Σχολεία-Γκίκα: Οι ειδικοί θα συζητήσουν για τις «κόκκινες περιοχές»
Η επιτροπή των ειδικών δεν θα συζητήσει σήμερα για τα σχολεία, αλλά για τις «κόκκινες περιοχές» - Τι δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Αναφερόμενη στον προβληματισμό για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα, η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα υποστήριξε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο υπουργείο.

Ο,τιδήποτε άλλο προφανώς είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, ωστόσο δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο υπουργείο, δήλωσε στην ΕΡΤ.

Επισήμανε πως σήμερα η σύσκεψη των επιδημιολόγων δεν αφορά στα σχολεία αλλά τις «κόκκινες περιοχές», πρόσθεσε ωστόσο πως στην περίπτωση που μια περιοχή είναι «κόκκινη», για όσο παραμένει «κόκκινη», τα Λύκεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της μεγάλης κινητικότητας των παιδιών.

«Σε εμάς δεν υπάρχει προβληματισμός, δεν έχει τεθεί θέμα στο υπουργείο, ωστόσο οι ειδικοί επαναλαμβάνουν ότι η παραμικρή χαλάρωση δημιουργεί προβλήματα, δεν εφησυχάζουμε, τα σχολεία είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών», είπε η κ. Γκίκα.

«Το μάθημα στην τάξη είναι αυτό που χρειάζονται. Το ο,τιδήποτε άλλο, προφανώς είμαστε πανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν έχει τεθεί στο «τραπέζι» των συζητήσεων του υπουργείου Παιδείας» επισήμανε.

Τα μέτρα για την επαναλειτουργία Γυμνασίων-Λυκείων

«Σήμερα έχουμε μια συνάντηση με τους περιφερειακούς διευθυντές και τους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να πούμε τις τελευταίες οδηγίες» επισήμανε η Αναστασία Γκίκα.

«Εμείς προετοιμαζόμαστε για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου, έχουμε στείλει σειρά εγκυκλίων για υπενθύμιση των υγειονομικών μέτρων για ασφαλή λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων, όπως και για την πλατφόρμα όπου μπορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 να δηλώσουν επιθυμία για να επιβληθούν σε rapid τεστ» είπε.

Ο ειδικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ανδρεας Παπαδαντωνακης, μετέφερε κλίμα ανασφάλειας και επιφυλακτικότητας και από γονείς και από εκπαιδευτικούς για το άνοιγμα εκτιμώντας ότι δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα τα δεδομένα για τα σχολεία σε σχέση με το πρώτο lockdown και επανέλαβε την θέση ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένας σχεδιασμός για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κινητοποιήσεις
Έβρος: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Συγκέντρωση στα γραφεία ΔΔΕ & ΔΠΕ, Πέμπτη 18/9 στις 13:30
«Φτάνει πια» λένε οι εκπαιδευτικοί στον Έβρο – Κινητοποίηση την Πέμπτη 18/9, 13:30, στην Αλεξανδρούπολη
Έβρος: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Συγκέντρωση στα γραφεία ΔΔΕ & ΔΠΕ, Πέμπτη 18/9 στις 13:30
Γραπτό μαθητή στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές 2025 - Eισαγωγή στα ΑΕΙ: Υποβολή δικαιολογητικών για μαθητές περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Έως 23 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών από τους υποψηφίους που προέρχονται από περιοχές οι...
Πανελλαδικές 2025 - Eισαγωγή στα ΑΕΙ: Υποβολή δικαιολογητικών για μαθητές περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
paideias
Υπουργείο Παιδείας: Πλήρωση θέσεων νηπιαγωγού και δασκάλων στο ΣΕΠ Ηρακλείου – Μέχρι πότε είναι ανοικτές οι αιτήσεις
Συγκεκριμένα, προκηρύσσεται μία (1) θέση νηπιαγωγού και δύο (2) θέσεις δασκάλων πλήρους ωραρίου
Υπουργείο Παιδείας: Πλήρωση θέσεων νηπιαγωγού και δασκάλων στο ΣΕΠ Ηρακλείου – Μέχρι πότε είναι ανοικτές οι αιτήσεις