golearn-engl_970-250
mathitis sxoleio self test
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Τραγελαφική χαρακτηρίζει η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών την κατάσταση που επικράτησε στα σχολεία την εβδομάδα που πέρασε

Τραγελαφική χαρακτηρίζει η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών την κατάσταση που επικράτησε στα σχολεία την εβδομάδα που πέρασε, «με απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας».

Όπως αναφέρουν, «εκατοντάδες tests στα Ιωάννινα ήταν κακής ποιότητας και έδειχναν -  λανθασμένα -  «θετικά», σκορπίζοντας φόβο και ανησυχία σε γονείς και μαθητές». 

«Σε άλλα tests το υγρό που περιέχονταν (αντιδραστήριο) ήταν ελάχιστο έως ανύπαρκτο και έβγαιναν άκυρα. Και στις δυο περιπτώσεις, οι γονείς στη συνέχεια απευθύνονταν στις δημόσιες δομές  που πραγματοποιούσαν rapid tests ή μοριακό, όπου εκεί γινόταν σωστή δειγματοληψία και διαπιστώνονταν το λάθος», αναφέρεται επίσης σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά

Ως Ένωση Γονέων θέλουμε να καταγγείλουμε την τραγελαφική κατάσταση που επικράτησε στα σχολεία -με απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας – την εβδομάδα που πέρασε, σχετικά με την διάθεση και πραγματοποίηση των self tests σε μαθητές.

Συγκεκριμένα: 

1.Εκατοντάδες tests στην πόλη μας, (σύμφωνα με φαρμακοποιούς και γιατρούς) ήταν κακής ποιότητας και έδειχναν -  λανθασμένα -  «θετικά», σκορπίζοντας φόβο και ανησυχία σε γονείς και μαθητές. Σε άλλα tests το υγρό που περιέχονταν (αντιδραστήριο) ήταν ελάχιστο έως ανύπαρκτο και έβγαιναν άκυρα. Και στις δυο περιπτώσεις, οι γονείς στη συνέχεια απευθύνονταν στις δημόσιες δομές  που πραγματοποιούσαν rapid tests ή μοριακό, όπου εκεί γινόταν σωστή δειγματοληψία και διαπιστώνονταν το λάθος.  

2.Αρκετοί γονείς, επειδή πραγματοποιούσαν το self test  που ήταν προβληματικό, μετά τις 3μμ (ώρα που κλείνουν οι δημόσιες δομές που πραγματοποιούν έλεγχο), πλήρωσαν από την τσέπη τους το τεστ επιβεβαίωσης σε ιδιωτικά κέντρα, διαθέτοντας από 20€ (για rapid) έως 100€ (για μοριακό). 

3.Ενώ υπήρξαν καταγγελίες για όλα τα παραπάνω δεν λήφθηκε κανένα μέτρο από τους αρμόδιους ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ούτε καν βγήκαν να καθησυχάσουν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να δίνεται ευκαιρία στους κάθε λογής «αρνητές» να διασπείρουν τις απόλυτα ανεύθυνες και επικίνδυνες απόψεις τους.  

Και σαν να μην έφταναν αυτά, το Υπουργείο Παιδείας  εντελώς αναιτιολόγητα και ανεύθυνα, αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 17 Μάη θα απαιτείται ένα και όχι δυο self tests για την είσοδο στα σχολεία, αφήνοντας παντελώς  ανοχύρωτη την εκπαιδευτική διαδικασία.  

Ως Ένωση Γονέων, απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ ο εμπαιγμός από την Κυβέρνηση, και να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της απέναντι σε χιλιάδες γονείς και μαθητές όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών. Να ακούσει τις προτάσεις μας , να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και να προσλάβει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό για τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ, με σωστό και υπεύθυνο τρόπο, σε μαθητές  και εκπαιδευτικούς.  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς
Πολλοί προύχοντες της δημοσιογραφίας «τζημεροβελοπουλοσυναγωνίζονται» ποιος, με το μανδύα της δημοσιογραφικής τάχα κριτικής, θα ρίξει πιο πολύ...
Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία
Τι θα κάνουν οι  αναπληρωτές  διευθυντές  στο σχολείο τους όταν αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι διευθυντές σχολείων αφού λόγω της προσωρινής τους θέσης...
Σχολεία: Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία
antipolemiki
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Τιμούμε τα θύματα του πυρηνικού εγκλήματος των ΗΠΑ. Με τους λαούς αγωνιζόμαστε ενάντια στον όλεθρο και την πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών» -...
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη