Σχολεία: Οι Διευθυντές θα ελέγχουν τα τεστ των εκπαιδευτικών
Νέα σχολική χρονιά: Υπεύθυνοι για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων στους εκπαιδευτικούς θα είναι οι διευθυντές των σχολείων

Οι διευθυντές των σχολείων θα ελέγχουν τα αποτελέσματα των τεστ στους εκπαιδευτικούς ενώ οι μαθητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται με self test.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι  η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κυρίως εξ αποστάσεως κυρίως εξ αποστάσεως ενώ τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης με τα απαραίτητα μοριακά τεστ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα ελέγχει τα αποτελέσματα των τεστ καθώς δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Η σύνοδος των πρυτάνεων θα αποφασίσει για τον τρόπο ελέγχου των τεστ στους φοιτητές, κατέληξε ο κ. Συρίγος.

Σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού 

aithousa_classroom.jpg

Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, «εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά τους έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι εάν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λίγες ημέρες αργότερα, τότε θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Επανέλαβε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν.

«Όχι στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων»

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος: «Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ραπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test. 
 
Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη» διευκρίνισε η Νίκη Κεραμέως.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μερόπης Τζούφη
Τζούφη για Επαγγελματική Εκπαίδευση: «Η διεθνής συνεργασία δεν υποκαθιστά εθνική στρατηγική»
Παρέμβαση στη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας–Τουρκίας – Αιχμές για υποχρηματοδότηση και έλλειψη πλαισίου
Τζούφη για Επαγγελματική Εκπαίδευση: «Η διεθνής συνεργασία δεν υποκαθιστά εθνική στρατηγική»
27-63251voulhadeia1200.jpg
LIVE - Βουλή: Στο «μικροσκόπιο» οι άδειες εκπαιδευτικών και τα Ειδικά Σχολεία Αττικής
Συντονιστείτε στο alfavita για τη ζωντανή μετάδοση της συζήτησης δύο κρίσιμων επίκαιρων ερωτήσεων προς το Υπουργείο Παιδείας
LIVE - Βουλή: Στο «μικροσκόπιο» οι άδειες εκπαιδευτικών και τα Ειδικά Σχολεία Αττικής
ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για νέους ανέργους - Επιχορήγηση έως 17.500 ευρώ για τη δημιουργία επιχείρησης
Η δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στήριξης της αυτοαπασχόλησης και στοχεύει στη δημιουργία νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με συνολικό...
ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για νέους ανέργους - Επιχορήγηση έως 17.500 ευρώ για τη δημιουργία επιχείρησης