ντουντούκα διαμαρτυρία
Για απεργοσπασία καταγγέλλει την ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 10:30 π.μ. στα Λύκεια

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, ο οποίος σε μέρα πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής απεργίας και σε μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να παραστούν σε εκδήλωση για τα 450 Χρόνια από τη ναυμαχία της Ναυπάκτου.  

Ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων έστειλε το έγγραφο μετά την ανακήρυξη της απεργίας από τις Ομοσπονδίες καλώντας ανοιχτά σε απεργοσπασία.  

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη μέση ενός αγώνα, ο οποίος έχει επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στο υπουργείο και στην κυβέρνηση. Με ποσοστό πάνω από 90 % (στην Κέρκυρα 94,5%) οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στο υπουργείο, το οποίο πάνω στον πανικό του, προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία αποχή.

Ούτε αυτό πτόησε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν  να μαζεύουν υπογραφές ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Υπουργείο και τοπικοί εντολοδόχοι του, κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις και το ηθικό των εκπαιδευτικών, να αποδέχονται ως τελεσίδικες όλες τις αποφάσεις που βγάζουν.

Τηλεκπαίδευση στις καταλήψεις, τηλεκπαίδευση λόγω καιρού με email που φτάνουν στις 11 το βράδυ, παρουσία σε εκδηλώσεις σε μέρα Απεργίας.   
Καλούμε τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να οργανώσουν τις εκδηλώσεις για άλλη μέρα ή να πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας.   

Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και κανένας δεν μπορεί να μας αναγκάσει να κάνουμε τίποτα σεμέρα πανελλαδικής απεργίας.  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!  

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
Η ανασκόπηση των χημικών ουσιών και των τοξικών επιπτώσεων των αρωματικών γεύσεων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και η ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση και...
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
sxoleio
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: O υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαΐου
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους