Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου Σχέδιο Erasmus
Η πρώτη συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο στο σχέδιο Erasmus+ με τίτλο, «STEAM and Robotic: a new learning approach», έλαβε χώρα στην Καλαβρία της Ιταλίας

Το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου συμμετέχει ως εταίρος στο σχέδιο Erasmus+ με τίτλο «STEAM and Robotic: a new learning approach». Όπως υποδηλώνουν και τα αρχικά του εν λόγω σχεδίου  (S=Science, T=Technology, E=Engineering, A=Art, M=Maths), στόχος είναι η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων στους μαθητές, στα πλαίσια της διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης.

Πιο συγκεκριμένα, με τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διαπνέουν διάφορα γνωστικά αντικείμενα, οι συμμετέχοντες μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί στα πλαίσια των κοινών συναντήσεων, σχεδιάζουν και υλοποιούν από κοινού δραστηριότητες με τη χρήση έξυπνων συσκευών και λογισμικών που μετατρέπουν τη μαθησιακή διαδικασία σε ένα καινοτόμο, ευχάριστο και δημιουργικό ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στο project συμμετέχουν τα εξής 6 σχολεία:

  1. Ιταλία, Istituto D’ Istruzione Superiore “Boccioni-Fermi”, Reggio Calabria
  2. Βουλγαρία, 1 SU “Pencho P. Slaveikov”, Sofia
  3. Κροατία, Srednja skola Ban Josip Jelacic, Zapresic
  4. Λιθουανία, Joniskio "Ausros" gimnazija, Joniskis
  5. Ελλάδα, Gymnasio Gennadiou, Rhodes

Η πρώτη συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών έλαβε χώρα στην Καλαβρία της Ιταλίας από 27 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου 2021. Οι εκπαιδευτικοί που εκπροσώπησαν το σχολείο μας είναι η υποδιευθύντρια κ. Βισσαρίου Αικατερίνη και η εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Μούτσικα.

Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου Σχέδιο Erasmus+

Αφού έγινε μια εισαγωγική γνωριμία και παρουσίαση των σχολείων και των εκπαιδευτικών συστημάτων των συμμετεχόντων χωρών, παιδιά και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν καθημερινά στα εργαστήρια του σχολείου υποδοχής και ήρθαν σε επαφή με πρωτότυπο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό όπως, για παράδειγμα, τη χρήση του λογισμικού Arduino στη Ρομποτική και την εκπαίδευση, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία ηλεκτρολογικών και μηχανικών συστημάτων, χρήση εκτυπωτή 3D κλπ. Κοινή διαπίστωση ήταν η ουσιαστική αλληλεπίδραση και γόνιμη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, σε πλαίσιο αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου Σχέδιο Erasmus+

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πύραυλοι και επιδρομές σε πολλαπλά μέτωπα – Στροφή Τραμπ προς πιθανή αποκλιμάκωση
Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Νέα πλήγματα Ισραήλ, πυραυλική απάντηση από το Ιράν – «Παράθυρο» αποκλιμάκωσης από Τραμπ
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πύραυλοι και επιδρομές σε πολλαπλά μέτωπα – Στροφή Τραμπ προς πιθανή αποκλιμάκωση
aytokinito
Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει

Γιατί αλλάζει χρώμα το λάδι

Η βασική αιτία που το λάδι σκουραίνει είναι τα κατάλοιπα που δημιουργούνται κατά την καύση...

Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει
kairos-kryo.jpg
Λιγότερες βροχές, περισσότερος… χειμώνας σήμερα - Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Φεύγουν οι βροχές, μένει το κρύο και οι βοριάδες - Ο καιρός ανά περιοχή
Λιγότερες βροχές, περισσότερος… χειμώνας σήμερα - Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη