Εμβόλιο κορονοϊού: «Διεστραμμένη προσέγγιση να εμβολιάσουμε τα παιδιά!»
Αίσθηση προκαλεί τοποθέτηση του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος και "διεστραμμένη προσέγγιση" να θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά.

Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και στο ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ (Mega) ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Όπως τόνισε ο κ. Κούβελας οι ειδικοί δεν έχουν ακόμα ιδέα για την αντικατάσταση της δεύτερης δόσης για όσους εμβολιάστηκαν με Astrazeneca. «Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί αυτό, οι οδηγίες που έχουμε από τις εγκρίσεις των εμβολίων δεν είναι να τα μπερδεύουμε, γιατί δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν» σημείωσε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας.

"Δεν ψάχνουμε σωστά σχετικά με τις παρενέργειες..."

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να έχουν πρόβλημα τα εμβόλια του ιικού φορέα, όπως είναι αυτά της Astrazeneca και της Johnson & Johnson, υπογραμμίζοντας πως έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στις νεαρές γυναίκες, όπου εμφανίζουν 7-10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θρόμβωσης από το γενικό πληθυσμό. «Και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα θα είναι ευάλωτες στην πρωτεΐνη του ιού» συμπλήρωσε ο κ. Κούβελας, σημειώνοντας ότι στις δημοσιεύσεις για τα εμβόλια «δεν ψάχνουμε τα σωστά πράγματα» σχετικά με τις παρενέργειες που έχουν.

«Πλέον συσχετίζουμε δύο πολύ σημαντικές ανεπιθύμητες παρενέργειες που δεν υπήρχαν στις κλινικές μελέτες, που λένε ότι τα εμβόλια αρχίζουν να φαίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα, και μάλιστα μακροπρόθεσμα, ακόμα και 6-8 μήνες μετά» πρόσθεσε ο κ. Κούβελας για τα εμβόλια.

«Εγώ που είμαι πλήρως εμβολιασμένος και έχω κάνει και τις δύο δόσεις, έχω μια ανησυχία και για τον εαυτό μου» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν φαίνεται κάποια διαφορά μεταξύ των εμβολίων.

«Εγώ πιστεύω ότι είναι πραγματικά διεστραμμένη προσέγγιση να θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά» υποστήριξε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας μιλώντας στη ΒΑΒΕΛ, σημειώνοντας ότι «τα παιδιά δεν κινδυνεύουν και πως τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν συμβάλουν στο τείχος ανοσίας, καθώς κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον ιό».

«Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος και πιστεύω ότι αν το κάνουν θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί τους» πρόσθεσε για τον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Κούβελας, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών που νόσησαν υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να κάνουν κάποια δόση του εμβολίου.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανακληση
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
Στο μικροσκόπιο δύο προϊόντα γνωστής εταιρείας καλλυντικών λόγω χημικής ουσίας που συνδέεται με κινδύνους για την υγεία
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
εισαγωγη
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
Έως τις 2 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων – Δωρεάν φοίτηση, μεταφορά και ολοκληρωμένη μουσική και γενική παιδεία για τους μαθητές
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση