Εμβόλιο κορονοϊού: Αιτήσεις μόνο για τους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης
Menelaos Myrillas / SOOC
Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης - Εκπαιδευτικό προσωπικό των ΑΕΙ και βρεφονηπιοκόμοι δεν εντάσσονται στη τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο

Μετά από ερωτήματα αναγνωστών και εκπαιδευτικών στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, διευκρινίζεται ότι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων άνοιξε σήμερα το πρωί μόνο για τους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, οι οποίοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 - 59.

Παρά το γεγονός ότι στην προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών είχε ανακοινωθεί ότι στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο θα ενταχθούν οι «εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς», μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το προσωπικό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ούτε για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (υπουργείο Εσωτερικών). 

«Δεν θεωρούμαστε για το κράτος εκπαιδευτικοί;»

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε στο alfavita.gr βρεφονηπιοκόμος σε δημοτικό παιδικό σταθμό:

«Στη λίστα προτεραιοποίησης οι εκπαιδευτικοί είναι στο 8α και γράφει συγκεκριμένα ότι σε αυτό το νούμερο ανήκουν οι Εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Προσπαθώ (όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου) να κλείσουμε το ραντεβού μας και μας εμφανίζει το μήνυμα ότι δεν ανήκουμε στη τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο. Τι συμβαίνει; Το σύστημα γιατί μας απορρίπτει; Εμείς δεν θεωρούμαστε για το κράτος εκπαιδευτικοί επειδή δεν ανήκουμε στο υπουργείο παιδείας;

Έχει αναλογιστεί κανείς τι θα γίνει όταν πρώτα ο Θεός το Μάιο επιστρέψουμε στο χώρο εργασίας μας; Σε ένα χώρο εργασίας που τα παιδιά λόγω της ευαίσθητης ηλικίας τους δεν φορούν μάσκες και φυσικά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αποστάσεις από αυτά...» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 

emboliasmoi.png

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να υποβάλετε αίτηση για εμβολιασμό


Ηλικιακή ομάδα 50 - 54

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 - 54. Υπενθυμίζεται ότι εμβολιάζονται τώρα πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών. 

Χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson, έχουμε παραλάβει  33.600 δόσεις και αναμένουμε  300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε από αυτήν ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις 2021: Για τη Μυρτώ που έγραψε 12.500 μόρια πάνω από την περσινή βάση και «απέτυχε»

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Η πρόσκληση Διορισμού - αιτήσεων

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΜέΡΑ25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλεύτρια Κ. Αδάμου - Kατηγορίες για αντιδημοκρατικές διαδικασίες
Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την βουλευτή Θεσσαλονίκης. Είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος
ΜέΡΑ25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλεύτρια Κ. Αδάμου - Kατηγορίες για αντιδημοκρατικές διαδικασίες
Κωνσταντίνος Μπούμπας
Ποιος βουλευτής προτείνει  οι γονείς να αξιολογούν με sms τους εκπαιδευτικούς;
Ο κ. «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις» ασχολείται με την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς
Ποιος βουλευτής προτείνει  οι γονείς να αξιολογούν με sms τους εκπαιδευτικούς;