maska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά, η κατάσταση που επικρατεί τώρα στις κατασκηνώσεις είναι ένα σημάδι για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία», είπε ο κ. Σπύρος Μαζάνης

Καμπανάκι κινδύνου για τη διασπορά του ιού στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο έκρουσε ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης, τονίζοντας πως «αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά, η κατάσταση που επικρατεί τώρα στις κατασκηνώσεις είναι ένα σημάδι για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαζάνης είπε: αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά, η κατάσταση που επικρατεί τώρα στις κατασκηνώσεις, όπου καταγράφονται συρροές κρουσμάτων, λόγω της κινητικότητας σε ένα χώρο για 24 ώρες το 24ωρο, είναι ένα σημάδι για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία. 

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά μπορεί να είναι ασυμπτωματικά σε περίπτωση μόλυνσης από τον ιό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και τα ασυμπτωματικά μπορεί μακροπρόθεσμα να έχουν χρόνια προβλήματα ανάλογα με το ποιο όργανο του σώματός τους έχει βλάψει ο κορονοϊός (καρδιά, νεφρά κλπ.).  

«Αυτό λέγεται σύνδρομο post covid και είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά, γιατί μπορεί να έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα», δήλωσε. 

Αναφερόμενος στη μεταδοτικότητα του στελέχους Δέλτα, εξήγησε ότι «με τα προηγούμενα στελέχη χρειαζόταν να παραμείνει κάποιος ένα τέταρτο σε στενή επαφή και σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρα με έναν άλλον για να κολλήσει, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα υπολογίζεται ότι μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και σε απόσταση έως και 4 μέτρα  μπορεί να κολλήσει. Μόνο που περνάς από δίπλα από κάποιον στον δρόμο να κολλήσεις». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συρεγγλεα κωνσταντοπουλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα»
«Η φράση "σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν" προέρχεται από εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας, είναι μία φράση αντισύμβολο προς τον καθωσπρεπισμό»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα»
Προσλήψεις
Θέσεις εργασίας: Αυτοί είναι οι 7 κλάδοι που «καίγονται» για προσωπικό στην Ευρώπη
Η νο1 θέση εργασίας στην ΕΕ που δεν καλύπτεται – Πού πρέπει να στραφείτε για να βρείτε αμέσως δουλειά με υψηλό μισθό
Θέσεις εργασίας: Αυτοί είναι οι 7 κλάδοι που «καίγονται» για προσωπικό στην Ευρώπη
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Δεν είναι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Νίκο Ανδρουλάκη»
«Χρειάζονται υπερβάσεις τώρα για την ανατροπή» - Μήνυμα ενότητας στον προοδευτικό χώρο από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα
Χάρης Δούκας: «Δεν είναι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Νίκο Ανδρουλάκη»