Σχολεία-Γκίκα: Οι ειδικοί θα συζητήσουν για τις «κόκκινες περιοχές»
Η επιτροπή των ειδικών δεν θα συζητήσει σήμερα για τα σχολεία, αλλά για τις «κόκκινες περιοχές» - Τι δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Αναφερόμενη στον προβληματισμό για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα, η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα υποστήριξε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο υπουργείο.

Ο,τιδήποτε άλλο προφανώς είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, ωστόσο δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο υπουργείο, δήλωσε στην ΕΡΤ.

Επισήμανε πως σήμερα η σύσκεψη των επιδημιολόγων δεν αφορά στα σχολεία αλλά τις «κόκκινες περιοχές», πρόσθεσε ωστόσο πως στην περίπτωση που μια περιοχή είναι «κόκκινη», για όσο παραμένει «κόκκινη», τα Λύκεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της μεγάλης κινητικότητας των παιδιών.

«Σε εμάς δεν υπάρχει προβληματισμός, δεν έχει τεθεί θέμα στο υπουργείο, ωστόσο οι ειδικοί επαναλαμβάνουν ότι η παραμικρή χαλάρωση δημιουργεί προβλήματα, δεν εφησυχάζουμε, τα σχολεία είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών», είπε η κ. Γκίκα.

«Το μάθημα στην τάξη είναι αυτό που χρειάζονται. Το ο,τιδήποτε άλλο, προφανώς είμαστε πανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν έχει τεθεί στο «τραπέζι» των συζητήσεων του υπουργείου Παιδείας» επισήμανε.

Τα μέτρα για την επαναλειτουργία Γυμνασίων-Λυκείων

«Σήμερα έχουμε μια συνάντηση με τους περιφερειακούς διευθυντές και τους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να πούμε τις τελευταίες οδηγίες» επισήμανε η Αναστασία Γκίκα.

«Εμείς προετοιμαζόμαστε για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου, έχουμε στείλει σειρά εγκυκλίων για υπενθύμιση των υγειονομικών μέτρων για ασφαλή λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων, όπως και για την πλατφόρμα όπου μπορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 να δηλώσουν επιθυμία για να επιβληθούν σε rapid τεστ» είπε.

Ο ειδικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ανδρεας Παπαδαντωνακης, μετέφερε κλίμα ανασφάλειας και επιφυλακτικότητας και από γονείς και από εκπαιδευτικούς για το άνοιγμα εκτιμώντας ότι δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα τα δεδομένα για τα σχολεία σε σχέση με το πρώτο lockdown και επανέλαβε την θέση ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένας σχεδιασμός για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα