Σχολεία: Οι Διευθυντές θα ελέγχουν τα τεστ των εκπαιδευτικών
Νέα σχολική χρονιά: Υπεύθυνοι για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων στους εκπαιδευτικούς θα είναι οι διευθυντές των σχολείων

Οι διευθυντές των σχολείων θα ελέγχουν τα αποτελέσματα των τεστ στους εκπαιδευτικούς ενώ οι μαθητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται με self test.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι  η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κυρίως εξ αποστάσεως κυρίως εξ αποστάσεως ενώ τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης με τα απαραίτητα μοριακά τεστ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα ελέγχει τα αποτελέσματα των τεστ καθώς δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Η σύνοδος των πρυτάνεων θα αποφασίσει για τον τρόπο ελέγχου των τεστ στους φοιτητές, κατέληξε ο κ. Συρίγος.

Σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού 

aithousa_classroom.jpg

Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, «εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά τους έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι εάν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λίγες ημέρες αργότερα, τότε θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Επανέλαβε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν.

«Όχι στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων»

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος: «Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ραπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test. 
 
Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη» διευκρίνισε η Νίκη Κεραμέως.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΙΑΤΡΟΣ
Θύελλα αντιδράσεων για τη μείωση των ηλικιακών ορίων αναβολής στράτευσης των νέων γιατρών
Σύμφωνα με τον Ν. 5265/2026, η ηλικία παρουσίασης στο στρατό μειώνεται από τα 33 στα 28 έτη, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της...
Θύελλα αντιδράσεων για τη μείωση των ηλικιακών ορίων αναβολής στράτευσης των νέων γιατρών
οιελε
Διάλογος με την κυβέρνηση ζητά η ΟΙΕΛΕ για τα αμφιβόλου νομιμότητας μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις
Σοβαρές καταγγελίες για «μαϊμού» μεταπτυχιακά από ξένα πανεπιστήμια
Διάλογος με την κυβέρνηση ζητά η ΟΙΕΛΕ για τα αμφιβόλου νομιμότητας μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις
σπουδαστές φοιτητες
Πρόσκληση μετεγγραφής σπουδαστών του κολλεγίου «AEGEAN OMIROS COLLEGE» στη Λάρισα
Η πρόσκληση δημοσιεύθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας
Πρόσκληση μετεγγραφής σπουδαστών του κολλεγίου «AEGEAN OMIROS COLLEGE» στη Λάρισα