Εκπαιδευτικοί: Εταιρίες τηλεπικοινωνίας χρεώνουν την τηλεκπαίδευση
Τη χρέωση από εταιρίες τηλεπικοινωνίας για τη χρήση των υπηρεσιών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας webex, καταγγέλλει o Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης

Τη χρέωση από εταιρίες τηλεπικοινωνίας για τη χρήση των υπηρεσιών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας webex, καταγγέλλει o Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε σχολείο του συλλόγου και βρίσκεται με αναρρωτική άδεια στο πατρικό της σπίτι στην επαρχία, στο οποίο δεν έχει σταθερή σύνδεση, χρεώθηκε με το ποσό των 63 ευρώ για 15 λεπτά χρήσης δεδομένων για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των παιδιών της την Παρασκευή 16 Απριλίου». 

Την ίδια ώρα ο σύλλογος απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λυθεί το ζήτημα για όσο διαρκεί η τηλεκπαίδευση και κανένας εκπαιδευτικός και κανένας μαθητής να μην επωμιστεί το οικονομικό βάρος αυτής της χρέωσης. 

Αναλυτικά

ΑΙΣΧΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ! Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ!  

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ!  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενημερώθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών μας ότι εταιρίες τηλεπικοινωνίας τους χρέωσαν- και μάλιστα παχυλά- για τη χρήση των υπηρεσιών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας webex. 

Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε σχολείο του συλλόγου μας και βρίσκεται με αναρρωτική άδεια στο πατρικό της σπίτι στην επαρχία, στο οποίο δεν έχει σταθερή σύνδεση, χρεώθηκε με το ποσό των 63 ευρώ για 15 λεπτά χρήσης δεδομένων για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των παιδιών της την Παρασκευή 16 Απριλίου. 

Παρόμοιες αναφορές για χρεώσεις έχουμε και από γονείς μαθητών μας οι οποίοι το τελευταίο διάστημα χρεώθηκαν με υψηλά ποσά, επειδή τα παιδιά τους συνδέονταν μέσω τηλεφώνου, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι θα χρεωθούν, αφού το υπουργείο διατυμπάνιζε ότι η πλατφόρμα παρεχόταν δωρεάν.  

Στην πλειοψηφία τους οι γονείς των μαθητών μας αναγκάστηκαν να διακόψουν την τηλεκπαίδευση, αφού αδυνατούσαν να πληρώνουν την παροχή τέτοιων υπηρεσιών. 

Από ότι φαίνεται το υπουργείο πλέον δεν παρέχει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα για όσους δεν έχουν σταθερή σύνδεση, με θύματα αυτής της ανάλγητης απόφασης την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Δε φτάνει δηλαδή που καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας το υπουργείο δεν ικανοποίησε  το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας  για τη διασφάλιση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και γρήγορης ταχύτητας σύνδεσης στα σχολεία,  τη δωρεάν παροχή ενός τάμπλετ και σύνδεσης για κάθε μαθητή, προχωράει και ένα βήμα παραπέρα με το να αφήνει εντελώς στην τύχη τους όσους μαθητές δε διαθέτουν σταθερή σύνδεση, που ούτως ή άλλως είχαν σε όλη τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης δυσκολίες.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει τον αποκλεισμό μαθητών μας λόγω διαφόρων δυσκολιών που αγγίζει μέχρι και το 30% σε πολλές περιπτώσεις ( προσχολική αγωγή). 

Αν νομίζει το υπουργείο ότι  απαλλάσσεται από τις ευθύνες του, επειδή παρείχε δωρεάν voutcer σε ελάχιστους δικαιούχους, που μόνο εμπαιγμό αποτελεί μια τέτοια ενέργεια, είναι βαθιά γελασμένο.  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει τη στάση αυτή της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας και απαιτεί:  

-Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λυθεί το ζήτημα για όσο διαρκεί η τηλεκπαίδευση.  

-Κανένας εκπαιδευτικός και κανένας μαθητής να μην επωμιστεί το οικονομικό βάρος αυτής της χρέωσης. 

-Καλούμε τη ΔΟΕ να αναδείξει το ζήτημα και να απαιτήσει την επίλυσή του. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες