Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νέα εγκύκλιος για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60 για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο. Λεπτομέρειες και οδηγίες για τους καθηγητές Αγγλικών και τους Νηπιαγωγούς

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ.Αλ.Κόπτσης για την έναρξη επιμόρφωσης στην Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο, προβλέπεται ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικότητας Αγγλικών (ΠΕ06) που τοποθετούνται στο Νηπιαγωγείο δεν ξεκινούν δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα πριν την έναρξη της επιμόρφωσής τους, αλλά παρακολουθούν το πρόγραμμα της τάξης κατά τις διδακτικές ώρες που έχουν αναλάβει, με σκοπό την απαιτούμενη σταδιακή εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών αλλά και των ίδιων με το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου.

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 θα ξεκινήσουν την εφαρμογή των δραστηριοτήτων μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ενοτήτων επιμόρφωσης

Η εγκύκλιος

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 ανοίγει η εφαρμογή για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση (από το ΑΠΘ και το ΙΕΠ) των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60 που υπηρετούν στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (μόνιμων και αναπληρωτών), καθώς και των
εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ06 που υπηρετούν σε ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)».

 Οι ΣΕΕ και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει την αίτησή τους μέχρι τις 30-9-2021, στο μητρώο του Ι.Ε.Π. (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php), από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα moodle (https://elearning.iep.edu.gr/study/enrol/index.php?id=511) για να ξεκινήσουν την Α’ Φάση της επιμόρφωσής τους (12 ωρών), η οποία θα διαρκέσει 8 εβδομάδες περίπου.
Η σύνδεση στην πλατφόρμα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς taxis του επιμορφούμενου.
Στην πλατφόρμα υπάρχει Οδηγός Επιμορφούμενου/ης, τον οποίο θα πρέπει να μελετήσουν οι εκπαιδευτικοί πριν προχωρήσουν στις επιμέρους Ενότητες. Υπενθυμίζουμε ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα είναι συνολικής διάρκειας 24 ωρών και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

1.jpg

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν εγγράφηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έχουν δυνατότητα εγγραφής στην αμέσως επόμενη περίοδο (από 7-15 Οκτωβρίου 2021 για επιμόρφωσή τους από τις 20 Οκτωβρίου 2021) ή και σε επόμενη περίοδο που θα ακολουθήσει εφόσον υπάρχει ανάγκη (π.χ. νέες τοποθετήσεις κ.λπ.).Παρακαλούνται για τον λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ΙΕΠ για έναρξη νέας περιόδου εγγραφής στην επιμόρφωση. 

Η βεβαίωση επιμόρφωσης θα χορηγηθεί μετά την ολοκλήρωση των 2 φάσεων του προγράμματος (Α και Β), με τις εξής προϋποθέσεις:

α) συμπλήρωση απογραφικών δελτίων Εισόδου - Εξόδου

β) επιτυχής ολοκλήρωση των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων της ασύγχρονης επιμόρφωσης

γ) υποβολή συμπληρωμένων ερωτηματολογίων, όπου αυτά παρατίθενται

δ) υποβολή ερωτηματολογίων αποτίμησης επιμόρφωσης.

Η βεβαίωση θα παραληφθεί από το Μητρώο του ΙΕΠ https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php στην δικτυακή πύλη e-ΙΕΠ μετά την ολοκλήρωση της επιμορφωτικής περιόδου αφού συμπληρωθεί το απογραφικό δελτίο εξόδου και το τελικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του προγράμματος από το μενού επιλογών «Βεβαιώσεις» και επιλέγοντας μετά την αντίστοιχη βεβαίωση από την λίστα επιλογών που εμφανίζεται.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 που τοποθετούνται στο Νηπιαγωγείο δεν ξεκινούν δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα πριν την έναρξη της επιμόρφωσής τους, αλλά παρακολουθούν το πρόγραμμα της τάξης κατά τις διδακτικές ώρες που έχουν αναλάβει, με σκοπό την απαιτούμενη σταδιακή εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών αλλά και των ίδιων με το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου.

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 θα ξεκινήσουν την εφαρμογή των δραστηριοτήτων μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ενοτήτων επιμόρφωσης και αφού συμβουλευτούν το ενδεικτικό εκπαιδευτικό υλικό που θα υπάρχει διαθέσιμο στην Εκπαιδευτική Πύλη του ΕΑΝ (ean.auth.gr),ώστε να αναπτύξουν διδακτικά σενάρια, σε συνεργασία με τον/τη Νηπιαγωγό. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να διατεθεί ή να χρησιμοποιηθεί εκπαιδευτικό υλικό στην αγγλική γλώσσα (εγχειρίδια κ.λπ.) πέραν του παραπάνω υλικού.

Δείτε ΟΛΗ την εγκύκλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων - Ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς στη Θεσσαλονίκη - Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων
papaevaggelou
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», υπογραμμίζει η Βάνα...
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)