινο» φως για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε μαθητές ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Όπως επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, αναμένεται από το CDC να εγκρίνει την εισήγηση του FDA προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη αυτή η απόφαση θα πρέπει να περάσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να παρθεί η σχετική απόφαση.

Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Ο Θάνος Δημόπουλος σχολίασε πως ο κορονοϊός «σαρώνει» σε περιοχές όπου σημειώνεται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και υπογράμμισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Προφανώς η μόνη λύση που έχουμε για τη διαχείριση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Βλέπουμε πως σε όποιες περιφέρειες της Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, έχουμε υψηλό αριθμό νοσηλειών. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε στο Mega.

Ο Θ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην εκτόξευση των θανάτων λόγω κορονοϊού:

«Όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων».

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Πώς θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στοους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται», κατέληξε ο Θ. Δημόπουλος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
«Θα σε κάνουμε κομματάκια»: Σπείρα τρομοκρατεί ηλικιωμένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Θα κρεμάσω το κεφάλι σου από το μπαλκόνι» - Ηλικιωμένοι δέχονται αλλεπάλληλες απειλητικές κλήσεις με στόχο να φοβηθούν και να παραδώσουν χρήματα
«Θα σε κάνουμε κομματάκια»: Σπείρα τρομοκρατεί ηλικιωμένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
«Φεύγετε από το σχολείο, όχι από την καρδιά μας»: Συγκινεί καθηγητής για την τραγωδία στην Ηλιούπολη
Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
«Φεύγετε από το σχολείο, όχι από την καρδιά μας»: Συγκινεί καθηγητής για την τραγωδία στην Ηλιούπολη