Σχολεία: Οι Διευθυντές θα ελέγχουν τα τεστ των εκπαιδευτικών
Νέα σχολική χρονιά: Υπεύθυνοι για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων στους εκπαιδευτικούς θα είναι οι διευθυντές των σχολείων

Οι διευθυντές των σχολείων θα ελέγχουν τα αποτελέσματα των τεστ στους εκπαιδευτικούς ενώ οι μαθητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται με self test.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι  η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κυρίως εξ αποστάσεως κυρίως εξ αποστάσεως ενώ τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης με τα απαραίτητα μοριακά τεστ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα ελέγχει τα αποτελέσματα των τεστ καθώς δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Η σύνοδος των πρυτάνεων θα αποφασίσει για τον τρόπο ελέγχου των τεστ στους φοιτητές, κατέληξε ο κ. Συρίγος.

Σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού 

aithousa_classroom.jpg

Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, «εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά τους έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι εάν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λίγες ημέρες αργότερα, τότε θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Επανέλαβε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν.

«Όχι στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων»

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος: «Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ραπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test. 
 
Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη» διευκρίνισε η Νίκη Κεραμέως.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntes
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
Η ανάγκη αποφόρτισης του διοικητικού έργου των σχολικών μονάδων δεν είναι συντεχνιακό αίτημα. Είναι βαθιά παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα.
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
ekpaideytikoi
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΙΑΣ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μισθοδοτούνται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 71.095 ενώ στη Δευτεροβάθμια είναι...
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών